NieuwNieuws

Algemeen

UK bant bijeenkomsten met meer dan 6 personen na Covid-19-piek

Groot-Brittannië gaat de regels flink aanscherpen vanaf komende week

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk baart de regering van Boris Johnson zeer veel zorgen. Om het tij te keren, wordt het vanaf maandag verboden om op bijeenkomsten met meer dan zes personen te zijn in heel Engeland. De zogenaamde bubbel wordt verkleind van dertig naar zes personen, dit meldt Metro.uk.

Net als in Nederland, neemt het aantal nieuwe coronabesmettingen bij de Britten sinds vorige week in een zeer hoog tempo op. Hierdoor moeten eerdere versoepelingen worden teruggedraaid. Gisteren registreerde het land 2.420 nieuwe Covid-19-infecties waardoor het aantal gevallen landelijk voor de derde dag op rij boven de kritieke waarde van 20 per 100.000 inwoners uitkomt.

De Britten berekenen deze concrete signaalwaarde op basis van het zevendaags groeigemiddelde. Als het aantal infecties meerdere dagen op rij boven deze alarmwaarde zit, grijpt de regering in. De nieuwe restricties worden vanaf aanstaande maandag van kracht. Iedereen die zich hier niet aan houdt kan een boete krijgen die rond de 110 euro ligt. Bij herhaaldelijke overtredingen kan dit bedrag oplopen naar zo'n 3.500 euro.

Communiceren kun je leren

Een nieuwe campagne genaamd 'Hands. Face. Space' moet de bevolking er beter van bewust maken hoe de verspreiding van het virus kan worden tegengegaan. Volgens de Britten is het van belang dat de regels in het land strenger, maar ook duidelijker en eenvoudiger worden. Deze aanpassing zorgt ervoor dat de politie er beter op kan controleren en dat burgers de restricties beter in hun oren knopen en hier naar handelen.

Om 'Hands. Face. Space' zoveel mogelijk onder de aandacht te krijgen, pakt Downing Street groots uit. Campagnes op televisie, radio, internet, billboards, ov en sociale media-accounts van overheidsinstanties moeten iedereen attent maken op de restricties in het openbare leven. De campagne benadrukt het belang van beschermende maatregelen zoals handen wassen, het dragen van gezichtsmaskers en het naleven van social distancing.

In Nederland lag het aantal nieuwe besmettingen op basis van de voorbije zeven dagen met ruim 4.500 nieuwe besmettingen op 27,1 per 100.000 inwoners. Hoewel dit ruim boven de Britse kritieke waarde is, hanteren wij zo onze eigen communicatiestrategie met een toolkit van nadrukkelijke adviezen, persconferenties op televisie, een dashboard dat hapert, een app waarvan de uitrol is uitgesteld en oproepen om zonder klachten uit de buurt van GGD-teststraten te blijven.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: