NieuwNieuws

Sport

KNVB verbiedt 'smakeloze' seksspeeltjes-shirtsponsor FC Emmen

De Eredivisieploeg mag van de voetbalbond niet met Easy Toys spelen.

De stoute speelgoedspeciaalzaak EasyToys mag niet op het tenue van FC Emmen worden afgebeeld van de KNVB. De Veendamse webwinkel had een shirtsponsordeal met de Eredivisieploeg afgesloten, maar hier staken ze in Zeist een stokje voor. Zij laten in een reactie weten dat zulke verwijzingen naar de seksindustrie hen absoluut niet in de juiste stemming brengt.

"Het bestuur betaald voetbal houdt rekening met het feit dat het voetbal voor jong tot oud toegankelijk moet zijn", laat de KNVB in een verklaring weten. Zij verwijzen in hun afwijzing naar artikel 3 van het sponsor-reglement waarin te lezen valt dat shirtopdrukken 'niet in strijd mogen zijn met de goede smaak of het fatsoen.'

FC Emmen is al langere tijd op zoek naar een geschikte kleedpartner, weet RTV Drenthe. Dat op elk dekseltje een potje past, bleek nadat EasyToys wel rode oortjes kreeg van Drentse Hummeltjes  waardoor een extatische climax in de maak leek. Maar twee dagen na het indienen van het verzoek, kregen ze op De Oude Meerdijk te horen dat de KNVB de poot stijf houdt en ze met figuurlijke blauwe ballen achterlaat.

Meer duidelijkheid over hoe Easy Toys 'mogelijk is gepenetreerd in de seksindustrie' wordt er in de reactie op het verzoek niet gegeven. Maar FC Emmen zal op zoek moeten naar een minder ondeugend shirtliefje die wel op de goedkeuring kan rekenen van het kuisheids-comité uit Zeist.

Blanco memmen voor de shirts van FC Emmen

Voor de club staat op dit moment behoorlijk wat druk op de ketel omdat het voorspel vooorbij is en er weer een nieuw seizoen is losgebarsten afgelopen weekeinde. Tijdens het openingspotje speelden ze in een blanco tricolor tegen VVV Venlo. Shirtsponsor Seacon Logistics zag hun Limburgse liefje met 3-5 winnen van de singles uit het noordoosten van het land.

Sportverslaggever Niels Dijkhuizen van RTV Drenthe vindt het allemaal maar een slap besluit. Hij stoort zich hardop aan het taalgebruik en hypocriete beleid van de KNVB. Volgens Dijkhuizen hebben zij geen enkel probleem met sponsordates van andere controversiële bedrijven zoals wedkantoren en biermerken, maar dat een wulpse webwinkel ineens wel een probleem is.

Begin deze maand speelde Jong Oranje zonder beroep op de goede smaak een wedstrijd tegen Jong Belarus. Als het coronavirus in 2022 geen ding meer is, speelt het Nederlands Elftal als ze de kwalificatie doorstaan op het WK in Qatar. Dat de stadions onder erbarmelijke omstandigheden zijn gebouwd door uitgebuite Bengalen en Indiërs is niet in strijd met het fatsoen.

Het is niet bekend welke kleur de kousen van de KNVB-commissieleden hadden.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: