NieuwNieuws

Binnenland

Wilders begint Politieke Beschouwingen met betoog over Wilders

Net zoals voorgaande jaren

De Politieke Beschouwingen zijn dit jaar geopend door Geert Wilders en die begon zijn betoog over zijn eigen proces en zijn verloren geloof in de Nederlandse rechtszaak. Dit zorgde voor een zee aan interrupties van de andere partijen die de PVV-leider aanspraken op zijn scherpe toon. 

Door deze onderbrekingen duurde dat deel van het debat ruim een uur. Geert Wilders noemt Nederland een bananenrepubliek en het rechtssysteem in ons land corrupt. De PVV-leider blijft achter zijn uitspraken over Marokkanen staan en haalt nogmaals de percentages van Marokkanen in de criminaliteitscijfers aan. 

Discussie

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers noemt het betoog van Geert Wilders "ongemakkelijk", omdat de PVV-leider hamert op de overlast van Marokkanen, terwijl ook de Kamervoorzitter een Marokkaanse achtergrond heeft. Het is een opmerking waar Wilders niet op ingaat.

De andere fractieleiders gaan in de aanval op de harde bewoordingen waarmee hij stelling neemt tegen Marokkanen en het Nederlandse rechtssysteem, maar daar trekt Wilders zich niets van aan. Hij hamert op het corrupte rechtssysteem, de overlast van Marokkanen en de dreiging van de islam. Directe vragen worden ontweken, gepareerd met tegenbeschuldigingen of simpelweg genegeerd terwijl er een betoog over de eigen standpunten wordt afgevuurd. Inhoudelijke antwoorden komen er niet van de PVV-voorman en met iedere interruptie geven de andere kamerleden hem alleen maar meer een uitgebreider podium om zijn eigen betoog te houden. 

Eenzaam

Wilders voelt zich ook alleen gelaten in zijn juridische strijd en voelt zich niet gesteund door de andere partijen. "Waar was u? Waar was u allemaal?", roept het PVV-opperhoofd richting de hele Kamer. "Ik had het wel voor u opgenomen!" Dit levert hem een steunbetuiging van Thierry Baudet op, maar de rest van de kamer laat zich niet emotioneel chanteren. 

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: