NieuwNieuws

Binnenland

RIVM: "5x meer coronadiagnoses gemeld dan begin september"

Het aandeel positieve coronatest liep van 6,1 naar 7,4 procent op

Het RIVM maakt zich grote zorgen over de enorme toename in het aantal coronabesmettingen in de voorbije vier weken. Tussen 23 en 29 september bleken 19.326 van de 207.000 afgelegde tests een positieve uitslag te bevatten in de teststraten van de GGD'en.

Deze 207.000 afgelegde tests is enkele tienduizenden meer dan het aantal onderzochte testswabs van vorige week, er is in september dus sprake geweest van een beperkte opschaling in de GGD-teststraten. Toch is het nog niet genoeg. Het aantal positieve tests zit met 7,4% nog altijd ruim boven de 3%-norm van het ECDC en is bovendien 1,3 procentpunt hoger dan vorige week.

De meeste besmettingen kwamen erbij in het westen van het land en dan vooral in de leeftijdscategorie van 20 tot en met 29 jaar. Niet alleen de besmettingen zitten in de lift. Ook het aantal ziekenhuisopnames laat een duidelijke toename zien. Het reproductiegetal zit op 1,27 en is min of meer gelijk gebleven ten opzichte van vorige week.

Meer dan 3.000 per dag

In de voorbije 24 uur werden er voor het eerst meer dan 3.000. nieuwe besmettingen vastgesteld. De GGD'en gaven 3.011 nieuwe besmettingen door in de systemen van het RIVM. Ook kwamen er 48 nieuwe ziekenhuisopnames en 25 nieuwe IC-intakes bij. Het aantal overledenen nam toe met dertien, dat is iets minder dan eind vorige week.

De onderlinge verschillen in het land zijn uiterst groot te noemen. Op basis van de weekstijgingen doet de gemeente Reusel-de Mierden het op dit moment het 'slechtste'. Hier kwamen 55 nieuwe besmettingen bij, dit is goed voor een toename van meer dan 419 per 100.000 inwoners. Ter vergelijking, Madrid is de zwaarstgetroffen regio van Europa en hier was deze toename slechts 402 per 100.000 inwoners.

Helemaal te vergelijken zijn de 13.000 inwoners en 6,6 miljoen koppen tellende bevolking van Madrid natuurlijk niet. Deze toenames per 100.000 inwoners laten bij kleine gebiedsdelen vrij gauw hoge pieken zien. Toch is helemaal negeren ook niet handig.

Het coronavirus heerst wel degelijk in de Brabantse gemeente die zichzelf nu de twijfelachtige coronacapital van Nederland mag noemen. Hieronder is het aantal besmettingen van alle gemeenten van Nederland te zien.

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: