NieuwNieuws Beta

Buitenland

Loekasjenko waarschuwt: "Als Belarus valt, is Rusland de volgende!"

Belasnor blijkt geen fan van democratie, betogers, de VS en Telegramkanalen

Alexander Loekasjenko had gisteren een groep Russische journalisten over de vloer die daadwerkelijk accreditatie kregen om hem te interviewen. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn buurland te waarschuwen voor naderend onheil. "Als Belarus omvalt, is Rusland de volgende", zei hij met zijn ernstigste blik.

Volgens de withete demissionaire president van Wit-Rusland, die vorige maand de verkiezingen zou hebben gewonnen met 80 procent van de stemmen, worden de grootschalige opstanden in zijn land veroorzaakt door de Verenigde Staten en berichtendienst Telegram, de tekstberichtenapp die een sleutelrol vervult onder zijn tegenstanders.

De afgelopen maand was voor hem niet makkelijk. Hij laat hij weten erg verdrietig te zijn over de huidige gang van zaken in zijn democratische republiekje dat hij naar eigen zeggen 'met zijn eigen handen' heeft opgebouwd in de 26 jaar'. Omdat hij weinig internationale vrienden heeft, probeert hij sinds zijn verkiezingswinst de banden met Poetin aan te halen om zo de controle over zijn land terug te krijgen.

Pijnlijk en tragisch

"Dit is zeer pijnlijk en zelfs tragisch voor mij," onthult hij. " Maar dat betekent niet dat ik opgeef. Op dit moment bescherm ik mijn land en de mensen die het hebben opgebouwd Ik bekijk deze situatie filosofisch. En weet dat de meerderheid van het volk en God aan mijn zijde staan", aldus de ondemocratisch gekozen leider van Belarus die het Kremlin ervan wil overtuigen dat hij het allerbeste voor heeft het Russische volk en zijn eigen hachje.

"Hoe kan je het opnemen tegen Telegramkanalen? Ga je die blokkeren? Dat kan niemand. Zelfs de Amerikanen niet die dit hebben uitgevonden. Zelfs als ik het internet uitzet, gaan die kanalen gewoon verder vanuit Polen. Dus wees alert, Rusland. Dit kan jullie ook zomaar overkomen", waarschuwt Loe-kat-in-het-nauw-Sjenko. Deze afkeer mag enigszins ironisch genoemd worden, aangezien hij kennelijk de memo niet heeft ontvangen dat Telegram door twee Russen is opgericht.

Nexta, het grootste haatkanaal tegen het regime van de laatste dictator van Europa, heeft meer dan 700.000 abonnee's waar de hele dag door berichten en beelden worden gedeeld over de betogingen. Telegram is niet alleen voor interne communicatie bedoeld, maar biedt ook mensen van over de hele wereld de kans om ongefilterde informatie te bemachtigen die niet door de regering is gecensureerd.

Het is niet bekend of Vladimir Poetin erg onder de indruk is door de waarschuwing van zijn buurmannetje of veel problemen heeft met een 'democratisch' Belarus dat niet langer gebukt gaat onder een autocratisch regime. Een verbod op vrije pers betekent immers ook dat kanalen zoals Russia Today er het werken vrij moeilijk gemaakt wordt.

Drugsbaron Taghi in Dubai ‘drie dagen lang gemarteld’

Binnenland

Zegt in nieuwe verklaring geschopt, geslagen en geëlektrocuteerd te zijn

Lees verder

Coronapiek sloopt Hugo de Jonge's coronadashboard

Binnenland

Oh dashboardmetertje wat doet U nu?

Lees verder

106-jarige dame uit India verslaat corona

Buitenland

Ze werd zondag uit het ziekenhuis ontslagen na een verblijf van tien dagen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Brits voetbal nog half jaar zonder publiek

Lees verder

Heeft Luis Suárez door fraude een Italiaans paspoort gekregen?

Lees verder

GGD's: Dagelijks kunnen 10.000 mensen niet testen door tekorten

Lees verder

Aandeel positieve coronatests gestegen naar alarmerende 6,1%

Lees verder

Politieachtervolging met paardrijdende cowboy op snelweg

Lees verder

Willem Engel blijkt 'meesterbrein' achter #Ikdoenietmeermee

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Meisje verraadt per ongeluk affaire van moeder aan vader

Lees verder

Aftellen vanaf 1000 in 7-tallen beste afleiding van pijn

Lees verder

Studente start crowdfunding voor kleinere voorgevel

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws