NieuwNieuws Beta

Buitenland

Trump's tweets tonen slaaptekort en groeiend ochtendhumeur aan

Pakt de Amerikaanse president te weinig slaap om optimaal te functioneren?

Een onderzoek naar het Twittergedrag uitgevoerd de Columbia University verraadt een flinke verandering in het humeur van president Trump. Hij slaapt veel minder dan voor zijn presidentschap en lijkt zich vaker op te winden tijdens zijn mediaoptredens na een korte nacht met late tweets, schrijft Psychnewsdaily.

De onderzoekers namen de berichten die de president plaatste tussen 24 januari 2017 t/m 10 april 2020 onder de loep en hier kwam een duidelijk dagritme naar boven. Op een gemiddelde dag begint de president om zes uur 's ochtends met tweeten en plaatst hij met intervallen van een uur of twee á drie ongeveer tien berichten op de blauwe vogel per etmaal.

Trump is nog altijd een ochtendmens die elke werkdag keurig om zes uur opstaat. Maar aan zijn activiteit op Twitter is te een dat hij steeds vaker tussen 23.00 uur en 2.00 uur online is. Dit is 317 procent vaker dan in 2017. In de begindagen van zijn presidentschap waren avondsessies vrij zeldzaam met slechts een avond per doorsneeweek, dit is in drie jaar tijd opgelopen naar driemaal.

Ochtendmens en nachtmens Trump

Omdat Trump's wekker 's ochtends vroeg nog altijd op dezelfde tijd afgaat als voor zijn presidentschap terwijl hij structureel later gaat slapen, ligt oververmoeidheid op de loer. Voor volwassenen van 65 jaar en ouder is een moyenne van 7 of 8 uur slaap per nacht aanbevolen. Aan Trump's tweets is echter te zien dat hij gemiddeld rond zes over twaalf naar bed gaat. Hierdoor pakt hij per nacht enkele uren minder slaap dan wordt aanbevolen.

De onderzoekers suggereren dat dit vermeende slaaptekort gevolgen heeft voor zijn functioneren overdag. In de studie "Later bedtimes predict President Trumps performance", komt naar voren dat het nachtelijke tweeten impact heeft op zijn humeur: zowel online als offline. De kans op een zogenaamde 'home run-tweet', een update die er qua interactie en waardering bovenuit schiet, is veel groter op dagen dat hij wel op tijd is gaan slapen.

Ook zijn fans reageren minder vaak op de berichten die hij in de late uurtjes online zet. Deze nachttweets krijgen gemiddeld 7.400 minder likes, worden 1.300 minder vaker geretweet en veroorzaken 6,5 tot 8 procent minder interactie dan de updates die hij 's ochtends of overdag plaatst.

Ochtendhumeur door late tweets

Op basis van een tekstanalyse van zijn speeches en interviews komt bovendien een beeld naar voren dat Trump minder positief gestemd op dagen waarop hij weinig geslapen heeft. Het aantal woorden dat als 'kwaad' geclassificeerd werd, lag op de dagen met weinig slaap zo'n drie keer hoger. Op dagen dat Trump de wel acht uur heeft getukt, genereert meer interactie op sociale media en is hij in een beter humeur.

Toch blijft de president over het algemeen optimistisch gestemd. In 88 procent van de transcripten is hij volgens de tekstanalyse in een blije stemming, maar dit is op dagen nadat hij laat op de avond tweette wel 5 procent minder vaak het geval dan wanneer hij op tijd ging slapen", claimen onderzoekers Douglas Almond en Xinming Du.

Een goede nachtrust vormt een fundamentele basis voor een goede fysieke en mentale gezondheid. "Het patroon dat we hebben waargenomen is consistent en lijkt in verband te staan met steeds kortere nachten sinds hij president is geworden," concluderen de gedragsonderzoekers.

Instagram introduceert nieuw borstenbeleid

Glamorama

Het moet allemaal niet te sexy zijn

Lees verder

Te koop: bijzonder klushuis met enorme inboedel

Buitenland

Hier worden zelfs hoarders bang van

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hobbypiloot brengt huisdieren in veiligheid tijdens lockdown

Lees verder

Dieven breken in bij escape room Utrecht

Lees verder

Overvaller gepakt door afgehakte vinger op plaats delict

Lees verder

Insta-model filmt gluurders vanaf haar ronde billen

Lees verder

Oreo bouwt enorme koekjeskluis in Noorwegen

Lees verder

Officieel: Morgen GEEN persconferentie met nieuwe coronamaatregelen

Lees verder

Afgetrainde Nicole Scherzinger showt sexy kiekjes

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond met groene vacht geboren in Italië

Lees verder

Ontsnapte klonende mutantenkreeftjes ‘terroriseren’ Vlaamse begraafplaats

Lees verder

Historicus ontdekt echte 'James Bond' in archieven koude oorlog

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws