NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Texels ram met gouden ballen wordt allerduurste schaap ooit

Op een Schotse veemarkt werd maar liefst 412.000 euro neergeteld voor het lam

Het allerduurste schaap ter wereld voldoet aan iedere schoonheidsstandaard dat er op fokschapengebied bestaat. Hij luistert naar de naam Double Diamond en heeft het allemaal: een gespierde borstkas, een perfecte kop en een bijzondere gouden gloed. En hij heeft nog Nederlandse roots ook!

De jonge Texelse ram van zes maanden oud werd vandaag te koop aangeboden op een Schotse veemarkt in de buurt van Glasgow en hier bleek de koper vele tonnen voor hem over te hebben.

Een gezelschap van drie fokkers legden het astronomische bedrag van 367.500 pond (412.000 euro) samen neer. Het drietal ziet een gouden toekomst voor Double Diamond's toekomstige stamboom. Volgens hen bestaat perfectie bij schapen wel degelijk en is dit exemplaar de belichaming ervan.

"Schapenfokken is eigenlijk net zoiets als je ook ziet bij paarden, runderen en honden. Er bestaat een bepaalde rassenstandaard en fokkers proberen deze zo perfect mogelijk te evenaren door generaties achter elkaar dieren met een stamboom te laten paren", aldus Jeff Aiken, een van de kopers in een reactie aan The Guardian

Als een schaap over de dam is...

Toen Aiken Double Diamond gisteren op de veemarkt in de smiezen kreeg, was hij direct in de wolken. Maar er waren meer kapers op de kust die zich als een roedel hongerige wolven op dit felbegeerde stukje spreekwoordelijke vlees stortten. Tussen acht fokkers ontstond een meedogenloze biedingsoorlog die uiteindelijk vele tonnen opliep en geen spaan heel liet van het vorige wereldrecord uit 2009 van 258.000 euro.

Texelaars zijn internationaal gezien een zeer gewild en zeldzaam schapenras. Een soort van schaap met de vijf poten, maar dan met vier. Dit  schapenras komt oorspronkelijk - je verwacht het niet - van ons Waddeneiland Texel en wordt geroemd om zijn unieke uiterlijke kenmerken, gedrongen bouw, gevulde dijen en volle vacht.

Voor Double Diamond wordt alles in stelling gebracht om hem zo productief mogelijk te maken. Zijn nieuwe eigenaren zijn van plan om hem veelvuldig bij mooie ooien te zetten voor een nieuwe generatie lammeren die eveneens voor de hoofdprijs moeten worden verkocht.

Zelf hoeft het ram hem er niet altijd in te rammen. Door kunstmatige inseminatie kan ook op afstand gefokt worden met dit staaltje 'perfecte' Dutch design met een prijskaartje van bijna een half miljoen euro.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: