NieuwNieuws Beta

Glamorama

SBS-flater Dit vindt Nederland verkort tot een half uur

Gezien de kijkcijfers zou het programma beter 'Wat vindt Venlo' kunnen heten

Het nieuwe televisieseizoen is losgebarsten. En dan zijn er altijd een aantal zekerheidjes: de NPO komt met een nieuwe talkshow, RTL gooit het eens over een andere boeg met een talentenjacht en SBS6 faalt met een nieuw actualiteitenprogramma. Het slachtoffer van dit seizoen? Dit vindt Nederland, gepresenteerd door Natacha Harlequin, die mevrouw die bekend werd door met Johan Derksen in discussie te gaan over racisme. 

Deze verse bezorgde burgershow presenteert ze niet alleen. Harlequin kreeg een topteam om mee te werken bestaande uit het gesjeesde modetycoon Olcay Gulson, Hugo Borstbaard, gepensioneerde judoka Dennis van der Geest en radiobrabo Mart Grol. Volgens Talpa had de meningmensenshow de hit moeten worden op de vooravond. 

Het programma moest dagelijks te zien zijn rond half zeven en een volwaardige concurrent worden van RTL Boulevard en EenVandaag. Lukt dit? Nee. Dit vertrouwen is bij de voormalige campingzender inmiddels ook tot een dieptepunt gedaald. En ook de kijkers zijn allesbehalve blij met deze nieuwe actualiteitenrubriek. Al het aan Talpa-directeur Paul Römer ligt, moet het programma binnen twee maanden gaan scoren. Anders is het definitief einde verhaal.

Volgens TV-baas Marco Louwerens moet dit veranderen door de uitzending te halveren. Volgens hem is televisietwitter te langdradig voor de korte spanningsboog van de anderhalve man en een paardenkop die erop afstemt. Een compactere indeling moet het tij keren. Voortaan duurt Dit vindt Deventer Nederland slechts dertig minuten. Dit vertelde hij aan Shownieuws, dat zo'n 3,5 keer zoveel kijkers trekt op een veel later tijdstip.

Veel gekakel en weinig kijkers

Hoe erg is het met Wat Dit vindt Nederland? Best ernstig. De kijkcijfers zijn zelfs voor nieuwe actualiteitenprogramma's op SOS6 om te janken. Gisteren keken er een summiere 140.000 mensen naar het campingkippenhok waarin de 'mening van de normale Nederlander' een podium zou moeten krijgen. Maandag was het nog rampzaliger met slechts 101.000 kijkers. Al na twee weken op de buis wordt het programma met een half uur ingekort, dit is zelfs voor SBS-begrippen tamelijk snel.

Hierdoor komt er een half uur vrij in de programmering van SBS. Louwerens liet ook al doorschemeren welke topper hij hier wil neerzetten. Nee. Jan Versteegh met Lingo, dat ongeveer drie keer zo goed bekeken werd, keert niet terug op de moderne familiezender. Man bijt Hond kan eveneens niet op de goedkeuring rekenen van eigenaar John de Mol deze NPO-reanimaties als de gebeten hond beschouwd.

De snelle 50/50 met Winston Gerschtanowitz, goed voor zo'n twee tot driemaal zoveel kijkers afgelopen voorjaar, keert weer terug. Waar je deze show van kan kennen? Ophef. Het programma moest een tsunami van kritiek incasseren nadat er een vraag over de voormalige 'dode' naam van YouTube-ster Nicki de Jager (NikkiTutorials) werd gesteld.

Als het puur om de kijkcijfers gaat en helemaal op save wil spelen, zou de zender ook wat series van de plank kunnen pakken. Scheelt een hoop geld en levert meer reclame-inkomsten op. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld The A-Team (168.000), herhalingen van Dr Phil (106.000) of Lachen om Home Video's met Hans Kraaij Junior die op een of andere manier al 25 jaar lang te zien zijn.

Drugsbaron Taghi in Dubai ‘drie dagen lang gemarteld’

Binnenland

Zegt in nieuwe verklaring geschopt, geslagen en geëlektrocuteerd te zijn

Lees verder

Coronapiek sloopt Hugo de Jonge's coronadashboard

Binnenland

Oh dashboardmetertje wat doet U nu?

Lees verder

106-jarige dame uit India verslaat corona

Buitenland

Ze werd zondag uit het ziekenhuis ontslagen na een verblijf van tien dagen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Brits voetbal nog half jaar zonder publiek

Lees verder

Heeft Luis Suárez door fraude een Italiaans paspoort gekregen?

Lees verder

GGD's: Dagelijks kunnen 10.000 mensen niet testen door tekorten

Lees verder

Aandeel positieve coronatests gestegen naar alarmerende 6,1%

Lees verder

Politieachtervolging met paardrijdende cowboy op snelweg

Lees verder

Willem Engel blijkt 'meesterbrein' achter #Ikdoenietmeermee

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Meisje verraadt per ongeluk affaire van moeder aan vader

Lees verder

Aftellen vanaf 1000 in 7-tallen beste afleiding van pijn

Lees verder

Studente start crowdfunding voor kleinere voorgevel

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws