NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Van Paris Hilton naar Dr. Freud en alles daar tussenin

TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Tijd om je tv aan te zetten en te genieten van wat de filmcultuur ons te bieden heeft.

Onze redactie tipt je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend door.

Docu: This Is Paris

Er is maar één iemand aan wie we de huidige influencercultuur te danken hebben en dat is Paris Hilton. Ze wist aan het begin van de zero’s een persona te creëren dat de hele wereld veroverde. Nog voor Kim Kardashian ook nog maar kon denken aan het internet breken, vond de hele wereld dingen van Paris. En verrassing: het was allemaal nep. Niet alleen haar wimpers, lippen en extensions, ook haar stem en karakter zijn hartstikke verzonnen. 

Een stukje van de echte Paris is nu te zien in de documentaire This Is Paris. Volgens The Guardian brengt deze docu de reality terug in realitytv. Toch merk je direct dat Paris élk woord weegt, nadenkt over hoe alles overkomt en zich nog steeds niet helemaal blootgeeft. Ondanks dat de docu vooral fungeert als openbare therapiesessie. Maakt niks uit, het is verfrissend én intens om Paris op deze manier te zien. Aanrader voor iedereen die een mening heeft over de influencercultuur van nu. In een tijd waar iedereen online het perfecte leven lijkt te hebben, is één van de verhalen die de andere kant schetst hoognodig.

Bingen: The American Barbecue Showdown

Oh yes, er is weer een nieuwe kookwedstrijd om keihard te bingen. Dit keer geen mislukte cakes  of culinaire spierballen, maar iets wat we hier op de redactie maar al te graag doen: een barbecuewedstrijd. Netflix lanceerde The American Barbecue Showdown. De beste grillers van Amerika hebben zich verzameld en strijden voor de titel ‘beste roker van Amerika’. We vinden het enorm inspirerend. Niet aan te raden als je er zelf een bedwelmend rokertje bij doet, trouwens. Krijg je doorgaans alleen maar meer honger van. 

Wij gooien voor het bingen in elk geval nog even een paar mooie stukken vlees op de Green Egg zodat de ervaring helemaal compleet is. 

Weg op eigen bank: The Long Way Up

Lange reizen naar verre oorden zitten er sinds maart dit jaar niet meer in dus moeten we het doen met een vakantie in Limburg. En reisprogramma’s. Gelukkig zijn er een hoop gemaakt die de moeite waard zijn. Zoals The Long Way Up op Apple+. Ewan McGregor die op een motor van Ushuaia in Argentinië naar Los Angeles rijdt. En daar dus een mooi programma van maakt met presentator en reisjournalist Charley Boorman. Ewan die je met zijn Schotse accent de westkant van het hele Amerikaanse continent laat zien, wat wil je nog meer? Behalve met ‘m mee, natuurlijk. 

Even wat anders: The Tobacconist

Normaliter gaan we wat bioscoopreleases betreft meestal voor de blockbuster (of films waarvan de makers hoopten dat ze een blockbuster zouden worden), maar vandaag doen we het even anders. De filmhuizen hebben de Duits-Oostenrijkse film Der Trafikant aangekocht, in de agenda’s te vinden als The Tobacconist. Deze film volgt Franz Huchel die goed bevriend raakt met niemand minder dan de tegenwoordig wereldberoemde arts Sigmund Freud. Die van de verspreking, inderdaad. De film speelt zich af in Wenen vlak voor de Duitse annexatie. Een dramafilm, moet je wel voor in de stemming zijn. 

Mocht je na deze film nog niet klaar zijn met de dokter, dan heeft Netflix nog een miniserie voor je klaarstaan. De serie Freud speelt zich ook af in Wenen, eind 1800. De makers van de serie hebben de persoon Freud, zijn werk en een aantal mensen uit zijn leven als uitgangspunt genomen om een superspannende en duistere miniserie te maken. Totaal niet biografisch of waarheidsgetrouw, wél onwijs goed.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: