NieuwNieuws

Algemeen

Waar zitten de felste coronahaarden van Nederland en Europa?

Heel veel datavisualisaties met informatie over gemeenten en Nederland tegenover andere landen

Uit de dagelijkse data van het RIVM bleken 3.252 Nederlanders oktober in zijn gegaan met slecht coronanieuws. Deze groep mensen kreeg een positieve testuitslag van de GGD. Hiermee zit het aantal nieuwe besmettingen ongeveer gelijk aan het niveau van begin deze week. 

Het aantal opnames in het ziekenhuis nam toe met 48, dit is nipt minder dan gisteren maar nog altijd veel meer dan vorige week. Het aantal overledenen nam in de voorbije 24 uur met dertien toe. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met correcties. In sommige gevallen worden sterfgevallen pas veel later doorgegeven. 

Per hoofd van de bevolking is het Brabantse Reusel-De Mierden in de voorbije week de felste coronahaard. Van de grote steden is nog altijd Amsterdam het zwaarst getroffen. Hier kwamen er in een week tijd meer dan 2.500 nieuwe besmettingen bij. 

Voor de laatste cijfers uit jouw gemeente, kan je een blik werpen op de onderstaande gemeentetabel. Vernieuwd is de trendlijn rechts die van een upgrade is voorzien en nu een duidelijkere trend over de lange termijn weergeeft. In de tabel eronder zijn de gemeenten met meer dan 100.000 inwoners gerangschikt op relatieve diagnosetoename.

Nederland versus de rest van Europa

Niet alleen Nederland maar ook de rest van het continent kampt met een najaarspiek van het coronavirus. Hoe hevig deze precies is verschilt sterk per land. In landen als Finland, Letland en Servië is voor alsnog het minst aan de hand. Spanje is daarentegen al sinds begin augustus de felste coronahaard van het continent. Na Spanje zijn er in september een aantal felle pandemische pieken bij gekomen in andere landen.

 Waar dit in Verenigd Koninkrijk en Denemarken voor een aanzienlijk deel kan worden verklaard door een veel grotere testcapaciteit is dit bij landen als Nederland, Frankrijk en Tsjechië niet het geval. Deze drie zijn op dit moment na Spanje de felste coronahaarden van Europa. Lees voor meer duiding, kaarten en data op Europees niveau de Corona in Europa-update van ondergetekende op Innovation Origins.

In de onderstaande grafiek van Our World in Data is Nederland afgezet tegen een aantal andere Europese landen. Op de kaart eronder is het aandeel positieve coronatests gevisualiseerd.

Rick Brandsteder vertoeft komende tijd in afkickkliniek

Glamorama

'Moet aan zichzelf werken'

Lees verder

Vogels verwerken vuurwerk pas na dagen

Niet Doodchecken

Knallen slecht voor mentaal welzijn van vliegende dieren

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Angela Merkel: In mijn laatste jaar kon ik niets tegen Vladimir Poetin doen

Lees verder

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan onderzoek naar DWDD

Lees verder

Over tien jaar alleen nog sigaretten bij tabaksspeciaalzaken

Lees verder

Onderzoek naar gedrag Ye West tijdens samenwerking met Adidas

Lees verder

Mazzel voor Mark - ChristenUnie wil ook aanpak asielstroom

Lees verder

Justitie in Frankrijk onderzoekt verkiezingsgeld Macron

Lees verder

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tweeling geboren uit embryo's die in 1992 werden ingevroren

Lees verder

Uitgeverij Bob Dylan vervalste handtekeningen met machine

Lees verder

Oeps! Stadion eert pornoster in plaats van militair

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: