NieuwNieuws

Algemeen

Testosteronbom Sunay verhuist van Rotterdam naar Parijs

De 5-jarige puber gaat zijn slurf uitslaan in Frankrijk

Babyolifantjes zijn normaliter erg snoezig om te zien in de dierentuin. En in de eerste paar jaar van hun jonge leventje, gaat dit ook in het gezelschap van familieleden doorgaans prima. Maar op 5-jarige leeftijd begint Blijdorp-olifant Sunay de baard in de keel te krijgen. Tijd dat hij de wijde wereld intrekt!

De puberende olifant vertrekt morgen richting Frankrijk waar hij in een gloednieuw olifantenverblijf bij een groep mannelijke leeftijdsgenoten wordt geplaatst. In de natuur gaat dit net zo. Als mannetje op een bepaalde leeftijd komen dan verlaten ze hun familie om zich aan te sluiten bij een kudde andere vrijgezelle jonge kerels.

Sunay zal een toekomst als een jonge God in Frankrijk tegemoet gaan. Hij gaat zijn bachelorverblijf delen met twee soortgenoten uit andere Europese dierentuinen. Net als bij mensen hebben mannetjesolifanten in de puberteit doorgaans behoorlijk wat testosteron en energie. De oplossing? Zet ze bij elkaar.

via GIPHY

Olifantentinder

Volgens Blijdorp-verzorger Kasper Willebrands is de verhuizing nodig omdat Sunay binnen de kudde van Blijdorp op steeds minder blije gezichten kon rekenen. "Onze Sunay kan zijn energie goed kwijt bij deze andere bullen. Hij laat in Blijdorp moeder Banka, oma Irma en zijn zusje Faya achter. Vooral zijn zusje kreeg steeds meer moeite met het onbesuisde pubergedrag van haar broer", vertelde hij aan Rijnmond.

Helemaal zonder heren hoeven de olifantendames van Blijdorp het overigens niet te doen. Zij hebben sinds deze zomer een nieuwe bul in de kudde die luistert naar de naam Fahim. Hij kwam over van het Belgische dierenpark Bellewaerde en heeft als belangrijkste taak om het hart van de 10-jarige Faya te veroveren voor een nieuwe generatie Aziatische olifanten.

Helemaal goed ging dit overigens niet. Hoewel de vrouwtjes wel in de Belgische bachelorbul geïnteresseerd waren, wist de 14-jarige Fahim zich niet zo heel goed raad met al deze aandacht als groentje. Een speciaal georganiseerde first date tussen de twee moest het ijs begin juli breken.

Waneer Sunay over een aantal jaar uitgepuberd is, wordt ook hij gekoppeld aan een nieuwe kudde met daarin zijn nieuwe aanstaande.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: