NieuwNieuws Beta

Binnenland

Heel Holland helemaal klaar met Willem Engel

#StopwillemEngel is trending, ging hij te ver met zijn acties? 

Na zijn geflopte influenceractie en oproepen om een Brabantse zorginstelling te bestoken met telefoontjes, begint de openlijke afkeer tegen Viruswaarheid-hopman Willem Engel steeds verder aan te zwellen. Gisteren werd de hashtag #Stopwillemengel gelanceerd die de hele avond trending is geweest. Steeds meer mensen zijn helemaal klaar met de manieren waarop Engel en zijn volgelingen hun ongenoegen over de coronaregels kenbaar maken. 

De gemoederen liepen al hoog op toen bleek dat hij degene was die influencers en artiesten zoals Bizzey, Famke Louise en Tim Douwsma voor zijn viruswaanzinnige karretje had gespannen. En ook aan zijn oproep om bij teststraten 'mensen op de hoogte te brengen van de onzinnigheid van het testen' werd gisteren gehoor gegeven in Eindhoven

#StopWillemEngel

Willem Engel werd in enkele maanden tijd het gezicht van 'coronakritisch' Nederland die steeds een stapje extremer lijkt te worden in zijn uitspraken en oproepen. De zoon van de Rotterdamse krottenkoning meent dat er helemaal geen sprake is van een pandemie en dat het als excuus wordt gebruikt om Nederland in Chinese controlestaat te veranderen.

Toen gisteren ook nog naar buiten werd gebracht dat het personeel van verzorgingshuis de Guldenakker in Goirle door Viruswaarheid-aanhangers werden bedreigd nadat Engel hun telefoonnummer deelde op sociale media, was de maat helemaal vol. Als reactie hierop werd de hashtag #StopWillemEngel gelanceerd die tot duizenden reacties leidden. 

De bijbehorende petitie heeft inmiddels meer dan 1.000 handtekeningen binnengehaald. De aanjagers van de petitie menen dat Engel zo over de schreef is gegaan dat hij strafrechtelijk zou moeten worden vervolgd. Hem wordt bedreiging van verslaggever Dennis Schouten, aanzetten tot belediging en stalking, verspreiding van nepnieuws en opruiing met behulp van influencers verweten.

Doorgaan

De maatschappelijk betrokken dansschoolhouder gaat desondanks gewoon door met zijn corona-kritische oproepen. Vanochtend is hij van mening dat kranten nepnieuws verspreiden, scholen kinderen mishandelen, zorgtehuizen senioren gijzelen en dat zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte gebracht moeten worden. Met 'liefde en aandacht'. Dat dan weer wel.

Deze regio's lijken controle over corona iets terug te winnen

Binnenland

Een sprankje hoop op de dag waarop Nederland voor het eerst meer dan 10.000 gevallen meldt?

Lees verder

Brit verkracht kippen en krijgt drie jaar cel

Niet Doodchecken

Hij mag wel gewoon nog kippen als huisdier hebben

Lees verder

Knoop doorgehackt: Vegaburger is ook burger

Binnenland

En daar moet u het mee doen 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

'Was' NOOIT mondkapjes in de magnetron want dat is heel dom

Lees verder

Football Manager bleek wondermiddel tegen geheugenverlies

Lees verder

Springlevende kiezer schrikt zich dood

Lees verder

Pedojagers lokken vermeend pedofiel naar parkeerplaats

Lees verder

Renners hebben geen zin: Giro etappe ingekort

Lees verder

IOC: Vaccin voor Olympische Spelen is klaar

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Boze imker dumpt 1.500 terrorwespen bij gemeentehuis

Lees verder

Dwarse Drent kost provincie miljoenen

Lees verder

Lotto-winnaar deelt hoofdprijs met zichzelf

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws