NieuwNieuws

Algemeen

Efteling doet aangifte tegen boze bezoekster die hen racisten noemt

De wereld der wonderen verwijst beschuldigingen naar het rijk der fabels

Wat een gezellige gezinsdag moest worden in de Efteling veranderde voor een familie in een ware nachtmerrie afgelopen weekeinde. Liza Kurukulasuriya, de moeder van het gezin laat op Facebook weten dat ze door een medewerker van het park voor 'zwarte bitch' werd uitgemaakt en dat haar autistische zoon door het parkpersoneel zou zijn vernederd.

Het incident zou zondag hebben plaatsgevonden op een van de toiletten van het park. Het zoontje zou volgens de vrouw door het personeel weggestuurd zijn bij een gehandicaptentoilet. Hierop ontstond een hoogoplopende  woordenwisseling waarbij 'mogelijk' ook geweld zou zijn gebruikt en racistisch taalgebruik niet geschuwd werd.

In haar Facebookbericht zegt ze dat ze twee uur lang werd vastgehouden door de beveiliging en vervolgens ook nog zeventien uur in een politiecel in Tilburg zou hebben doorgebracht. De Efteling herkent zich totaal niet in het geschetste beeld en doet aangifte tegen de bezoekster.

Kurukulasuriya laat weten eveneens een aangifte voor te bereiden tegen juridische geVechteling. "Maar", claimt ze. "De politie zou hen dit onmogelijk maken". Het is haar naar eigen zeggen niet om geld te doen. Ze wilde met het Facebookbericht andere ouders van autistische kinderen waarschuwen voor 'de onmenselijke omgangsnormen' die in Kaatsheuvel heersen. 

Feiten en fabels in de wereld der wonderen

"De ervaringen van haar en ons personeelslid komen totaal niet overeen", laat het sprookjesthemapark in een reactie aan Omroep Brabant weten die laat weten inderdaad naar de politie te zijn gestapt om aangifte te doen tegen de moeder. Ze zou met haar virale Facebookpost het sprookjesachtige imago van het park in gevaar brengen en bovendien onwaarheden verspreiden.

Pogingen van het attractiepark om de boze bezoekster te bereiken om in dialoog te treden zijn volgens een woordvoerder niet gelukt. "De Efteling gaat nu eerst intern onderzoeken wat zich precies heeft afgespeeld in dat park."

Het is voor de Efteling op dit moment niet mogelijk om met een eigen versie van het verhaal te komen omdat zij nog bezig zijn met de boel in kaart te brengen. Maar ze weten wel zeker dat de versie van Liza Kurukulasuriya tot het genre fictie behoort. Een fenomeen waar zij natuurlijk vrij deskundig in pretenderen te zijn.

Het gaat haar niet om het geld, maar om het principe. "I don’t want any financial compensation!!!! I want some justice for my family !," vertelt het slachtoffer - of de dader - in een latere update.

Algemeen

Video - Boeren gaan tegelijk met Extinction Rebellion demonstreren in Den Haag

Lees verder

Politiek

Video - Martin Bosma mag van Vera Bergkamp woord 'abortus' niet combineren met 'ChristenUnie'

Lees verder

Claudia de Breij annuleert tournee, 'moet even niets doen om creatief te zijn'

Glamorama

'Zin heb ik nog, energie niet'

Lees verder

Madonna over kritiek op uiterlijk: 'vrouwen boven 45 worden niet gewaardeerd'

Glamorama

'Bow down, bitches'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Raad van State kraakt nareismaatregel Eric van der Burg (VVD) definitief

Lees verder

Turkije: Nederlands reddingsteam redt 7 mensen onder puin vandaan

Lees verder

OM betrapt op knip- en plakwerk in zaak Richard de Mos

Lees verder

Nederland koopt met Denemarken en Duitsland 100 oude Leopard tanks voor Oekraïne

Lees verder

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf - Buitenland Special

Lees verder

Acht Nederlanders vermist na aardbeving Turkije

Lees verder

Minderjarige verdachten Haagse snackbarmoord langer vast

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man klaagt vrouw aan omdat ze niet wil daten

Lees verder

Schoolmedewerker verduistert voor 1,5 miljoen dollar aan kippenvleugeltjes

Lees verder

Roze geverfde duif gered, mogelijk slachtoffer van gender reveal party

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: