NieuwNieuws

Sport

Lionel Messi blijft tóch wel bij Barcelona spelen

De wereldster maakt een einde aan de transfersoap die hij zelf aftrapte

Het nieuws dat de 33-jarige Lionel Messi aankomend seizoen in een ander shirt zou gaan spelen dan het roodblauw van Barcelona, sloeg onder de fans in als een bom. Nu blijkt dat deze zorgen allemaal voor niets waren. Messi laat aan Goal weten dat zijn vertrekplannen niet langer aan de orde zijn.

De vedette had het naar eigen zeggen helemaal gehad met het bestuur van de club. Volgens de Argentijn maken zij, onder leiding van Josep Maria Bartomeu, er een bende van. Toen hij het nieuws over zijn transferwensen in huize Messi bekendmaakte, kreeg hij weinig bijval van zijn vrouw en kinderen. Zij hadden helemaal geen zin om hun biezen te pakken omdat papa zonodig ergens anders moest gaan spelen.

Messi zelf is het hier nu ook ineens mee eens. Hij wil met de ploeg waar hij al vanaf zijn jeugd speelt meedoen op het allerhoogste niveau en prijzen pakken en zou zijn vertrekwens in een opwelling hebben gedeeld vanwege het uiteenvallen van zijn 'oude' team.

Oud verdwijnt en jong verschijnt

Dat dit team wel een kwaliteitsinjectie kan gebruiken, bleek wel tijdens hun laatste Europese wedstrijd. In de kwartfinale van de Champions League ging het vorige maand gruwelijk mis toen ze in eigen stadion met maar liefst 2-8 over de pijnbank van Thomas Müller gelegd werden. Na deze historische afslachting door de Duitsers werd trainer Quique Setién direct de laan uitgestuurd.

Bij Barca moet momenteel een nieuwe generatie klaargestoomd worden om weer in de prijzen te vallen. Dit viel in de voorbije jaren namelijk een beetje tegen. De ploeg heeft relatief veel dertigers in de selectie zitten die in de herfstdagen van hun carrière zitten. Messi’s oud-teamgenoten zoals Xavi en Iniesta hebben hun sloffen inmiddels aan de wilgen gehangen. 

Voor andere vaste waardes zoals Gerard Piqué en Sergio Busquets is het nog maar de vraag of ze onder de nieuwe coach Ronald Koeman veel aan spelen zullen toekomen omdat de jaren inmiddels beginnen te tellen. Jordy Alba en Luis Suarez hebben reeds te horen gekregen dat ze een nieuwe club moesten zoeken. Voor de Uruguayaan is dit Juventus geworden.

Frenkie de Jong, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé vormen een nieuwe Barca-generatie die het publiek in het Camp Nou stadion in de komende jaren in extase moeten brengen. Voorlopig zal deze extase met het aanblijven van Messi overigens ook wel snor zitten. Lionel Messi geniet onder de aanhang zo'n beetje dezelfde legendarische cultstatus als Johan Cruijff.

Micky Adriaansens (VVD) veroorzaakt verwarring over Chinabeleid

Politiek

VVD in Brussel (en Jesse Klaver) boos op minister: 'Dit is een politieke strijd die het waard is om te voeren'

Lees verder

Paniek! Gemeenten mogen straks fastfoodrestaurants weigeren

Algemeen

Is dan niets meer heilig?!

Lees verder

Nu al meer mensen betrapt op rijden onder invloed dan in heel 2021

Algemeen

Staatskas wordt goed gespekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vanaf volgend jaar ook statiegeld op blikjes

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Medewerkers TikTok hebben volgende week toegang tot data gebruikers

Lees verder

Dennis Wiersma (VVD) in de fout met aanpak Koranscholen

Lees verder

Meer dan 200.000 kinderen leefden vorig jaar met armoederisico

Lees verder

Ziekenhuispatiënt haalt kamergenoot van beademing om irritant geluid

Lees verder

Australiër na veertig jaar achter de tralies dankzij podcast

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Melissa was tientallen jaren ontvoerd zonder het zelf te weten

Lees verder

Hond schiet baasje dood met jachtgeweer

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: