NieuwNieuws

Algemeen

'Racisme-beschuldigster mishandelde toiletjuffrouw Efteling'

Het attractiepark en boze bezoekster spelen elkaar de Zwart Piet toe.

Was de boze mevrouw die de Efteling beschuldigde van gijzeling, vernedering en racisme zelf wel zo onschuldig? "Nee", luidt het antwoord van de politie in Noord-Brabant. Volgens een woordvoerder heeft het sprookjespark aangifte gedaan van mishandeling van een personeelslid.

De vrouw zou afgelopen weekeinde in de wc een behoorlijke scene hebben geschopt met de toiletprinses van dienst nadat haar oudste zoon de deur werd geweigerd.

Hierdoor veranderde het gezellige gezinsuitje voor de familie Kurukulasuriya uit Brussel abrupt in een emotionele wildwaterbaan. Volgens het park werd het kind weggestuurd omdat de medewerkster op dat moment net bezig was met schoonmaken. Deze dichte deur werd niet getolereerd door de moeder die in een stevige woordenwisseling verwikkeld raakte.

Liza Kurukulasuriya plaatste na het incident een vrij uitgebreid relaas op haar Facebookpagina over hoe ze racistisch is bejegend, urenlang in een kamer werd opgesloten en hoe haar 8-jarige zoontje met autisme door het personeel zou zijn vernederd. De Efteling verwees deze aantijgingen gisteren al naar het rijk der fabelen.

Van Joris en de Draak naar cel met Klaas Vaak

Nu ook de politie bevestigt dat er sprake is van een zogenaamde 'eenvoudige mishandeling', lijkt een nieuw hoofdstuk te zijn toegevoegd aan deze slepende sprookjessoap. Wat er precies gebeurde in de toiletten blijft vaag. Maar dat de Efteling voor zondag korte tijd de Gevechteling zou kunnen heten, lijkt aannemelijk.

Omdat de medewerkster aangifte tegen haar belaagster wilde doen, werd Kurukulasuriya door de parkbeveiliging in bewaring genomen. "De beveiligers waren agressief. Niet fysiek, maar heel onvriendelijk", vertelt het vermeende slachtoffer aan Hart van Nederland.

Toen de politie arriveerde, moest ze mee naar het bureau in Tilburg. Maar omdat het toen al laat in de avond was, is het verhoor over de nacht heengetild. Hierdoor heeft ze inderdaad 17 uur lang opgesloten gezeten in een politiecel, bevestigt een woordvoerder van de politie.

Feiten en fabels in de wereld der wonderen

Volgens Kurukulasuriya was tijdens de woordenwisseling nauwelijks sprake van mishandeling en is zij het slachtoffer in deze zaak. Tegen het SBS6-journaal claimt ze dat er alleen wat schoudercontact is geweest tussen beide en dat er niemand gewond raakte.

Ze houdt vol dat de sprookjeslandstaf haar wel degelijk uitschold voor 'zwarte bitch' en haar autistische zoon vernederde. De vrouw heeft een advocaat in de arm genomen en is bezig met een aangifte voor te bereiden tegen de Slechteling voor belediging en discriminatie.

Of de zware aantijgingen gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal of als een fata morgana de sprookjesboeken in gaan, gaat vermoedelijk een rechter bepalen. In de gewraakte Facebookpost benadrukt de boze bezoekster dat het haar niet om het geld te doen is, maar dat zij hiermee andere ouders wil waarschuwen voor de autismehaters en racisten die er bij het park zouden werken.

Het park liet gisteren al weten alle beschuldigingen van Kurukulasuriya als lunch voor Holle Bolle Gijs te beschouwen.

Algemeen

Tientallen NS-medewerkers melden zich met gezondheidsschade door gifverf

Lees verder

VIDEO - Conny Helder (VVD) had geen idee van dubbele boodschap bij 'miniscuul statement'

Politiek

Sportminister geeft opheldering over sjaal en speldje in Qatar

Lees verder

Twee voetbalhooligans opgepakt na Marokkaanse rellen Amsterdam

Sport

20- en 41-jarige verdacht van opruiing en openlijke geweldpleging

Lees verder

Gespannen stand-off tussen boeren en politie in Zwolle

Algemeen

De boeren zijn gewapend met trekkers, maar de agenten hebben een shovel

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Zo kwamen zware criminelen als Taghi aan een écht paspoort met een valse naam

Lees verder

Oorlog steeds minder populair: nog maar kwart van Russen wil invasie doorzetten

Lees verder

Verdachten profiteren van chaos bij rechtbank: 82 mensen ontlopen straf

Lees verder

E-sigaretten met smaakjes uitgerookt: vanaf oktober alleen nog 'tabaksmaak'

Lees verder

Verzwegen appjes: Hugo de Jonge zat veel dieper in mondkapjesdeal met Sywert van Lienden

Lees verder

Ruzie bij PvdA over kandidatenlijst Eerste Kamer (die morgen wordt gepresenteerd)

Lees verder

Ontsnapte tbs'er steekt vrouw neer in Soest

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond schiet baasje dood met jachtgeweer

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Vogels verwerken vuurwerk pas na dagen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: