NieuwNieuws Beta

Binnenland

Waar zitten de felste coronahaarden van Nederland en Europa?

Heel veel datavisualisaties met informatie over gemeenten en Nederland tegenover andere landen

Uit de dagelijkse data van het RIVM bleken 3.252 Nederlanders oktober in zijn gegaan met slecht coronanieuws. Deze groep mensen kreeg een positieve testuitslag van de GGD. Hiermee zit het aantal nieuwe besmettingen ongeveer gelijk aan het niveau van begin deze week. 

Het aantal opnames in het ziekenhuis nam toe met 48, dit is nipt minder dan gisteren maar nog altijd veel meer dan vorige week. Het aantal overledenen nam in de voorbije 24 uur met dertien toe. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met correcties. In sommige gevallen worden sterfgevallen pas veel later doorgegeven. 

Per hoofd van de bevolking is het Brabantse Reusel-De Mierden in de voorbije week de felste coronahaard. Van de grote steden is nog altijd Amsterdam het zwaarst getroffen. Hier kwamen er in een week tijd meer dan 2.500 nieuwe besmettingen bij. 

Voor de laatste cijfers uit jouw gemeente, kan je een blik werpen op de onderstaande gemeentetabel. Vernieuwd is de trendlijn rechts die van een upgrade is voorzien en nu een duidelijkere trend over de lange termijn weergeeft. In de tabel eronder zijn de gemeenten met meer dan 100.000 inwoners gerangschikt op relatieve diagnosetoename.

Nederland versus de rest van Europa

Niet alleen Nederland maar ook de rest van het continent kampt met een najaarspiek van het coronavirus. Hoe hevig deze precies is verschilt sterk per land. In landen als Finland, Letland en Servië is voor alsnog het minst aan de hand. Spanje is daarentegen al sinds begin augustus de felste coronahaard van het continent. Na Spanje zijn er in september een aantal felle pandemische pieken bij gekomen in andere landen.

 Waar dit in Verenigd Koninkrijk en Denemarken voor een aanzienlijk deel kan worden verklaard door een veel grotere testcapaciteit is dit bij landen als Nederland, Frankrijk en Tsjechië niet het geval. Deze drie zijn op dit moment na Spanje de felste coronahaarden van Europa. Lees voor meer duiding, kaarten en data op Europees niveau de Corona in Europa-update van ondergetekende op Innovation Origins.

In de onderstaande grafiek van Our World in Data is Nederland afgezet tegen een aantal andere Europese landen. Op de kaart eronder is het aandeel positieve coronatests gevisualiseerd.

Instagram introduceert nieuw borstenbeleid

Glamorama

Het moet allemaal niet te sexy zijn

Lees verder

Te koop: bijzonder klushuis met enorme inboedel

Buitenland

Hier worden zelfs hoarders bang van

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hobbypiloot brengt huisdieren in veiligheid tijdens lockdown

Lees verder

Dieven breken in bij escape room Utrecht

Lees verder

Overvaller gepakt door afgehakte vinger op plaats delict

Lees verder

Insta-model filmt gluurders vanaf haar ronde billen

Lees verder

Oreo bouwt enorme koekjeskluis in Noorwegen

Lees verder

Officieel: Morgen GEEN persconferentie met nieuwe coronamaatregelen

Lees verder

Afgetrainde Nicole Scherzinger showt sexy kiekjes

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond met groene vacht geboren in Italië

Lees verder

Ontsnapte klonende mutantenkreeftjes ‘terroriseren’ Vlaamse begraafplaats

Lees verder

Historicus ontdekt echte 'James Bond' in archieven koude oorlog

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws