NieuwNieuws Beta

Sport

Eredivisie: Feyenoord komt niet voorbij FC Twente, Ajax klopt RKC

1-1 in Rotterdam en 3-0 in Amsterdam, Willem II en Groningen doen goede zaken

In de tweede speelronde van de Eredivisie verliest een teleurgesteld Feyenoord punten op FC Twente (1-1). Ajax won haar eerste thuiswedstrijd in Coronatijden van RKC Waalwijk met 3-0.

Het duel in De Kuip begon al slecht voor de Rotterdammers. De eerste kans van Twente, al na anderhalve minuut, ging er meteen in. Daarna duurde het even voordat ze op gang kwamen. Twente-verdediger Jayden Oosterwolde maakte een overtreding op Geertruida die leidde tot een rake penalty van Berghuis. De rest van de wedstrijd bleef het spel langzaam en kon Feyenoord niet uit de gelijkstand ontsnappen. Tot de blessuretijd aanbrak, waarin zowel Berghuis als Narsingh nét naast schoten. Voor trainer Dick Advocaat is het de eerste keer dat zijn Feyenoord punten laat liggen - al is hij nog altijd ongeslagen. 

In Amsterdam ging het de thuisploeg wat makkelijker af tegenover RKC Waalwijk. Na de eerste helft stond het al 2-0 voor Ajax dankzij Tadic en Labyad. Voor de Brabanders werd het er in de tweede helft niet leuker op toen Luuk Wouters een rode kaart kreeg, waarop Martínez de 3-0 maakte.

Ondertussen heeft Willem II vandaag haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. Na een weinig noemenswaardige eerste helft tegen Heracles Almelo scoorden de Tilburgers maarliefst drie keer in de eerste zes minuten van de tweede helft. Pavlidis, Saglam en Yeboah zetten het Brabantse stadion op zijn kop. De Duitse Frank Wormuth, trainer van Heracles, deed iets unieks in de Eredivisie. Hij wisselde na de goalregen vier spelers tegelijkertijd. Hij verving zijn volledige voorhoede, zonder resultaat. In de slotfase maakte Pavlidis de vierde voor Willem II.

Tot slot speelde Groningen in Den Haag tegen ADO en behaalden ook de zij de eerste overwinning van het seizoen. De enige treffer van de middag was voor Shaquille Pinas, die een onhandige eigen goal maakte. Het was geen onverdiende overwinning voor FC Groningen, dat in tegenstelling tot de thuisploeg de hele middag kansen wist te creëren. Ze moesten het zonder Arjen Robben doen, die nog even met een liesblessure thuis zit. 

Deze regio's lijken controle over corona iets terug te winnen

Binnenland

Een sprankje hoop op de dag waarop Nederland voor het eerst meer dan 10.000 gevallen meldt?

Lees verder

Brit verkracht kippen en krijgt drie jaar cel

Niet Doodchecken

Hij mag wel gewoon nog kippen als huisdier hebben

Lees verder

Knoop doorgehackt: Vegaburger is ook burger

Binnenland

En daar moet u het mee doen 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

'Was' NOOIT mondkapjes in de magnetron want dat is heel dom

Lees verder

Football Manager bleek wondermiddel tegen geheugenverlies

Lees verder

Springlevende kiezer schrikt zich dood

Lees verder

Pedojagers lokken vermeend pedofiel naar parkeerplaats

Lees verder

Renners hebben geen zin: Giro etappe ingekort

Lees verder

IOC: Vaccin voor Olympische Spelen is klaar

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Boze imker dumpt 1.500 terrorwespen bij gemeentehuis

Lees verder

Dwarse Drent kost provincie miljoenen

Lees verder

Lotto-winnaar deelt hoofdprijs met zichzelf

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws