NieuwNieuws

Binnenland

Waar zitten de felste coronahaarden van Nederland en Europa?

Heel veel datavisualisaties met informatie over gemeenten en Nederland tegenover andere landen

Uit de dagelijkse data van het RIVM bleken 3.252 Nederlanders oktober in zijn gegaan met slecht coronanieuws. Deze groep mensen kreeg een positieve testuitslag van de GGD. Hiermee zit het aantal nieuwe besmettingen ongeveer gelijk aan het niveau van begin deze week. 

Het aantal opnames in het ziekenhuis nam toe met 48, dit is nipt minder dan gisteren maar nog altijd veel meer dan vorige week. Het aantal overledenen nam in de voorbije 24 uur met dertien toe. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met correcties. In sommige gevallen worden sterfgevallen pas veel later doorgegeven. 

Per hoofd van de bevolking is het Brabantse Reusel-De Mierden in de voorbije week de felste coronahaard. Van de grote steden is nog altijd Amsterdam het zwaarst getroffen. Hier kwamen er in een week tijd meer dan 2.500 nieuwe besmettingen bij. 

Voor de laatste cijfers uit jouw gemeente, kan je een blik werpen op de onderstaande gemeentetabel. Vernieuwd is de trendlijn rechts die van een upgrade is voorzien en nu een duidelijkere trend over de lange termijn weergeeft. In de tabel eronder zijn de gemeenten met meer dan 100.000 inwoners gerangschikt op relatieve diagnosetoename.

Nederland versus de rest van Europa

Niet alleen Nederland maar ook de rest van het continent kampt met een najaarspiek van het coronavirus. Hoe hevig deze precies is verschilt sterk per land. In landen als Finland, Letland en Servië is voor alsnog het minst aan de hand. Spanje is daarentegen al sinds begin augustus de felste coronahaard van het continent. Na Spanje zijn er in september een aantal felle pandemische pieken bij gekomen in andere landen.

 Waar dit in Verenigd Koninkrijk en Denemarken voor een aanzienlijk deel kan worden verklaard door een veel grotere testcapaciteit is dit bij landen als Nederland, Frankrijk en Tsjechië niet het geval. Deze drie zijn op dit moment na Spanje de felste coronahaarden van Europa. Lees voor meer duiding, kaarten en data op Europees niveau de Corona in Europa-update van ondergetekende op Innovation Origins.

In de onderstaande grafiek van Our World in Data is Nederland afgezet tegen een aantal andere Europese landen. Op de kaart eronder is het aandeel positieve coronatests gevisualiseerd.

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: