NieuwNieuws Beta

Niet Doodchecken

Amerikaan mogelijk achter tralies om slechte hotelreview

Thailand neemt laster extreem serieus

Wat stelt het leven nog voor als je niet kunt bewijzen dat je dingen hebt meegemaakt? Een gelikte foto op Instagram, een video op TikTok én een beoordeling bij de etablissementen waar je bent geweest. Als het niet online staat, is het niet gebeurd.

We beoordelen gretig de plekken waar we komen en dat is niet altijd even positief. Een Amerikaan was zo negatief over een hotel in Thailand, dat het hem mogelijk op een gevangenisstraf komt te staan. Hij beoordeelde het Sea View Resort op het eiland Koh Chang als belabberd.

De klachten die Wesley Barnes zou hebben geplaatst op Trip Advisor, zouden zo slecht zijn dat er voor het resort niets anders opzat dan juridische stappen te ondernemen. “De eigenaar heeft een klacht ingediend omdat Barnes oneerlijke beoordelingen heeft achtergelaten”, zegt Thanapon Taemsara, kolonel bij de politie van Koh Chang tegen AFP, weet The Telegraph

Gevangenisstraf en een flinke boete

Barnes wordt er nu van beschuldigd de reputatie van het hotel te hebben beschadigd. Ook zou hij hebben gekibbeld met de uitbaters over kurkengeld voor de alcohol die hij zelf had meegebracht naar zijn onderkomen. Hij is gearresteerd door de immigratiedienst en naar het gevang in Koh Chang gebracht. Inmiddels is hij op borgtocht vrij.

De verdachte werkt in Thailand en heeft volgens het hotel afgelopen weken op verschillende sites negatieve recensies achtergelaten. In één van zijn stukken schrijft hij dat het personeel onvriendelijk is en “doet alsof ze niemand hier willen hebben”. In een andere post noemt hij het moderne slavernij. Die recensie werd door TripAdvisor verwijderd omdat het de gedragsregels schendt.

Het hotel probeerde Barnes nog te bereiken, maar tevergeefs. Zodoende vonden de eigenaren de aangifte nodig. In Thailand zijn beruchte wetten om laster tegen te gaan, zo berucht dat mensenrechtenorganisaties er zich regelmatig tegen uitspreken. De wetten kunnen de vrijheid van meningsuiting flink in de weg zitten.

Als Barnes inderdaad schuldig wordt bevonden van laster, kost dat hem twee jaar in de cel en een boete van 200.000 bath, ruim 5400 euro.

Instagram introduceert nieuw borstenbeleid

Glamorama

Het moet allemaal niet te sexy zijn

Lees verder

Te koop: bijzonder klushuis met enorme inboedel

Buitenland

Hier worden zelfs hoarders bang van

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hobbypiloot brengt huisdieren in veiligheid tijdens lockdown

Lees verder

Dieven breken in bij escape room Utrecht

Lees verder

Overvaller gepakt door afgehakte vinger op plaats delict

Lees verder

Insta-model filmt gluurders vanaf haar ronde billen

Lees verder

Oreo bouwt enorme koekjeskluis in Noorwegen

Lees verder

Officieel: Morgen GEEN persconferentie met nieuwe coronamaatregelen

Lees verder

Afgetrainde Nicole Scherzinger showt sexy kiekjes

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond met groene vacht geboren in Italië

Lees verder

Ontsnapte klonende mutantenkreeftjes ‘terroriseren’ Vlaamse begraafplaats

Lees verder

Historicus ontdekt echte 'James Bond' in archieven koude oorlog

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws