NieuwNieuws Beta

Sport

Pierre Gasly wint bizarre Grand Prix van Italië

Onverwachts podium, maar pech voor Max

Een knotsgekke Italiaanse Grand Prix resulteerde in een podium dat niemand had kunnen voorspellen. Fransman Pierre Gasly winst zijn eerste F1-race ooit. Carlos Sainz wordt tweede in de McLaren en Lance Stroll maakt het podium compleet in zijn Racing Point.

Twee safety cars en een korte raceonderbreking gooiden het veld flink overhoop. Gasly was vlak voor de safety car al gestopt en passeerde daardoor vrijwel het complete veld op het moment dat de rest naar binnen ging. Vlak voor het einde werd het nog spannend met een naderende Carlos Sainz, maar Gasly behield zijn eerste plek. Een sterk geëmotioneerd Pierre mag naar de hoogste trede van het podium.

Drama voor Max

We wisten al dat Max moeite zou hebben met het behalen van een podiumplek, maar het pakte nog allemaal veel slechter uit. In rondje 31 komt hij binnen en parkeert hij zijn auto definitief. Technische problemen dwongen hem de Red Bull voortijdig te parkeren. Geen punten voor de teleurgestelde Nederlander dit weekend.

Straf voor Hamilton

Lewis Hamilton leek lange tijd zonder problemen naar zijn 90ste overwinning te rijden, maar de raceleiding gooide halverwege roet in het eten. Hamilton dook bij een safety car voor de uitgevallen Kevin Magnussen meteen de pit in, maar had daarbij niet door dat de pitsstraat was dichtgegooid. Daar kreeg hij een stop-en-go-straf van tien seconden voor, wat hem ver terug in het veld gooide. 

Ferrari-drama

Het drama van Ferrari was van korte duur. Het team zag in hun thuisrace beide auto's uitvallen. Na zes ronden was Sebastian Vettel als eerste de pineut. Zijn remmen begaven het, waardoor hij aan het einde van het rechte stuk door de piepschuimen barrière knalde. Hij parkeerde zijn Ferrari daarna in de pits. Ongeveer twintig ronden later is het einde verhaal voor Charles Leclerc. Hij verliest de controle over zijn auto in de laatste bocht en knalt hard in de bandenstapel. Leclerc is ongedeerd, maar de schade is groot. De race wordt tijdelijk volledig stilgelegd om de bandenstapel te repareren. 

Gevechten tussen Azerbeidzjan en Armenië uitgebroken

Buitenland

Beschuldigingen over en weer 

Lees verder

Formule 1 past regels aan na Hamiltons BLM-protest

Sport

Alleen nog in je racepak op het podium

Lees verder

VIDEO - Formule 2-race gestaakt na zware crash

Sport

Brandende bolide en gesloopte bandenstapels

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Automobilist rijdt in op cafébezoekers

Lees verder

Londen: Opstootjes met politie bij massaal protest tegen coronaregels

Lees verder

OMG! Bachelorette Gaby Blaaser date weer, maar met wie?

Lees verder

Kersverse DENK-leider Azarkan hoopt op zes zetels

Lees verder

Johan Derksen vond het tv-optreden van Famke Louise onverantwoord

Lees verder

Reusachtige rat veroorzaakt overstroming van riool in Mexico

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

WTF? Politie vindt condoomrecyclingsbedrijf

Lees verder

Zak geld in geheime opslag Pablo Escobar gevonden

Lees verder

Topbaan beschikbaar: Reis door Amerika en drink bier

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws