NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Vermiste man (80) duikt op bij persconferentie over eigen verdwijning

Wie zoeken jullie?

Een 80-jarige Brit die vermist werd na een wandeltocht in de Yorkshire Dales, meldde zich weer tijdens een persconferentie die was opgezet in verband met zijn eigen vermissing. Een natuurfotograaf vond de man en bracht hem terug naar zijn familie. 

Harry Harvey werd zondagmiddag als vermist opgegeven nadat hij zaterdag zijn wandelpartner was kwijtgeraakt in een stevige hagelstorm. De bejaarde wandelaar keerde vervolgens niet terug en dat maakt zijn familie ongerust. De politie, de luchtmacht en bijna honderd reddingswerkers startten een uitgebreide zoektocht naar de man, maar dat leverde niets op. Zijn familie vreesde na vier dagen dat hij niet meer levend zou terugkeren.

Woensdag organiseerde de familie een persconferentie in de The Tan Hill Inn in het natuurgebied om aandacht te vragen voor zijn vermissing. Vlak voordat het persmomentje kon beginnen, kregen ze de verrassing van hun leven. Een natuurfotograaf vond Harvey en nam contact op met het reddingsteam. Harry werd naar de persconferentie in het restaurant gebracht voor een emotioneel weerzien met zijn familieleden. 

Toptijd

Harry vertelde aan de toegestroomde pers dat hij overleefde op zijn noodrantsoenen. Tijdens zijn avontuur overleefde hij drie dagen en nachten in de open lucht. Daarbij was de ervaren kampeerder gevallen en zijn bril en kompas verloren. Gelukkig kon hij zijn bril door de feloranje pootjes snel weer terugvinden. Toch had hij het lang niet zo erg gehad als de familie vreesde. "Ik heb drie hele goede wildkampeeravonden gehad. Ik was alleen en had alle uitrusting die ik nodig had", aldus de oude baas. 

Het eerste wat hij deed nadat hij was gevonden, was zijn vrouw bellen. Maar niet te lang... "Ik heb mijn vrouw gebeld toen ik werd gevonden, maar ik heb haar niet de kans gegeven om boos op me te worden. Ik hing de telefoon op voordat ze boos kon worden."

Nachtmerrie

Zijn kinderen waren minder gelukkig met zijn avontuur. "Hij had het fantastisch en wij hadden een nachtmerrie", zo vat zijn schoondochter het samen. De familie stelt Harry nu onder huisarrest zodat hij niet weer op een wild avontuur gaat. Als het aan zijn zoon ligt draagt Harry zijn wandelschoenen voortaan op de bowlingbaan in plaats van in de natuur. 

Goffertstadion voorlopig gesloten na tribunefaal

Sport

Opruimen en onderzoeken

Lees verder

FvD wil weten of NTR Squid Game-filmpje strafbaar is

Binnenland

Pepijn van Houwelingen vergelijkt satire met genocide Rwanda

Lees verder

Volkskrant moet onterecht ontslagen recensent Arjan Peters 370.000 euro betalen #MeToo

Binnenland

MeToo-affaire blijkt volgens rechter geen MeToo

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Video - Informateurs nodigen Pieter Omtzigt uit voor gesprek

Lees verder

Colin Powell overleden aan coronavirus

Lees verder

Erfgenamen King of Pop willen King of Pop verbieden

Lees verder

Kourtney Kardashian verloofd met Travis Barker

Lees verder

Marc van Ranst: Gelobotomiseerde platwormen intelligenter dan Thierry Baudet

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Brits Lagerhuislid David Amess (Tory) neergestoken (Update: Politicus is overleden)

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Noorwegen waarschuwt burgers: niet op Rusland plassen!

Lees verder

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: