NieuwNieuws

Glamorama

Kanye: Muziekindustrie en NBA zijn moderne slavenschepen

"Ik ben de nieuwe Mozes!' 

Rapper Kanye West zet zijn presidentsstrijd even opzij gezet voor een klassieke en onsamenhangende twitterrant. Daarin stelt hij dat hij geen muziek meer uitbrengt tot hij onder zijn contracten met Universal en Sony Music uit is. Ook verklaart hij zichzelf de nieuwe Mozes en noemt hij de muziekindustrie een "modern slavenschip". 

De aanleiding voor deze nieuwe inzinking is niet bekend, maar plots maakt Kanye zich heel druk om zijn vermogen en zakelijke deals. Hij wil zijn toekomstige muziek in eigen beheer uitbrengen en wil ook de masters (de originele opnames) van zijn oudere werk in eigen handen krijgen. 

Kanye deelt een gesprek met een juridisch adviseur waarin ze bespreken of ze de platenmaatschappijen kunnen aanklagen. De maatschappijen zouden de rapper niet genoeg hebben ondersteund en daardoor nalatig zijn. De adviseur claimt ook dat de masters van Kanye meer dan 300 miljoen dollar waard zijn, dus het terugkopen van die dingen wordt een prijzig grapje. De kans dat hij Kanye daadwerkelijk onder de zorgvuldig opgestelde contracten kan uitkomen, is overigens klein. 

Slavernij

De rapper roept ook zijn vrienden op om hun contracten met Universal en Sony naar hem op te sturen. Hij vergelijkt het werken voor de bedrijven met slavernij. "Ik ga niet toekijken hoe mijn mensen tot slaaf worden gemaakt. Ik zet mijn leven op het spel voor mijn mensen. De muziekindustrie en de NBA zijn moderne slavenschepen. Ik ben de nieuwe Mozes." 

Kanye lijdt aan een bipolaire stoornis, maar dat is voor zijn omgeving blijkbaar nog geen reden om zijn Twitter-account in beslag te nemen. Daardoor verschijnen er regelmatig uitbarstingen van de rapper op social media, waarin hij vaak mensen beledigt of aanvalt. Vaak verwijdert hij de berichten weer als hij na een tijdje weer tot rust is gekomen. 

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: