NieuwNieuws Beta

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Met Megan Fox want Megan Fox

TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Tijd om je tv aan te zetten en te genieten van wat de filmcultuur ons te bieden heeft.

Onze redactie tipt je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend door.

Docu: QT8: The First Eight

We tippen vaak films die in de bioscoop verschijnen, soms moet je ook even de filmmaker tippen. Nu zijn we sowieso niet vies van het werk van regisseur en scenarioschrijver Quentin Tarantino, een film over de beste man kunnen we ook wel waarderen. In de nieuwe documentaire QT8: The First Eight over zijn eerste acht films, praten verschillende acteurs over het werk van en werken met Tarantino.

Onder andere Jamie Foxx, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz en Lucy Liu komen aan het woord over de eerste 21 jaar in het filmleven van de regisseur. Een beetje voor de filmnerds en ontzettende fans, dus. Heel veel achter de schermen, goede verhalen van de acteurs en aardig wat veren in de reet van Tarantino. Niet meer dan terecht, trouwens. De docu draait sinds deze week in verschillende bioscopen.

Moet je zien: Enola Holmes

Als je het Arthur Conan Doyle kon vragen, heeft Sherlock Holmes alleen een zeven jaar oudere broer Mycroft. Wat auteur Nancy Springer en BBC’s Sherlock-schrijver Steven Moffat betreft, is er ook nog een jongere zus. Moffat schreef in seizoen vier van Sherlock de zus Eurus in de afleveringen, Springer schreef boeken over Enola. De young adult-reeks is door Netflix geadapteerd en omgetoverd tot een film.

Met een topcast: Millie Bobby Brown (Stranger Things) speelt Enola Holmes, Henry Cavill (Superman) vertolkt de rol van Sherlock. Helena Bonham-Carter is niemand minder dan de moeder van de drie slimmeriken. Wanneer moederlief verdwijnt, besluit Enola het mysterie op te lossen. Ondertussen probeert ze te ontvluchten aan haar twee grote broers, die haar liever in het Victoriaanse vrouwenkeurslijf zien. Een heerlijke wegkijker die je sinds deze week op Netflix kunt kijken. Geen meesterwerk, wel een aanrader.

Bingen: Drag Race Holland

Eindelijk, éindelijk is het zover. Nadat de Amerikaanse en Britse drag queens mochten strijden om de titel ‘Beste Queen’. Op Videoland is het eerste seizoen van de Nederlandse wedstrijd begonnen. Helaas niet onder leiding van de Queen der Queens RuPaul zelf. Maar niemand minder dan Fred van Leer doet het in Drag Race Holland niet onverdienstelijk. 

We zijn inmiddels voorgesteld aan de queens, het is tijd om te kijken wie er gaat winnen. Je ziet elke week een nieuwe aflevering op Videoland. Op Netflix kijk je de oude seizoenen van de Amerikaanse variant terug. Mocht je ergens de Britse versie kunnen terugkijken, dan kunnen we dat ook aanraden. 

Nieuw in de bioscoop: Rogue

In de bioscoop deze week een film die niet echt goed wordt gerecenseerd maar we moeten en zullen ‘m op 't grote scherm zien. Topactrice Megan Fox speelt namelijk de hoofdrol in Rogue. Ze moet met haar team de dochter van de gouverneur bevrijden en dat lukt haar. Tot ze aankomen op de veilige locatie, waar een leeuwin de boel komt verstieren. 

Inclusief niet al te beste special effects en acteerwerk dat ehm… Beter kan. Maar wat is dit een lekkere film, zeg. En niet alleen om Megan die met geweren staat te zwaaien. Verstand op nul, bak popcorn en een biertje erbij. Ideaal begin van je weekend. Mocht je gevoelige wederhelft het niet trekken, dan kun je haar naar het gezapige The Secret: Dare to Dream in de volgende bioscoopzaal sturen. Leuk, die wijze levenslessen, maar we zien toch liever hoe Megan een leeuw probeert te temmen.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

Instagram introduceert nieuw borstenbeleid

Glamorama

Het moet allemaal niet te sexy zijn

Lees verder

Te koop: bijzonder klushuis met enorme inboedel

Buitenland

Hier worden zelfs hoarders bang van

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hobbypiloot brengt huisdieren in veiligheid tijdens lockdown

Lees verder

Dieven breken in bij escape room Utrecht

Lees verder

Overvaller gepakt door afgehakte vinger op plaats delict

Lees verder

Insta-model filmt gluurders vanaf haar ronde billen

Lees verder

Oreo bouwt enorme koekjeskluis in Noorwegen

Lees verder

Officieel: Morgen GEEN persconferentie met nieuwe coronamaatregelen

Lees verder

Afgetrainde Nicole Scherzinger showt sexy kiekjes

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond met groene vacht geboren in Italië

Lees verder

Ontsnapte klonende mutantenkreeftjes ‘terroriseren’ Vlaamse begraafplaats

Lees verder

Historicus ontdekt echte 'James Bond' in archieven koude oorlog

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws