NieuwNieuws

Tech & Gaming

Apple kondigt nieuwe gadgets en diensten aan op najaar-event

Een nieuwe generatie Apple Watches, nieuwe iPadkleuren en de Apple One-dienst

Apple zet voor het nieuwe jaar in op zogenaamde wearables, tijdens hun najaarskeynote presenteerden ze een nieuwe generatie Apple Watches en iPads. Daarnaast wil de technologiereus een nieuwe abonnementsdienst uitrollen luisterend naar de naam Apple Fitness+.

De meeste ruimte was er tijdens het Apple Event voor de Apple Watch 6. Dit hypermoderne horloge is uitgerust met een vernieuwde sensor die tijdens het dragen zuurstof in het bloed kan meten. Naast de Apple Watch 6, komt er ook een instapmodel met een vriendelijkere prijs: de Apple Watch SE. Deze heeft hetzelfde uiterlijk en scherm als de zes, maar moet het doen met de zogenaamde S5-chip die vorig jaar gelanceerd werd.

Ook de Apple iPad krijgt een upgrade. De iPad Air 2020 is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, helderblauw en groen zijn nieuw en de oude rosegoudkleur keert terug. Voor wie niet zo van de felle kleurtjes is, geen reden tot paniek: zilver en spacegrijs blijven ook gewoon verkrijgbaar. Hierbij nemen ze afscheid van de home-button. 

Deze wordt vervangen met TouchID zoals ook het geval was op iPhones. Deze nieuwe instap iPads hebben een prijskaartje van 389 of 489 euro.

Nederland niet bij de Apple One-landen

Het technologieconcern kondigde naast de nieuwe gadgets ook een nieuwe set diensten aan. Arcade, Apple TV+, Apple Music en iCloud zijn sinds aankomend najaar als bundel verkrijgbaar. Hierin is keuze uit een voordeligere dienst voor een persoon en variant voor families van enkele euro's per maand meer. In een select groepje landen waar Nederland geen deel van uitmaakt, rolt Apple eveneens het nieuwe Apple Fitness+ uit.

Apple Fitness+ bevat sportlessen en fitnessschema's zodat de gebruiker op afstand met behulp van instructievideo's en online trainingen niet meer naar de sportschool hoeft. De dienst werkt samen met de Apple Watches zodat de sportieve voortgang en lichamelijke respons tot in detail kan worden bijgehouden. Samen met het vernieuwde Apple News+ is deze dienst verkrijgbaar binnen de Apple One-dienst. Op deze diensten moet Nederland nog even wachten.

Eerder was al bekend dat iOS een update krijgt, de beta-versie nieuwe besturingssysteem voor iPhones en iPads is voor ontwikkelaars vanaf morgen te downloaden. Het 'publiek' moet nog even geduld hebben. De publieke release staat gepland voor eind september of oktober.

The Queen (95) hekelt ageism: Geef die prijs voor oude mensen maar aan iemand anders

Buitenland

'Ik voldoe niet aan de criteria'

Lees verder

Goffertstadion voorlopig gesloten na tribunefaal

Sport

Opruimen en onderzoeken

Lees verder

FvD wil weten of NTR Squid Game-filmpje strafbaar is

Binnenland

Pepijn van Houwelingen vergelijkt satire met genocide Rwanda

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Volkskrant moet onterecht ontslagen recensent Arjan Peters 370.000 euro betalen #MeToo

Lees verder

Video - Informateurs nodigen Pieter Omtzigt uit voor gesprek

Lees verder

Colin Powell overleden aan coronavirus

Lees verder

Erfgenamen King of Pop willen King of Pop verbieden

Lees verder

Kourtney Kardashian verloofd met Travis Barker

Lees verder

Marc van Ranst: Gelobotomiseerde platwormen intelligenter dan Thierry Baudet

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Noorwegen waarschuwt burgers: niet op Rusland plassen!

Lees verder

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: