NieuwNieuws

Glamorama

Must watch: De beste films & series voor dit weekend

Van Disney tot The Kardashians

TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Tijd om je tv aan te zetten en te genieten van wat de filmcultuur ons te bieden heeft.

Onze redactie tipt je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend door.

Nieuw in de bioscoop: The New Mutants

Het is weer zo’n week zonder écht noemenswaardige bioscoopreleases, gelukkig komt er in het najaar een enorme stapel films uit waarvan we denken dat ze heel vet gaan zijn. James Bond, Wonder Woman 1984, Soul, Black Widow en natuurlijk kunnen we niet wachten op The Secret: Dare to Dream. Lekker empowering. 

Tot die tijd moeten we het onder andere doen met The New Mutants. Deze Marvel-verfilming in het X-Men universum uit de studio’s van 20th Century Fox wordt met nogal wat gemengde gevoelens ontvangen. Deed ons qua vibe een beetje denken aan de veel te gelikte serie The Gifted. Paar extreem knappe tieners wiens kapsel na elke explosie goed zit, dat werk. Gelukkig zit er nog een lekker horrorsausje overheen. Maakt het toch nog de moeite waard. 

Niet in de bioscoop: Mulan

Mocht je echt ontzettend veel zin hebben om met een bak popcorn op schoot en een biertje in de leuning van je stoel op het grote scherm naar Mulan te kijken, dan moeten we je teleurstellen. Tenzij je een thuisbioscoop hebt. De film is namelijk alleen te zien voor abonnementhouders van Disney+. Die zin hebben om daar nog een kleine 22 euro extra voor te betalen. 

De teruglopende inkomsten van Disney door onder andere gesloten parken, heeft het bedrijf ertoe gedwongen om de release van Mulan uit de bioscopen te halen en alleen tegen een fikse bijbetaling aan te bieden aan abonnementhouders. Hoeveel zin we ook in deze film hadden, we wachten wel even tot we ‘m uit de aanbiedingenbak van de lokale dvd-verkoper kunnen vissen. Of tot 4 december, vanaf dan hoef je geen extra euro's neer te leggen om 'm te kijken.

Op tv: Delivery Man

Verstand op nul en je tv op SBS9 is ons advies voor de zaterdagavond. Vince Vaughn speelt in Delivery Man een soort huis, tuin en keukenvariant van Jan Karbaat. Al dan niet met een iets andere motivatie dan de sjoemelzaaddonateur. Hoofdpersoon David Wozniak dacht dat het een goed idee was om een zakcentje te verdienen door zaad te doneren. Twintig jaar en 533 kinderen later, komt hij daar toch een beetje van terug. Helemaal nu zijn vriendin zwanger is.

Zoals we al zeiden: verstand op nul en een beetje schuddebuiken op de bank. Ideaal filmpje om de zaterdagavond mee te spenderen. Grappig, cliché en gewoon niet al te ingewikkeld. Na al dat Christopher Nolan-geweld van vorige week, mag het ook echt wel een keertje lekker simpel. Altijd moeilijke films is ook maar een beetje snobisme. Zaterdag, half negen, SBS9.

Bingen (nou ja, wekelijks dan): Undercover op Netflix

Het wachten is eindelijk voorbij, vanaf 6 september kunnen we genieten van een nieuw seizoen van Undercover. Deze Nederlands-Belgische Netflix-serie heeft ons de gehele kijkperiode van seizoen één (in ons geval 497 aaneengesloten minuten uitgezonderd van wat overhaaste plaspauzes) in spanning gehouden. Frank Lammers speelt een Nederlandse Pablo Escobar, maar dan met xtc, Elise Schaap vertolkt zijn gangsterliefje op briljante wijze, Tom Waes en Anna Drijver zijn twee undercoveragenten die de drugsoperatie moeten gaan oprollen. Megaspannend. 

Vanaf 6 september kun je elke week een nieuwe aflevering kijken. Mocht je seizoen één nog niet hebben gezien, dan raden we je met klem aan deze te bingen. In tegenstelling tot veel andere Nederlandstalige series, geloven we de acteurs écht. We zijn enorm benieuwd wat de scenarioschrijvers voor ons in petto hebben na de eerste tien afleveringen.

Ongeveer alles van The Kardashians

Velen van ons willen het niet toegeven nou het is nou eenmaal zo de meeste mensen geen genoeg krijgen van The Kardashians en alles wat tot de inboedel van de familie behoort. Ook wij niet. De familie die exhibitionisme tot een kunstvorm heeft verheven, is op verschillende kanalen te zien. Vanaf 3 september zie je Kim Kardashian West: The Justice Project op Videoland en vanaf 9 september kijk je Life of Kylie op dezelfde streamingsdienst. Alsof dat nog niet genoeg is, gooit Netflix weer nieuwe seizoenen van Keeping Up with The Kardashians online. Kom maar door met alle zusjesruzies en echtgenoten die president willen worden. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: