NieuwNieuws

Binnenland

Heel Holland helemaal klaar met Willem Engel

#StopwillemEngel is trending, ging hij te ver met zijn acties? 

Na zijn geflopte influenceractie en oproepen om een Brabantse zorginstelling te bestoken met telefoontjes, begint de openlijke afkeer tegen Viruswaarheid-hopman Willem Engel steeds verder aan te zwellen. Gisteren werd de hashtag #Stopwillemengel gelanceerd die de hele avond trending is geweest. Steeds meer mensen zijn helemaal klaar met de manieren waarop Engel en zijn volgelingen hun ongenoegen over de coronaregels kenbaar maken. 

De gemoederen liepen al hoog op toen bleek dat hij degene was die influencers en artiesten zoals Bizzey, Famke Louise en Tim Douwsma voor zijn viruswaanzinnige karretje had gespannen. En ook aan zijn oproep om bij teststraten 'mensen op de hoogte te brengen van de onzinnigheid van het testen' werd gisteren gehoor gegeven in Eindhoven

#StopWillemEngel

Willem Engel werd in enkele maanden tijd het gezicht van 'coronakritisch' Nederland die steeds een stapje extremer lijkt te worden in zijn uitspraken en oproepen. De zoon van de Rotterdamse krottenkoning meent dat er helemaal geen sprake is van een pandemie en dat het als excuus wordt gebruikt om Nederland in Chinese controlestaat te veranderen.

Toen gisteren ook nog naar buiten werd gebracht dat het personeel van verzorgingshuis de Guldenakker in Goirle door Viruswaarheid-aanhangers werden bedreigd nadat Engel hun telefoonnummer deelde op sociale media, was de maat helemaal vol. Als reactie hierop werd de hashtag #StopWillemEngel gelanceerd die tot duizenden reacties leidden. 

De bijbehorende petitie heeft inmiddels meer dan 1.000 handtekeningen binnengehaald. De aanjagers van de petitie menen dat Engel zo over de schreef is gegaan dat hij strafrechtelijk zou moeten worden vervolgd. Hem wordt bedreiging van verslaggever Dennis Schouten, aanzetten tot belediging en stalking, verspreiding van nepnieuws en opruiing met behulp van influencers verweten.

Doorgaan

De maatschappelijk betrokken dansschoolhouder gaat desondanks gewoon door met zijn corona-kritische oproepen. Vanochtend is hij van mening dat kranten nepnieuws verspreiden, scholen kinderen mishandelen, zorgtehuizen senioren gijzelen en dat zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte gebracht moeten worden. Met 'liefde en aandacht'. Dat dan weer wel.

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: