NieuwNieuws Beta

Niet Doodchecken

Ierse moederhond werpt 16 pups tijdens thuis-isolatie

Zestienmaal lief! 

De 15 maanden oude Bella, een kruising tussen een  labrador en een border collie, mag zich sinds deze week recordhoudster noemen. De gezinshond van een familie uit het Ierse Limerick beviel afgelopen weekend van maar liefst zestien puppy's.

Bella werd gedekt door de reu des huizes Archibald: een kruising tussen een Ierse setter en een Engelse springerspaniël. Haar baasje Mary Killing deelde het blije babynieuws op haar sociale mediapagina's, volgens regionale media is dit een Iers record en de op een na grootste worp van een teef die ooit is waargenomen. Het nestje had er eigenlijk nooit moeten komen.

De familie Fitzgerald zou hun twee honden eigenlijk dit jaar laten helpen aan hun geslachtsorganen. Maar de pandemie gooide roet in het eten, hierdoor waren niet alleen de mensen maar ook de dieren tot elkaar in huis veroordeeld. Gedurende de lockdown bleken Bella en Archibald wel zin te hebben om de bloemetjes buiten te zetten.

Ondanks pogingen van het gezin om de twee uit elkaars buurt te houden, konden ze niet voorkomen dat de twee elkaar op een onbewaakt moment op minder dan anderhalve meter konden naderen. Dit met alle gevolgen van dien.

Een zware bevalling

Op zaterdagavond 25 juli was het zover. Een puppy, twee... drie... het werden er wel heel erg veel. Na een hele nacht en ochtend aan bevallingen, kwam de slotstand uiteindelijk op maar liefst zestien uit. En dit allemaal zonder dat er een dierenarts aan te pas is gekomen.

Killing zegt dat haar dierenarts ervan uitging dat Bella maar acht tot tien puppy's zou baren, maar het werden er tot haar eigen verbazing bijna dubbel zo veel. Afgelopen weekend poseerde het gezin van Mary Killings op hun Facebookpagina met hun vijftien nieuwe huisgenoten. Het gezin heeft voor alle diertjes al een nieuw baasje weten te vinden. De meesten komen bij familie en kennissen terecht.

De zestien pups in een worp is een nieuw Iers record. Toch is de geboortegolf in huize Fitzgerald en Killing geen wereldrecord. Bella - die vermoedelijk geen tweede poging krijgt - komt er nog een aantal tekort voor het Guiness Book of Records. Dit record staat op naam van Tia, een mastiff uit Verenigd Koninkrijk die in 2004 maar liefst 24 jonkies op de wereld zette.

Of de corona-lockdowns ook leiden tot een babyboom van coronakinderen bij mensen, weten we eind dit jaar. Maar zestien baby's dat lijkt voor een mens tamelijk onhaalbaar.

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Met Megan Fox want Megan Fox

Lees verder

Video - Magawa de dappere mijnenveger ontvangt medaille

Niet Doodchecken

Zijn naam is klein, zijn daden bennen groot!

Lees verder

Insayno alweer weg als stadsdichter Haarlem

Binnenland

Twee dagen na zijn aankondiging

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Video - Dennis op visite in Tilburg na Willem II-coronaspektakel

Lees verder

Prins Bernhard jr. in zelfisolatie na contact met Covid-patiënt

Lees verder

18-jarige Pakistaan aangehouden voor steekpartij bij Charlie Hebdo

Lees verder

Aangifte tegen Marktplaats wegens medeplichtigheid aan broodfok

Lees verder

Mark Rutte zinspeelt op extra coronamaatregelen voor grote steden

Lees verder

Gemeentetabel - RIVM meldt 2.777 nieuwe Covid-besmettingen

Lees verder

Verstappen spint en pakt P7 in tweede vrije training

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Topbaan beschikbaar: Reis door Amerika en drink bier

Lees verder

Aboriginals: Stop met virtueel op Uluru lopen

Lees verder

VIDEO - Visser overleeft dagen op zee in een ijskist

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws