NieuwNieuws Beta

Niet Doodchecken

Brabander wil via Hoge Raad 85 cent terugkrijgen van gemeente

Het gaat hem naar verluidt niet om het geld maar om het principe

De hoogste rechters van Nederland moeten zich binnenkort gaan buigen over het conflict van een Eindhovenaar met zijn gemeente. De man meent dat hij ernstig is benadeeld door de overheid nadat hij 85 cent te weinig terugkreeg tijdens een tegemoetkoming van de gemeentelijke belastingen.

Het juridische conflict speelt al vijf jaar. De gewraakte aanslag viel in het jaar 2015 op zijn deurmat en hier was hij het niet mee eens. Hierdoor kwam de betaling van de belasting te laat binnen en werd de man op kosten gejaagd. Hij heeft hierdoor 31,15 euro extra moeten neertellen voor zijn rioolbelasting en afvalstoffenheffing, meldt Accountancy Nieuws.

Tijdens de eerste zaak oordeelde de rechter dat de twee partijen het verlies moesten delen en de zaak verder te laten rusten. De gemeente liet hierop weten niet moeilijk te willen doen over die paar euro en kwam de Eindhovenaar tegemoet door 31,15 euro over te maken. Twee jaar later erkende de gemeente dat de fout toch bij hen lag. De man kreeg hierop het oorspronkelijke bedrag plus de boete terug. 

Zaak opgelost? Nee dus. Want hij raakte opnieuw verwikkeld in een conflict met de gemeente en de voorwaarden van zijn tegemoetkoming.

via GIPHY

Escaleren kun je leren

Maar na wat rekenwerk kwam de zuinige aanslaghater erachter dat hij geen 31,15 maar 32 euro zou moeten krijgen omdat het bedrag naar boven afgerond diende te worden. Toen hij contact opnam met de gemeente Eindhoven over deze kwestie, claimden zij dit niet nodig is. Hierdoor stelde hij opnieuw benadeeld te zijn door de overheid en heeft hij de zaak wederom voor de rechter laten komen. 

Bij deze tweede zaak, oordeelde de rechter dat hij geen gelijk had. Sterker nog: het voltallige vorderingsrentebedrag zou voor zijn rekening zijn. Accepteerde hij nu zijn verlies? Nee hoor. Want hij tekende hierop een hoger beroep aan. Het Gerechtshof  was iets milder in hun oordeel, maar vonden wel dat hij geen aanspraak kon maken op het wisselgeld dat hij claimde. Deze uitspraak kwam in grote lijnen overeen met die van de rechter in de eerste zaak.

Na een hoger beroep laten de meesten het er wel bij zitten. Maar deze notoire principepanter besloot om in cassatie te gaan omdat hij nog steeds niet tevreden is met de uitspraak van het Gerechtshof van april dit jaar. Dat ook het Gerechtshof deze zaak over 85 cent te veel van het goede vindt, valt te lezen in de uitspraak. "Ten slotte hecht het Hof eraan op te merken het te betreuren dat belanghebbende deze zaak aan twee rechterlijke colleges heeft voorgelegd".

Hoe gezellig de gedupeerde Dagobert Duck precies is op feestjes, is niet bekend. Ook blijft in het midden hoeveel geld dit juridische wellus-nietesspel in totaal heeft gekost. Naar alle waarschijnlijkheid is dit meer dan 85 cent.

Insayno alweer weg als stadsdichter Haarlem

Binnenland

Twee dagen na zijn aankondiging

Lees verder

Video - Dennis op visite in Tilburg na Willem II-coronaspektakel

Sport

In Tilburg zijn vandaag best wel een aantal mensen boos op elkaar

Lees verder

Prins Bernhard jr. in zelfisolatie na contact met Covid-patiënt

Glamorama

Coronaregels: niet alleen voor normale burgers, maar ook voor het Koninklijk Huis

Lees verder

Meer NieuwNieuws

18-jarige Pakistaan aangehouden voor steekpartij bij Charlie Hebdo

Lees verder

Aangifte tegen Marktplaats wegens medeplichtigheid aan broodfok

Lees verder

Mark Rutte zinspeelt op extra coronamaatregelen voor grote steden

Lees verder

Gemeentetabel - RIVM meldt 2.777 nieuwe Covid-besmettingen

Lees verder

Verstappen spint en pakt P7 in tweede vrije training

Lees verder

De Jonge en Grapperhaus keuren gedrag Willem II-fans af

Lees verder

Kraaien zitten op hetzelfde denkniveau als mensapen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Topbaan beschikbaar: Reis door Amerika en drink bier

Lees verder

Aboriginals: Stop met virtueel op Uluru lopen

Lees verder

VIDEO - Visser overleeft dagen op zee in een ijskist

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws