NieuwNieuws

Algemeen

'Racisme-beschuldigster mishandelde toiletjuffrouw Efteling'

Het attractiepark en boze bezoekster spelen elkaar de Zwart Piet toe.

Was de boze mevrouw die de Efteling beschuldigde van gijzeling, vernedering en racisme zelf wel zo onschuldig? "Nee", luidt het antwoord van de politie in Noord-Brabant. Volgens een woordvoerder heeft het sprookjespark aangifte gedaan van mishandeling van een personeelslid.

De vrouw zou afgelopen weekeinde in de wc een behoorlijke scene hebben geschopt met de toiletprinses van dienst nadat haar oudste zoon de deur werd geweigerd.

Hierdoor veranderde het gezellige gezinsuitje voor de familie Kurukulasuriya uit Brussel abrupt in een emotionele wildwaterbaan. Volgens het park werd het kind weggestuurd omdat de medewerkster op dat moment net bezig was met schoonmaken. Deze dichte deur werd niet getolereerd door de moeder die in een stevige woordenwisseling verwikkeld raakte.

Liza Kurukulasuriya plaatste na het incident een vrij uitgebreid relaas op haar Facebookpagina over hoe ze racistisch is bejegend, urenlang in een kamer werd opgesloten en hoe haar 8-jarige zoontje met autisme door het personeel zou zijn vernederd. De Efteling verwees deze aantijgingen gisteren al naar het rijk der fabelen.

Van Joris en de Draak naar cel met Klaas Vaak

Nu ook de politie bevestigt dat er sprake is van een zogenaamde 'eenvoudige mishandeling', lijkt een nieuw hoofdstuk te zijn toegevoegd aan deze slepende sprookjessoap. Wat er precies gebeurde in de toiletten blijft vaag. Maar dat de Efteling voor zondag korte tijd de Gevechteling zou kunnen heten, lijkt aannemelijk.

Omdat de medewerkster aangifte tegen haar belaagster wilde doen, werd Kurukulasuriya door de parkbeveiliging in bewaring genomen. "De beveiligers waren agressief. Niet fysiek, maar heel onvriendelijk", vertelt het vermeende slachtoffer aan Hart van Nederland.

Toen de politie arriveerde, moest ze mee naar het bureau in Tilburg. Maar omdat het toen al laat in de avond was, is het verhoor over de nacht heengetild. Hierdoor heeft ze inderdaad 17 uur lang opgesloten gezeten in een politiecel, bevestigt een woordvoerder van de politie.

Feiten en fabels in de wereld der wonderen

Volgens Kurukulasuriya was tijdens de woordenwisseling nauwelijks sprake van mishandeling en is zij het slachtoffer in deze zaak. Tegen het SBS6-journaal claimt ze dat er alleen wat schoudercontact is geweest tussen beide en dat er niemand gewond raakte.

Ze houdt vol dat de sprookjeslandstaf haar wel degelijk uitschold voor 'zwarte bitch' en haar autistische zoon vernederde. De vrouw heeft een advocaat in de arm genomen en is bezig met een aangifte voor te bereiden tegen de Slechteling voor belediging en discriminatie.

Of de zware aantijgingen gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal of als een fata morgana de sprookjesboeken in gaan, gaat vermoedelijk een rechter bepalen. In de gewraakte Facebookpost benadrukt de boze bezoekster dat het haar niet om het geld te doen is, maar dat zij hiermee andere ouders wil waarschuwen voor de autismehaters en racisten die er bij het park zouden werken.

Het park liet gisteren al weten alle beschuldigingen van Kurukulasuriya als lunch voor Holle Bolle Gijs te beschouwen.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: