NieuwNieuws

Sport

KNVB verbiedt 'smakeloze' seksspeeltjes-shirtsponsor FC Emmen

De Eredivisieploeg mag van de voetbalbond niet met Easy Toys spelen.

De stoute speelgoedspeciaalzaak EasyToys mag niet op het tenue van FC Emmen worden afgebeeld van de KNVB. De Veendamse webwinkel had een shirtsponsordeal met de Eredivisieploeg afgesloten, maar hier staken ze in Zeist een stokje voor. Zij laten in een reactie weten dat zulke verwijzingen naar de seksindustrie hen absoluut niet in de juiste stemming brengt.

"Het bestuur betaald voetbal houdt rekening met het feit dat het voetbal voor jong tot oud toegankelijk moet zijn", laat de KNVB in een verklaring weten. Zij verwijzen in hun afwijzing naar artikel 3 van het sponsor-reglement waarin te lezen valt dat shirtopdrukken 'niet in strijd mogen zijn met de goede smaak of het fatsoen.'

FC Emmen is al langere tijd op zoek naar een geschikte kleedpartner, weet RTV Drenthe. Dat op elk dekseltje een potje past, bleek nadat EasyToys wel rode oortjes kreeg van Drentse Hummeltjes  waardoor een extatische climax in de maak leek. Maar twee dagen na het indienen van het verzoek, kregen ze op De Oude Meerdijk te horen dat de KNVB de poot stijf houdt en ze met figuurlijke blauwe ballen achterlaat.

Meer duidelijkheid over hoe Easy Toys 'mogelijk is gepenetreerd in de seksindustrie' wordt er in de reactie op het verzoek niet gegeven. Maar FC Emmen zal op zoek moeten naar een minder ondeugend shirtliefje die wel op de goedkeuring kan rekenen van het kuisheids-comité uit Zeist.

Blanco memmen voor de shirts van FC Emmen

Voor de club staat op dit moment behoorlijk wat druk op de ketel omdat het voorspel vooorbij is en er weer een nieuw seizoen is losgebarsten afgelopen weekeinde. Tijdens het openingspotje speelden ze in een blanco tricolor tegen VVV Venlo. Shirtsponsor Seacon Logistics zag hun Limburgse liefje met 3-5 winnen van de singles uit het noordoosten van het land.

Sportverslaggever Niels Dijkhuizen van RTV Drenthe vindt het allemaal maar een slap besluit. Hij stoort zich hardop aan het taalgebruik en hypocriete beleid van de KNVB. Volgens Dijkhuizen hebben zij geen enkel probleem met sponsordates van andere controversiële bedrijven zoals wedkantoren en biermerken, maar dat een wulpse webwinkel ineens wel een probleem is.

Begin deze maand speelde Jong Oranje zonder beroep op de goede smaak een wedstrijd tegen Jong Belarus. Als het coronavirus in 2022 geen ding meer is, speelt het Nederlands Elftal als ze de kwalificatie doorstaan op het WK in Qatar. Dat de stadions onder erbarmelijke omstandigheden zijn gebouwd door uitgebuite Bengalen en Indiërs is niet in strijd met het fatsoen.

Het is niet bekend welke kleur de kousen van de KNVB-commissieleden hadden.

Sport

Huntelaar verlaat Ajax, versterkt Schalke 04 in degradatiestrijd

Lees verder

Zakenvrouw Candice Swanepoel begint het jaar zomers

Glamorama

Promoot haar eigen bikini's op deze koude dagen

Lees verder

Legalisering wiet zorgt voor recordverkoop junkfood

Buitenland

Meer jointjes, meer vreetbuien

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Derde van complete gevangenis Ter Apel besmet met corona

Lees verder

TBC-vaccin niet geschikt als coronavaccin kwetsbare ouderen

Lees verder

Drugsdealer gepakt door verwisselen autoband

Lees verder

Feestgangers: 'Pandemie? Welke pandemie?'

Lees verder

Man leeft drie maanden stiekem in vliegveldterminal

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.822 nieuwe besmettingen

Lees verder

Lakse IT'er kost bedrijf 73.000 euro

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Gwyneth Paltrows vaginakaars steekt huis in de fik

Lees verder

Autodief rijdt terug om kind uit wagen te zetten en moeder een standje te geven

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: