NieuwNieuws Beta

Buitenland

VIDEO - Zo gaat de Spaanse politie om met corona-overtreders

In het Zuid-Europa doen ze minder aan nadrukkelijke adviezen en meer aan zero-tolerance

Op dystopische videobeelden waarvan je voor dit jaar nooit zou kunnen verwachten dat ze gewoon vanaf het strand in het Spaanse San Sebastian komen, is te zien hoe een jonge surfster wordt opgepakt. De agenten hadden een klopjacht op de vrouw geopend omdat ze ondanks haar besmetting met het coronavirus toch naar het strand ging om te surfen.

In Spanje is een thuisisolatie iets strikter geregeld dan in Nederland. Iedereen die daar positief getest wordt op Covid-19 moet verplicht twee weken binnen blijven. En als je je er niet aan houdt dan komen de autoriteiten je zoeken. Volgens de politie van de regio Baskenland had de vrouw lak aan de opgelegde zelfisolatie en zagen ze dit als de enige manier om haar op een veilige manier naar huis te krijgen.

De vrouw was aanvankelijk niet van plan om met de agenten mee te gaan. Na een woordenwisseling vanuit het water, werd ze eenmaal aan de kant in de boeien geslagen en onder het ogen van tientallen badgasten afgevoerd. Vanwege haar 'zware ongehoorzaamheid' en schendingen van de Spaanse coronaregels kan ze een fikse boete op de deurmat verwachten. Deze kan bij ernstige of herhaaldelijke overtredingen oplopen tot duizenden euro's en in sommige gevallen zelfs een celstraf.

Spaansbenauwd door het coronavirus

Spanje wordt net als afgelopen voorjaar veel zwaarder door het coronavirus getroffen dan andere Europese landen. De situatie in Baskenland is op dit moment uitermate kritiek te noemen, na Madrid is de noordelijke autonome regio de grootste coronahaard van het land. Ook regio's als Aragón, Catalonië, de Balearen en de Canarische Eilanden behoren tot de continentale corona-broeinesten van de afgelopen week. 

Spaans Baskenland heeft een inwonertal dat is te vergelijken met die van Gelderland, maar noteerde in de voorbije week maar liefst 4.672 nieuwe besmettingen. Dat is ongeveer evenveel als er deze week in heel Nederland bij kwamen. De regio is hiermee na Madrid de plek van Europa met de meeste nieuwe coronabesmettingen per hoofd van de bevolking. In het hele land kwamen er in de voorbije 24 uur kwamen bijna 9.000 nieuwe gevallen bij. In totaal zijn 534.513 Spanjaarden besmet (geweest) met het virus; bijna 30.000 van hen kunnen dit niet meer navertellen.

De hele kaart van Europa en de situatie in ons land is in dit topic te bekijken.

Nederlander Nick Catsburg wint 24 uur van Nürburgring

Sport

Chaotische race geteisterd door regen

Lees verder

Max verzilvert tweede plek op Sochi, Bottas wint

Sport

Hamilton onschadelijk gemaakt door 10 seconden straf

Lees verder

Gevechten tussen Azerbeidzjan en Armenië uitgebroken

Buitenland

Beschuldigingen over en weer 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Formule 1 past regels aan na Hamiltons BLM-protest

Lees verder

VIDEO - Formule 2-race gestaakt na zware crash

Lees verder

Automobilist rijdt in op cafébezoekers

Lees verder

Londen: Opstootjes met politie bij massaal protest tegen coronaregels

Lees verder

OMG! Bachelorette Gaby Blaaser date weer, maar met wie?

Lees verder

Kersverse DENK-leider Azarkan hoopt op zes zetels

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Video - Magawa de dappere mijnenveger ontvangt medaille

Lees verder

WTF? Politie vindt condoomrecyclingsbedrijf

Lees verder

Zak geld in geheime opslag Pablo Escobar gevonden

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws