NieuwNieuws

Glamorama

Must watch: De beste films & series voor dit weekend

Je kunt je hele weekend met Christopher Nolan vullen als je wil

TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Tijd om je tv aan te zetten en te genieten van wat de filmcultuur ons te bieden heeft.

Onze redactie tipt je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend wel door.

Nieuw in de bioscoop: TENET

Met de hele redactie zaten we natuurlijk afgelopen week met een bak popcorn op schoot in de bioscoop om het nieuwste meesterwerk van Christopher Nolan te bewonderen. We hebben ons laten vertellen dat de schrijver en regisseur carte blanche kreeg bij het maken van deze film en dat is te merken. Hij is fantastisch maar of we ‘m nou echt snappen? 

Maakt ook niet uit. Hij is vet. Geweldig. Overweldigend. Precies wat je nodig hebt in deze tijd waarin ongeveer elke toffe release weer wordt uitgesteld. Camerawerk? Top. Acteurs? Fantastisch. Muziek? Briljant. Special effects? Zijn er bijna niet dus maakt het nog fenomenaler. Het WTF-gehalte? Extreem hoog. Heerlijk. Doe niet teveel je best in de bios maar vreet die doos popcorn leeg en geniet.

Op tv: Interstellar

Een nieuwe Nolan-release betekent natuurlijk ook dat ongeveer elke zender heeft geprobeerd om uitzendrechten voor eerdere titels te bemachtigen. Zaterdag kijk je op Veronica Interstellar. De wereld gaat eraan omdat we ‘m uitgeput hebben en Matthew McConaughey moet ons gaan redden. Heerlijke (maar wel extreem lange) sciencefiction uit de koker van Nolan. 

Je kijkt ‘m trouwens zonder reclame ook gewoon op Netflix en Prime. Op Prime kijk je daarnaast ook Inception, Memento, The Dark Knight en The Dark Knight Rises uit Nolan’s arsenaal. Diezelfde titels plus The Prestige en Batman Begins, staan ook op Netflix. Gezien de weersvoorspellingen een prima weekend voor een Nolan-marathon. 

Docu: Stones in Exile

Nee, we gaan het niet hebben over of The Rolling Stones of The Beatles beter waren. Dat eindigde de vorige redactiezoomborrel in een digitaal bargevecht. We tippen alleen maar de documentaire Stones in Exile. In de documentaire uit 2010 krijgen we een kijkje achter de schermen bij het maken van het album Exile on Main St. in 1972. De documentaire staat sinds deze week op Amazon Prime en is een aanrader voor liefhebbers van muziekgeschiedenis. 

Bingen: Lucifer

Natuurlijk valt er ook gewoon wat te bingen dit weekend. Netflix heeft seizoen vijf van Lucifer online gezet. Deze demonische detective lost in acht afleveringen weer een berg misdaden voor je op. De duivelse entiteit heeft er in seizoen 1 genoeg van net hulpje from hell te zijn en besluit naar de aarde te verhuizen. Nee, want hier is het gezellig. 

Eenmaal aangekomen doet hij een poging de mensheid beter te begrijpen. Tijdens een tripje naar Los Angeles wordt hij gerekruteerd door de Los Angeles Police Department en voila, je hebt een topserie. En sowieso. Mannen met welk Brits accent dan ook is altijd +1.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: