NieuwNieuws

Binnenland

Efteling doet aangifte tegen boze bezoekster die hen racisten noemt

De wereld der wonderen verwijst beschuldigingen naar het rijk der fabels

Wat een gezellige gezinsdag moest worden in de Efteling veranderde voor een familie in een ware nachtmerrie afgelopen weekeinde. Liza Kurukulasuriya, de moeder van het gezin laat op Facebook weten dat ze door een medewerker van het park voor 'zwarte bitch' werd uitgemaakt en dat haar autistische zoon door het parkpersoneel zou zijn vernederd.

Het incident zou zondag hebben plaatsgevonden op een van de toiletten van het park. Het zoontje zou volgens de vrouw door het personeel weggestuurd zijn bij een gehandicaptentoilet. Hierop ontstond een hoogoplopende  woordenwisseling waarbij 'mogelijk' ook geweld zou zijn gebruikt en racistisch taalgebruik niet geschuwd werd.

In haar Facebookbericht zegt ze dat ze twee uur lang werd vastgehouden door de beveiliging en vervolgens ook nog zeventien uur in een politiecel in Tilburg zou hebben doorgebracht. De Efteling herkent zich totaal niet in het geschetste beeld en doet aangifte tegen de bezoekster.

Kurukulasuriya laat weten eveneens een aangifte voor te bereiden tegen juridische geVechteling. "Maar", claimt ze. "De politie zou hen dit onmogelijk maken". Het is haar naar eigen zeggen niet om geld te doen. Ze wilde met het Facebookbericht andere ouders van autistische kinderen waarschuwen voor 'de onmenselijke omgangsnormen' die in Kaatsheuvel heersen. 

Feiten en fabels in de wereld der wonderen

"De ervaringen van haar en ons personeelslid komen totaal niet overeen", laat het sprookjesthemapark in een reactie aan Omroep Brabant weten die laat weten inderdaad naar de politie te zijn gestapt om aangifte te doen tegen de moeder. Ze zou met haar virale Facebookpost het sprookjesachtige imago van het park in gevaar brengen en bovendien onwaarheden verspreiden.

Pogingen van het attractiepark om de boze bezoekster te bereiken om in dialoog te treden zijn volgens een woordvoerder niet gelukt. "De Efteling gaat nu eerst intern onderzoeken wat zich precies heeft afgespeeld in dat park."

Het is voor de Efteling op dit moment niet mogelijk om met een eigen versie van het verhaal te komen omdat zij nog bezig zijn met de boel in kaart te brengen. Maar ze weten wel zeker dat de versie van Liza Kurukulasuriya tot het genre fictie behoort. Een fenomeen waar zij natuurlijk vrij deskundig in pretenderen te zijn.

Het gaat haar niet om het geld, maar om het principe. "I don’t want any financial compensation!!!! I want some justice for my family !," vertelt het slachtoffer - of de dader - in een latere update.

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Buitenland

Bouwde meer piramides dan de Egyptenaren 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: