NieuwNieuws

Sport

AZ treft Dynamo Kiev, Willem II tegen Progrès Niederkorn

Strijd in Oekraïne om Champions League-ticket

AZ en Willem II hebben hun nieuwe tegenstanders in hun Europese avonturen. AZ strijdt voor een plek bij de play-offs van de Champions League tegen Dynamo Kiev en Willem II is voor de tweede ronde van de Europa League gekoppeld aan Progrès Niederkorn.

De Alkmaarders hadden ook KAA Gent of Benfica kunnen loten, maar kwamen uit bij Dynamo. Deze gevierde club uit Oekraïne heeft al vijftien landstitels op zak, maar moest vorig jaar zijn meerdere erkennen in Sjachtar Donetsk. Door deze tweede plek in de competitie moet de club nu strijden in de voorrondes van de Champions League. 

De wedstrijd in Oekraïne is op dinsdag 15 of woensdag 16 september. Vanwege de coronacrisis volgt er geen thuisduel. Het is dus alles of niets voor de Alkmaarders. Bij winst gaan ze door naar de play-offs van het miljoenenbal en bij verlies komen ze in de groepsfase van de Europa League terecht

Willem II

Willem II hoeft aanzienlijk minder ver te reizen, want zij gaan in hun Europa League-avontuur op bezoek bij Progrès Niederkorn. De Tilburgers kregen weliswaar ook een uitpartij toebedeeld, maar hoeven daarvoor slechts naar Luxemburg te sjokken. Niederkorn is de tweede club van Luxemburg, maar heeft op Europees niveau nooit veel bereikt. Dit moet voor de Tilburgers een goede kans zijn om een ronde verder te komen. De wedstrijd is op 17 september. 

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: