NieuwNieuws

Glamorama

Must watch: De beste films & series voor dit weekend

Je kunt je hele weekend met Christopher Nolan vullen als je wil

TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Tijd om je tv aan te zetten en te genieten van wat de filmcultuur ons te bieden heeft.

Onze redactie tipt je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend wel door.

Nieuw in de bioscoop: TENET

Met de hele redactie zaten we natuurlijk afgelopen week met een bak popcorn op schoot in de bioscoop om het nieuwste meesterwerk van Christopher Nolan te bewonderen. We hebben ons laten vertellen dat de schrijver en regisseur carte blanche kreeg bij het maken van deze film en dat is te merken. Hij is fantastisch maar of we ‘m nou echt snappen? 

Maakt ook niet uit. Hij is vet. Geweldig. Overweldigend. Precies wat je nodig hebt in deze tijd waarin ongeveer elke toffe release weer wordt uitgesteld. Camerawerk? Top. Acteurs? Fantastisch. Muziek? Briljant. Special effects? Zijn er bijna niet dus maakt het nog fenomenaler. Het WTF-gehalte? Extreem hoog. Heerlijk. Doe niet teveel je best in de bios maar vreet die doos popcorn leeg en geniet.

Op tv: Interstellar

Een nieuwe Nolan-release betekent natuurlijk ook dat ongeveer elke zender heeft geprobeerd om uitzendrechten voor eerdere titels te bemachtigen. Zaterdag kijk je op Veronica Interstellar. De wereld gaat eraan omdat we ‘m uitgeput hebben en Matthew McConaughey moet ons gaan redden. Heerlijke (maar wel extreem lange) sciencefiction uit de koker van Nolan. 

Je kijkt ‘m trouwens zonder reclame ook gewoon op Netflix en Prime. Op Prime kijk je daarnaast ook Inception, Memento, The Dark Knight en The Dark Knight Rises uit Nolan’s arsenaal. Diezelfde titels plus The Prestige en Batman Begins, staan ook op Netflix. Gezien de weersvoorspellingen een prima weekend voor een Nolan-marathon. 

Docu: Stones in Exile

Nee, we gaan het niet hebben over of The Rolling Stones of The Beatles beter waren. Dat eindigde de vorige redactiezoomborrel in een digitaal bargevecht. We tippen alleen maar de documentaire Stones in Exile. In de documentaire uit 2010 krijgen we een kijkje achter de schermen bij het maken van het album Exile on Main St. in 1972. De documentaire staat sinds deze week op Amazon Prime en is een aanrader voor liefhebbers van muziekgeschiedenis. 

Bingen: Lucifer

Natuurlijk valt er ook gewoon wat te bingen dit weekend. Netflix heeft seizoen vijf van Lucifer online gezet. Deze demonische detective lost in acht afleveringen weer een berg misdaden voor je op. De duivelse entiteit heeft er in seizoen 1 genoeg van net hulpje from hell te zijn en besluit naar de aarde te verhuizen. Nee, want hier is het gezellig. 

Eenmaal aangekomen doet hij een poging de mensheid beter te begrijpen. Tijdens een tripje naar Los Angeles wordt hij gerekruteerd door de Los Angeles Police Department en voila, je hebt een topserie. En sowieso. Mannen met welk Brits accent dan ook is altijd +1.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

Temptation Island-dames slachtoffer van 'nep-John de Mol'

Glamorama

De Mol-mol wilde de dames graag eens via de webcam 'auditie laten doen'

Lees verder

Winnaar bekend: Zeesluis IJmuiden heet Zeesluis IJmuiden!

Binnenland

Vraag het dan niet!

Lees verder

Jupiter en Saturnus gaan 'daten' aan de aardse sterrenhemel

Tech & Gaming

Voor het eerst sinds de Middeleeuwen is deze 'planetaire paringsdans' te zien

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Minderjarige jongens opgepakt voor gewapende overval

Lees verder

Theo Hiddema (FvD) vertrekt uit de Tweede Kamer

Lees verder

Sterke daling coronacijfers vandaag: 3.979 besmettingen

Lees verder

Alle Kamerleden 50PLUS nokken ermee na de verkiezingen

Lees verder

Baasje ontdekt Adolf Hitler in oor kat

Lees verder

VIDEO - Oeps! Militairen crashen tank van truck

Lees verder

Rico Verhoeven op 30 januari in de ring tegen Ben Saddik

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Winkeldief bedreigt personeel met naald

Lees verder

Vrouw met dubbele kankerdiagnose verkiest reizen boven behandeling

Lees verder

Fransman ontvlucht lockdown om te vechten

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws