NieuwNieuws Beta

Buitenland

UK bant bijeenkomsten met meer dan 6 personen na Covid-19-piek

Groot-Brittannië gaat de regels flink aanscherpen vanaf komende week

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk baart de regering van Boris Johnson zeer veel zorgen. Om het tij te keren, wordt het vanaf maandag verboden om op bijeenkomsten met meer dan zes personen te zijn in heel Engeland. De zogenaamde bubbel wordt verkleind van dertig naar zes personen, dit meldt Metro.uk.

Net als in Nederland, neemt het aantal nieuwe coronabesmettingen bij de Britten sinds vorige week in een zeer hoog tempo op. Hierdoor moeten eerdere versoepelingen worden teruggedraaid. Gisteren registreerde het land 2.420 nieuwe Covid-19-infecties waardoor het aantal gevallen landelijk voor de derde dag op rij boven de kritieke waarde van 20 per 100.000 inwoners uitkomt.

De Britten berekenen deze concrete signaalwaarde op basis van het zevendaags groeigemiddelde. Als het aantal infecties meerdere dagen op rij boven deze alarmwaarde zit, grijpt de regering in. De nieuwe restricties worden vanaf aanstaande maandag van kracht. Iedereen die zich hier niet aan houdt kan een boete krijgen die rond de 110 euro ligt. Bij herhaaldelijke overtredingen kan dit bedrag oplopen naar zo'n 3.500 euro.

Communiceren kun je leren

Een nieuwe campagne genaamd 'Hands. Face. Space' moet de bevolking er beter van bewust maken hoe de verspreiding van het virus kan worden tegengegaan. Volgens de Britten is het van belang dat de regels in het land strenger, maar ook duidelijker en eenvoudiger worden. Deze aanpassing zorgt ervoor dat de politie er beter op kan controleren en dat burgers de restricties beter in hun oren knopen en hier naar handelen.

Om 'Hands. Face. Space' zoveel mogelijk onder de aandacht te krijgen, pakt Downing Street groots uit. Campagnes op televisie, radio, internet, billboards, ov en sociale media-accounts van overheidsinstanties moeten iedereen attent maken op de restricties in het openbare leven. De campagne benadrukt het belang van beschermende maatregelen zoals handen wassen, het dragen van gezichtsmaskers en het naleven van social distancing.

In Nederland lag het aantal nieuwe besmettingen op basis van de voorbije zeven dagen met ruim 4.500 nieuwe besmettingen op 27,1 per 100.000 inwoners. Hoewel dit ruim boven de Britse kritieke waarde is, hanteren wij zo onze eigen communicatiestrategie met een toolkit van nadrukkelijke adviezen, persconferenties op televisie, een dashboard dat hapert, een app waarvan de uitrol is uitgesteld en oproepen om zonder klachten uit de buurt van GGD-teststraten te blijven.

Sport

Doek valt voor Amstel Gold Race 2020 na strengere coronaregels

Lees verder

Hoera, België heeft eindelijk een federale regering!

Buitenland

De nieuwe premier van België luistert naar de naam Alexander De Croo

Lees verder

Serena Williams verlaat Roland Garros

Sport

Parijs is nog ver van huis

Lees verder

Poppodia Melkweg en Paradiso verplichten mondkapjes

Glamorama

Podia luisteren naar advies veiligheidsregio

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Kamermeerderheid wil mondkapjes in publieke binnenruimte

Lees verder

Straaljager zorgt voor harde boem boven Parijs

Lees verder

Jimmy Carr komt naar Nederland met Terribly Funny

Lees verder

FAA maakt testvlucht met Boeing 737 MAX

Lees verder

Pastoor verlaat de kerk en wordt stripper en model

Lees verder

Gordon beroofd en kreeg mes tegen de keel

Lees verder

Soldaat van Oranje gesneuveld door corona

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Dierenpark verwijdert papegaaien na uitschelden bezoekers

Lees verder

Amerikaan mogelijk achter tralies om slechte hotelreview

Lees verder

De beste vriend van deze 2-jarige is een skelet

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws