NieuwNieuws

Sport

Lionel Messi blijft tóch wel bij Barcelona spelen

De wereldster maakt een einde aan de transfersoap die hij zelf aftrapte

Het nieuws dat de 33-jarige Lionel Messi aankomend seizoen in een ander shirt zou gaan spelen dan het roodblauw van Barcelona, sloeg onder de fans in als een bom. Nu blijkt dat deze zorgen allemaal voor niets waren. Messi laat aan Goal weten dat zijn vertrekplannen niet langer aan de orde zijn.

De vedette had het naar eigen zeggen helemaal gehad met het bestuur van de club. Volgens de Argentijn maken zij, onder leiding van Josep Maria Bartomeu, er een bende van. Toen hij het nieuws over zijn transferwensen in huize Messi bekendmaakte, kreeg hij weinig bijval van zijn vrouw en kinderen. Zij hadden helemaal geen zin om hun biezen te pakken omdat papa zonodig ergens anders moest gaan spelen.

Messi zelf is het hier nu ook ineens mee eens. Hij wil met de ploeg waar hij al vanaf zijn jeugd speelt meedoen op het allerhoogste niveau en prijzen pakken en zou zijn vertrekwens in een opwelling hebben gedeeld vanwege het uiteenvallen van zijn 'oude' team.

Oud verdwijnt en jong verschijnt

Dat dit team wel een kwaliteitsinjectie kan gebruiken, bleek wel tijdens hun laatste Europese wedstrijd. In de kwartfinale van de Champions League ging het vorige maand gruwelijk mis toen ze in eigen stadion met maar liefst 2-8 over de pijnbank van Thomas Müller gelegd werden. Na deze historische afslachting door de Duitsers werd trainer Quique Setién direct de laan uitgestuurd.

Bij Barca moet momenteel een nieuwe generatie klaargestoomd worden om weer in de prijzen te vallen. Dit viel in de voorbije jaren namelijk een beetje tegen. De ploeg heeft relatief veel dertigers in de selectie zitten die in de herfstdagen van hun carrière zitten. Messi’s oud-teamgenoten zoals Xavi en Iniesta hebben hun sloffen inmiddels aan de wilgen gehangen. 

Voor andere vaste waardes zoals Gerard Piqué en Sergio Busquets is het nog maar de vraag of ze onder de nieuwe coach Ronald Koeman veel aan spelen zullen toekomen omdat de jaren inmiddels beginnen te tellen. Jordy Alba en Luis Suarez hebben reeds te horen gekregen dat ze een nieuwe club moesten zoeken. Voor de Uruguayaan is dit Juventus geworden.

Frenkie de Jong, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé vormen een nieuwe Barca-generatie die het publiek in het Camp Nou stadion in de komende jaren in extase moeten brengen. Voorlopig zal deze extase met het aanblijven van Messi overigens ook wel snor zitten. Lionel Messi geniet onder de aanhang zo'n beetje dezelfde legendarische cultstatus als Johan Cruijff.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: