NieuwNieuws Beta

Glamorama

Must watch: De beste films & series voor dit weekend

Superhelden, ophef en nog meer superhelden

TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Tijd om je tv aan te zetten en te genieten van wat de filmcultuur ons te bieden heeft.

Onze redactie tipt je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend door.

Bingen: The Boys

Van superhelden krijgen we nooit genoeg. Nu we ongeveer heel Marvel en DC hebben uitgespeeld, is het tijd voor iets nieuws. Of nou ja, een nieuw seizoen. Het eerste seizoen van The Boys op Prime hebben we natuurlijk al lang uit.

In de serie komen we terecht in een wereld die wordt gedomineerd door superhelden. Verschillende mensen worden ‘superabled’ geboren, met een superkracht dus. Met de juiste training kunnen ze superhelden worden. Met als boegbeeld ‘The Seven’, zeven superhelden die symbool staan voor deze wereld. Om deze zeven heen is een enorme franchise gebouwd waar een hoop geld in omgaat. Kortom: ruimte voor intrige, politiek en drama. Maar dan met een komische twist. We gaan niet teveel weggeven om te voorkomen dat we spoilen.

De eerste vier afleveringen van het nieuwe superheldenseizoen staan online en de komende tijd kunnen we elke week een nieuwe aflevering over Homelander, The Deep, Queen Maeve, A-Train en consorten zien. 

Lekker controversieel: Cuties

De afgelopen weken is er wat ophef geweest over de nieuwste aankoop van Netflix. Hoewel Cuties (originele titel Mignonnes) al tijden draait op de verschillende filmfestivals en daar lovende kritieken krijgt, is de filmconsument woedend. Het verhaal gaat over de Frans-Senegalese Amy die uit een streng moslimgezin komt. Als de elfjarige op haar middelbare school een brutale danscrew vol gemene meiden ziet, wil ze losbreken uit haar milieu.

Eén van de verhaallijnen in de film is dat het jonge meisje bij de danscrew gaat, waar uitdagend wordt gedanst. De enorme kloof tussen de thuissituatie van Amy en waar ze heen wil, de worsteling aan het begin van de puberteit en cultuurverschillen worden aangekaart in de film. En briljant gespeeld door de jonge actrice Fathia Youssouf.

Wat een aanklacht tegen de seksualisering van jonge meisjes had moeten zijn, wordt nu door mensen bestempeld als ongepast, seksualisering en zelfs kinderporno. Honderdduizenden mensen roepen Netflix op de film te verwijderen en zowel Netflix als de makers krijgen doodsbedreigingen. Nog voor de streamingsdienst de film online had gezet, had men al een oordeel klaar. Eén van de resultaten is een 1,4 op IMDB met slechts één geschreven review. Die overigens lovend is. 

Ons advies voor de niet kijkende booshoofden? Zet Mignonnes vanavond aan, let ook goed op bij de andere verhaallijnen, lees je in over de motivatie van regisseur Maïmouna Doucouré en dan praten we verder.

Op tv: End of a Gun

Er zijn een paar stijlregels om te bepalen of je een film wel of niet moet kijken. Eén regel is dat het cijfer op IMDB hoger dan 6,5 moet liggen óf tussen de 2,8 en 3,5. Een andere regel is dat wanneer Steven Seagal een rol heeft, je sowieso een goede kijkervaring gaat hebben. End of a Gun scoort met een 3,7 nét te hoog, maar heeft wél Seagal in de hoofdrol. 

Spierbundel Steven, spannende actie, goeie vechtscènes en een bloedmooie vrouw enorm goede actrice in de hoofdrol. Gaan we niet teveel woorden aan vuil maken. Het is sowieso top. Zaterdag om vijf over tien in de avond bij RTL7. 

Sport

Roland Garros: Bertens wint krankzinnig duel met servicekanon

Lees verder

Straaljager zorgt voor harde boem boven Parijs

Buitenland

Is het terrorisme? Is het een aardbeving? Nee het is een vliegtuig.

Lees verder

Jimmy Carr komt naar Nederland met Terribly Funny

Glamorama

Negen optredens in verschillende steden 

Lees verder

FAA maakt testvlucht met Boeing 737 MAX

Buitenland

Toestel staat al sinds maart 2019 aan de grond

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Pastoor verlaat de kerk en wordt stripper en model

Lees verder

Gordon beroofd en kreeg mes tegen de keel

Lees verder

Soldaat van Oranje gesneuveld door corona

Lees verder

Shell op de schop: tot 9.000 banen weg

Lees verder

Biden en Trump zorgen voor chaotisch debat

Lees verder

BinckBank Tour slaat Nederland geheel over

Lees verder

LIVE - Eerste #Debates2020 tussen Donald Trump en Joe Biden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Dierenpark verwijdert papegaaien na uitschelden bezoekers

Lees verder

Amerikaan mogelijk achter tralies om slechte hotelreview

Lees verder

De beste vriend van deze 2-jarige is een skelet

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws