NieuwNieuws

Glamorama

Must watch: De beste films & series voor dit weekend

Superhelden, ophef en nog meer superhelden

TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Tijd om je tv aan te zetten en te genieten van wat de filmcultuur ons te bieden heeft.

Onze redactie tipt je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend door.

Bingen: The Boys

Van superhelden krijgen we nooit genoeg. Nu we ongeveer heel Marvel en DC hebben uitgespeeld, is het tijd voor iets nieuws. Of nou ja, een nieuw seizoen. Het eerste seizoen van The Boys op Prime hebben we natuurlijk al lang uit.

In de serie komen we terecht in een wereld die wordt gedomineerd door superhelden. Verschillende mensen worden ‘superabled’ geboren, met een superkracht dus. Met de juiste training kunnen ze superhelden worden. Met als boegbeeld ‘The Seven’, zeven superhelden die symbool staan voor deze wereld. Om deze zeven heen is een enorme franchise gebouwd waar een hoop geld in omgaat. Kortom: ruimte voor intrige, politiek en drama. Maar dan met een komische twist. We gaan niet teveel weggeven om te voorkomen dat we spoilen.

De eerste vier afleveringen van het nieuwe superheldenseizoen staan online en de komende tijd kunnen we elke week een nieuwe aflevering over Homelander, The Deep, Queen Maeve, A-Train en consorten zien. 

Lekker controversieel: Cuties

De afgelopen weken is er wat ophef geweest over de nieuwste aankoop van Netflix. Hoewel Cuties (originele titel Mignonnes) al tijden draait op de verschillende filmfestivals en daar lovende kritieken krijgt, is de filmconsument woedend. Het verhaal gaat over de Frans-Senegalese Amy die uit een streng moslimgezin komt. Als de elfjarige op haar middelbare school een brutale danscrew vol gemene meiden ziet, wil ze losbreken uit haar milieu.

Eén van de verhaallijnen in de film is dat het jonge meisje bij de danscrew gaat, waar uitdagend wordt gedanst. De enorme kloof tussen de thuissituatie van Amy en waar ze heen wil, de worsteling aan het begin van de puberteit en cultuurverschillen worden aangekaart in de film. En briljant gespeeld door de jonge actrice Fathia Youssouf.

Wat een aanklacht tegen de seksualisering van jonge meisjes had moeten zijn, wordt nu door mensen bestempeld als ongepast, seksualisering en zelfs kinderporno. Honderdduizenden mensen roepen Netflix op de film te verwijderen en zowel Netflix als de makers krijgen doodsbedreigingen. Nog voor de streamingsdienst de film online had gezet, had men al een oordeel klaar. Eén van de resultaten is een 1,4 op IMDB met slechts één geschreven review. Die overigens lovend is. 

Ons advies voor de niet kijkende booshoofden? Zet Mignonnes vanavond aan, let ook goed op bij de andere verhaallijnen, lees je in over de motivatie van regisseur Maïmouna Doucouré en dan praten we verder.

Op tv: End of a Gun

Er zijn een paar stijlregels om te bepalen of je een film wel of niet moet kijken. Eén regel is dat het cijfer op IMDB hoger dan 6,5 moet liggen óf tussen de 2,8 en 3,5. Een andere regel is dat wanneer Steven Seagal een rol heeft, je sowieso een goede kijkervaring gaat hebben. End of a Gun scoort met een 3,7 nét te hoog, maar heeft wél Seagal in de hoofdrol. 

Spierbundel Steven, spannende actie, goeie vechtscènes en een bloedmooie vrouw enorm goede actrice in de hoofdrol. Gaan we niet teveel woorden aan vuil maken. Het is sowieso top. Zaterdag om vijf over tien in de avond bij RTL7. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: