NieuwNieuws

Algemeen

'Racisme-beschuldigster mishandelde toiletjuffrouw Efteling'

Het attractiepark en boze bezoekster spelen elkaar de Zwart Piet toe.

Was de boze mevrouw die de Efteling beschuldigde van gijzeling, vernedering en racisme zelf wel zo onschuldig? "Nee", luidt het antwoord van de politie in Noord-Brabant. Volgens een woordvoerder heeft het sprookjespark aangifte gedaan van mishandeling van een personeelslid.

De vrouw zou afgelopen weekeinde in de wc een behoorlijke scene hebben geschopt met de toiletprinses van dienst nadat haar oudste zoon de deur werd geweigerd.

Hierdoor veranderde het gezellige gezinsuitje voor de familie Kurukulasuriya uit Brussel abrupt in een emotionele wildwaterbaan. Volgens het park werd het kind weggestuurd omdat de medewerkster op dat moment net bezig was met schoonmaken. Deze dichte deur werd niet getolereerd door de moeder die in een stevige woordenwisseling verwikkeld raakte.

Liza Kurukulasuriya plaatste na het incident een vrij uitgebreid relaas op haar Facebookpagina over hoe ze racistisch is bejegend, urenlang in een kamer werd opgesloten en hoe haar 8-jarige zoontje met autisme door het personeel zou zijn vernederd. De Efteling verwees deze aantijgingen gisteren al naar het rijk der fabelen.

Van Joris en de Draak naar cel met Klaas Vaak

Nu ook de politie bevestigt dat er sprake is van een zogenaamde 'eenvoudige mishandeling', lijkt een nieuw hoofdstuk te zijn toegevoegd aan deze slepende sprookjessoap. Wat er precies gebeurde in de toiletten blijft vaag. Maar dat de Efteling voor zondag korte tijd de Gevechteling zou kunnen heten, lijkt aannemelijk.

Omdat de medewerkster aangifte tegen haar belaagster wilde doen, werd Kurukulasuriya door de parkbeveiliging in bewaring genomen. "De beveiligers waren agressief. Niet fysiek, maar heel onvriendelijk", vertelt het vermeende slachtoffer aan Hart van Nederland.

Toen de politie arriveerde, moest ze mee naar het bureau in Tilburg. Maar omdat het toen al laat in de avond was, is het verhoor over de nacht heengetild. Hierdoor heeft ze inderdaad 17 uur lang opgesloten gezeten in een politiecel, bevestigt een woordvoerder van de politie.

Feiten en fabels in de wereld der wonderen

Volgens Kurukulasuriya was tijdens de woordenwisseling nauwelijks sprake van mishandeling en is zij het slachtoffer in deze zaak. Tegen het SBS6-journaal claimt ze dat er alleen wat schoudercontact is geweest tussen beide en dat er niemand gewond raakte.

Ze houdt vol dat de sprookjeslandstaf haar wel degelijk uitschold voor 'zwarte bitch' en haar autistische zoon vernederde. De vrouw heeft een advocaat in de arm genomen en is bezig met een aangifte voor te bereiden tegen de Slechteling voor belediging en discriminatie.

Of de zware aantijgingen gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal of als een fata morgana de sprookjesboeken in gaan, gaat vermoedelijk een rechter bepalen. In de gewraakte Facebookpost benadrukt de boze bezoekster dat het haar niet om het geld te doen is, maar dat zij hiermee andere ouders wil waarschuwen voor de autismehaters en racisten die er bij het park zouden werken.

Het park liet gisteren al weten alle beschuldigingen van Kurukulasuriya als lunch voor Holle Bolle Gijs te beschouwen.

Politiek

Video - Coalitie blokkeert debat over uitslag verkiezingen, oppositie woest

Lees verder

Video - Sander Schimmelpenninck gecanceld door Vandaag Inside

Glamorama

Columnist teleurgesteld: 'Je mag ook niks meer zeggen in dit land!'

Lees verder

OM: Extinction Rebellion is niet vreedzaam

Algemeen

Extreemlinkse actiegroep 'neemt gevaar voor derden voor lief'

Lees verder

Gasprijswatch: prijs daalt flink dankzij zachte winter

Algemeen

Nog niet direct voelbaar in de portemonnee

Lees verder

Meer NieuwNieuws

iPhones worden strikt verboden rondom herverkiezing Poetin

Lees verder

'Fan' FC Groningen opgepakt voor slaan Jetro Willems, verdediger doet aangifte

Lees verder

Acteur Peter Hardy (66) omgekomen op strand, vermoedelijk bij snorkelincident

Lees verder

Verdwenen radioactieve cilinder in Thailand na 10 dagen eindelijk terecht

Lees verder

Voor fatale botsing reed voetballer Rai Vloet 203 km/u, OM eist 3,5 jaar cel

Lees verder

Catch Me If You Can-meesteroplichter hield ook jou voor het lapje

Lees verder

TikTok-moeder (30) overlijdt ineens na maandenlange klachten, laat twee zoontjes na

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Twee mannetjesmuizen krijgen samen kleintjes, wat betekent dit voor mensen?

Lees verder

Driekleur mag weer fier wapperen in Rood-Wit-Blauw, vinden boerenactiegroepen

Lees verder

VVD té 'liberaal' op auteursrecht: spotje schiet fotografen in verkeerde keelgat

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: