NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Brabander wil via Hoge Raad 85 cent terugkrijgen van gemeente

Het gaat hem naar verluidt niet om het geld maar om het principe

De hoogste rechters van Nederland moeten zich binnenkort gaan buigen over het conflict van een Eindhovenaar met zijn gemeente. De man meent dat hij ernstig is benadeeld door de overheid nadat hij 85 cent te weinig terugkreeg tijdens een tegemoetkoming van de gemeentelijke belastingen.

Het juridische conflict speelt al vijf jaar. De gewraakte aanslag viel in het jaar 2015 op zijn deurmat en hier was hij het niet mee eens. Hierdoor kwam de betaling van de belasting te laat binnen en werd de man op kosten gejaagd. Hij heeft hierdoor 31,15 euro extra moeten neertellen voor zijn rioolbelasting en afvalstoffenheffing, meldt Accountancy Nieuws.

Tijdens de eerste zaak oordeelde de rechter dat de twee partijen het verlies moesten delen en de zaak verder te laten rusten. De gemeente liet hierop weten niet moeilijk te willen doen over die paar euro en kwam de Eindhovenaar tegemoet door 31,15 euro over te maken. Twee jaar later erkende de gemeente dat de fout toch bij hen lag. De man kreeg hierop het oorspronkelijke bedrag plus de boete terug. 

Zaak opgelost? Nee dus. Want hij raakte opnieuw verwikkeld in een conflict met de gemeente en de voorwaarden van zijn tegemoetkoming.

via GIPHY

Escaleren kun je leren

Maar na wat rekenwerk kwam de zuinige aanslaghater erachter dat hij geen 31,15 maar 32 euro zou moeten krijgen omdat het bedrag naar boven afgerond diende te worden. Toen hij contact opnam met de gemeente Eindhoven over deze kwestie, claimden zij dit niet nodig is. Hierdoor stelde hij opnieuw benadeeld te zijn door de overheid en heeft hij de zaak wederom voor de rechter laten komen. 

Bij deze tweede zaak, oordeelde de rechter dat hij geen gelijk had. Sterker nog: het voltallige vorderingsrentebedrag zou voor zijn rekening zijn. Accepteerde hij nu zijn verlies? Nee hoor. Want hij tekende hierop een hoger beroep aan. Het Gerechtshof  was iets milder in hun oordeel, maar vonden wel dat hij geen aanspraak kon maken op het wisselgeld dat hij claimde. Deze uitspraak kwam in grote lijnen overeen met die van de rechter in de eerste zaak.

Na een hoger beroep laten de meesten het er wel bij zitten. Maar deze notoire principepanter besloot om in cassatie te gaan omdat hij nog steeds niet tevreden is met de uitspraak van het Gerechtshof van april dit jaar. Dat ook het Gerechtshof deze zaak over 85 cent te veel van het goede vindt, valt te lezen in de uitspraak. "Ten slotte hecht het Hof eraan op te merken het te betreuren dat belanghebbende deze zaak aan twee rechterlijke colleges heeft voorgelegd".

Hoe gezellig de gedupeerde Dagobert Duck precies is op feestjes, is niet bekend. Ook blijft in het midden hoeveel geld dit juridische wellus-nietesspel in totaal heeft gekost. Naar alle waarschijnlijkheid is dit meer dan 85 cent.

Deze lijsttrekkers nemen het tegen elkaar op bij NOS-slotdebat

Binnenland

De NOS maakt de invulling van de laatste debatten voor Election Day bekend!

Lees verder

Amsterdam gooit Vondelpark op slot vanwege drukte

Binnenland

Na chaotische topdrukte gisteren

Lees verder

Honden Lady Gaga gestolen, hondenoppas neergeschoten

Glamorama

Gaga looft 500.000 dollar uit voor de beestjes

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Gevangenis ontsloeg medewerkster na vondst van 'smokkeltampon'

Lees verder

Kamer: China pleegt genocide op Oeigoeren

Lees verder

Dagcijfers corona: 5.048 nieuwe besmettingen

Lees verder

CBS kondigt vervolg op sitcom Frasier aan

Lees verder

Tuigjeugd berooft 12-jarig jongetje van bril

Lees verder

Undercoveragenten kopen drugs bij undercoveragenten: 2 doden

Lees verder

Lange Frans wil dat Vondelparkklagers Greta Thunberg beffen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Door De Boom geredde bibberende bever weer bevrijd

Lees verder

Boerderij naast Area 51 staat te koop

Lees verder

Vader komt om bij voorbereidingen gender reveal-machine

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: