NieuwNieuws Beta

Binnenland

Kersverse DENK-leider Azarkan hoopt op zes zetels

Hij wil zich laten horen tegen onrecht en mensen samenbrengen

Farid Azarkan is vandaag officieel verkozen tot lijsttrekker van politieke partij DENK. Dat werd bekendgemaakt tijdens een algemene ledenvergadering van de partij. De keuze voor Azarkan is niet zo gek, want er was weinig te kiezen. Hij was namelijk de enige kandidaat.

Volgens Azarkan is DENK "harder nodig dan ooit." Hij wil blijven strijden tegen racisme en discriminatie en zich "luidkeels laten horen tegen onrecht." Bovendien moet de partij mensen samenbrengen. "Jarenlange rechtse retoriek" heeft de samenleving volgens hem verdeeld. Hij benadrukt dat de partij staat voor "een groep mensen die onvoldoende gehoord wordt." Daarnaast gaat Azarkan voor een verdubbeling van het aantal zetels. Momenteel heeft DENK er drie. Ook wil hij gaan meebesturen. 

Opvolger van Kuzu

Azarkan volgt Tunahan Kuzu op als partijleider en lijsttrekker. Kuzu maakte in maart kenbaar te stoppen als partijleider vanwege 'de impact' die de functie had op zijn persoonlijke leven. Een paar weken later wist HP/De Tijd te melden dat Kuzu aftrad omdat hij een buitenechtelijke affaire had met een medewerkster van DENK. Vervolgens verdacht Kuzu partijvoorzitter Özturk die informatie naar de pers gelekt te hebben, wat hij aanduidde als een 'politieke broedermoordaanslag.' Drama. 

Gedoe

Daarna waren er nog meer onenigheden, waarop Özturk in mei poogde Azarkan te royeren. Dat mislukte. De drie heren meldden half mei dat ze de ruzies achter zich wilden laten. Toch stapte Özturk begin juni op als partijvoorzitter en ook Kuzu is na de verkiezingen niet meer in de Tweede Kamer te zien. Wel liet laatstgenoemde in juli weten achter Azarkan te staan als (toen nog) potentiële lijsttrekker van DENK. 

Azarkan benadrukte in zijn speech vandaag dat de partij weer vooruit moet. Hij roept de leden dan ook op de schermutselingen binnen de partij achter zich te laten.

Instagram introduceert nieuw borstenbeleid

Glamorama

Het moet allemaal niet te sexy zijn

Lees verder

Te koop: bijzonder klushuis met enorme inboedel

Buitenland

Hier worden zelfs hoarders bang van

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hobbypiloot brengt huisdieren in veiligheid tijdens lockdown

Lees verder

Dieven breken in bij escape room Utrecht

Lees verder

Overvaller gepakt door afgehakte vinger op plaats delict

Lees verder

Insta-model filmt gluurders vanaf haar ronde billen

Lees verder

Oreo bouwt enorme koekjeskluis in Noorwegen

Lees verder

Officieel: Morgen GEEN persconferentie met nieuwe coronamaatregelen

Lees verder

Afgetrainde Nicole Scherzinger showt sexy kiekjes

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond met groene vacht geboren in Italië

Lees verder

Ontsnapte klonende mutantenkreeftjes ‘terroriseren’ Vlaamse begraafplaats

Lees verder

Historicus ontdekt echte 'James Bond' in archieven koude oorlog

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws