NieuwNieuws Beta

Binnenland

Schuifkaart - Nederland krijgt intens felle coronagolf voor de kiezen

Bijna 100.000 Nederlanders zijn gediagnosticeerd (geweest) met Covid-19

In de afgelopen vier dagen kwamen er 6.306 nieuwe diagnoses bij in Nederland, dit is niet langer een gevolg van meer testen maar meer van meer positieve tests. Dit percentage is deze week gestegen van 3,9 naar 6,1% terwijl er tegelijkertijd juist rond de 20.000 tests minder werden afgelegd. 

Ziekenhuizen merken de najaarsaanwas ook al. Operaties zijn verplaatst of uitgesteld en vermoed wordt dat het aantal opnames als gevolg van een Covid-19-infectie sterk toeneemt. Ook op de coronakaarten van Nederland waar de toename van de voorbije vier dagen wordt gevisualiseerd is een zorgwekkende trend goed zichtbaar. 

Eigenlijk in het hele land stijgt het aantal infecties hard. Dit is niet langer alleen het geval in het westen van het land maar ook op veel andere plaatsen. Op de onderstaande schuifkaart is de toename van 19 t/m 22 september naast die van zaterdag t/m dinsdag van vorige week en twee weken geleden gelegd. De opmars wordt op deze manier op een zeer duidelijke wijze zichtbaar.

De haarden kleuren de kaarten

Per 100.000 inwoners kwamen er tussen 19 en 22 september het meeste aantal patiënten bij in Weesp. Deze kleine grensgemeente ten oosten van Amsterdam registreerde 32 nieuwe patiënten, goed voor een toename van 162,2 per 100.000 inwoners. De Twentse gemeente Haaksbergen is nieuw in de top, daar was de toename 152,2 per 100.000 inwoners.

Opvallend is het grote aantal studentensteden met felle coronahaarden. Dit is onder meer het geval in Leiden, Delft, Nijmegen, Utrecht en Groningen. De meest coronavrije streken van Nederland bevinden zich op dit moment in het zuiden van Limburg en op de Waddeneilanden. Ook dunbevolkte gemeenten in Friesland, Zeeland en Drenthe hebben voor alsnog weinig reden voor grote Covid-zorgen.

In de eerdere corona-update van vandaag zijn de nieuwste bevindingen uit het RIVM-weekverslag toegelicht. Check voor de laatste cijfers van het RIVM ook onze gemeentetabel.

Instagram introduceert nieuw borstenbeleid

Glamorama

Het moet allemaal niet te sexy zijn

Lees verder

Te koop: bijzonder klushuis met enorme inboedel

Buitenland

Hier worden zelfs hoarders bang van

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hobbypiloot brengt huisdieren in veiligheid tijdens lockdown

Lees verder

Dieven breken in bij escape room Utrecht

Lees verder

Overvaller gepakt door afgehakte vinger op plaats delict

Lees verder

Insta-model filmt gluurders vanaf haar ronde billen

Lees verder

Oreo bouwt enorme koekjeskluis in Noorwegen

Lees verder

Officieel: Morgen GEEN persconferentie met nieuwe coronamaatregelen

Lees verder

Afgetrainde Nicole Scherzinger showt sexy kiekjes

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond met groene vacht geboren in Italië

Lees verder

Ontsnapte klonende mutantenkreeftjes ‘terroriseren’ Vlaamse begraafplaats

Lees verder

Historicus ontdekt echte 'James Bond' in archieven koude oorlog

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws