NieuwNieuws

Algemeen

Trump's tweets tonen slaaptekort en groeiend ochtendhumeur aan

Pakt de Amerikaanse president te weinig slaap om optimaal te functioneren?

Een onderzoek naar het Twittergedrag uitgevoerd de Columbia University verraadt een flinke verandering in het humeur van president Trump. Hij slaapt veel minder dan voor zijn presidentschap en lijkt zich vaker op te winden tijdens zijn mediaoptredens na een korte nacht met late tweets, schrijft Psychnewsdaily.

De onderzoekers namen de berichten die de president plaatste tussen 24 januari 2017 t/m 10 april 2020 onder de loep en hier kwam een duidelijk dagritme naar boven. Op een gemiddelde dag begint de president om zes uur 's ochtends met tweeten en plaatst hij met intervallen van een uur of twee á drie ongeveer tien berichten op de blauwe vogel per etmaal.

Trump is nog altijd een ochtendmens die elke werkdag keurig om zes uur opstaat. Maar aan zijn activiteit op Twitter is te een dat hij steeds vaker tussen 23.00 uur en 2.00 uur online is. Dit is 317 procent vaker dan in 2017. In de begindagen van zijn presidentschap waren avondsessies vrij zeldzaam met slechts een avond per doorsneeweek, dit is in drie jaar tijd opgelopen naar driemaal.

Ochtendmens en nachtmens Trump

Omdat Trump's wekker 's ochtends vroeg nog altijd op dezelfde tijd afgaat als voor zijn presidentschap terwijl hij structureel later gaat slapen, ligt oververmoeidheid op de loer. Voor volwassenen van 65 jaar en ouder is een moyenne van 7 of 8 uur slaap per nacht aanbevolen. Aan Trump's tweets is echter te zien dat hij gemiddeld rond zes over twaalf naar bed gaat. Hierdoor pakt hij per nacht enkele uren minder slaap dan wordt aanbevolen.

De onderzoekers suggereren dat dit vermeende slaaptekort gevolgen heeft voor zijn functioneren overdag. In de studie "Later bedtimes predict President Trumps performance", komt naar voren dat het nachtelijke tweeten impact heeft op zijn humeur: zowel online als offline. De kans op een zogenaamde 'home run-tweet', een update die er qua interactie en waardering bovenuit schiet, is veel groter op dagen dat hij wel op tijd is gaan slapen.

Ook zijn fans reageren minder vaak op de berichten die hij in de late uurtjes online zet. Deze nachttweets krijgen gemiddeld 7.400 minder likes, worden 1.300 minder vaker geretweet en veroorzaken 6,5 tot 8 procent minder interactie dan de updates die hij 's ochtends of overdag plaatst.

Ochtendhumeur door late tweets

Op basis van een tekstanalyse van zijn speeches en interviews komt bovendien een beeld naar voren dat Trump minder positief gestemd op dagen waarop hij weinig geslapen heeft. Het aantal woorden dat als 'kwaad' geclassificeerd werd, lag op de dagen met weinig slaap zo'n drie keer hoger. Op dagen dat Trump de wel acht uur heeft getukt, genereert meer interactie op sociale media en is hij in een beter humeur.

Toch blijft de president over het algemeen optimistisch gestemd. In 88 procent van de transcripten is hij volgens de tekstanalyse in een blije stemming, maar dit is op dagen nadat hij laat op de avond tweette wel 5 procent minder vaak het geval dan wanneer hij op tijd ging slapen", claimen onderzoekers Douglas Almond en Xinming Du.

Een goede nachtrust vormt een fundamentele basis voor een goede fysieke en mentale gezondheid. "Het patroon dat we hebben waargenomen is consistent en lijkt in verband te staan met steeds kortere nachten sinds hij president is geworden," concluderen de gedragsonderzoekers.

Politiek

Video - Barry Madlener (PVV) verbijsterd over Amsterdamse GroenLinks-vuilnisdeal met Rome

Lees verder

Politiek

Kabinet breekt record: asiel valt dit jaar 3 miljard euro hoger uit dan begroot

Lees verder

Berichten voor de land- en tuinbouw: Timmerfrans toch op bezoek bij Lientje

Politiek

Plus: de modellen kloppen niet volgens Mark Rutte; het platteland krijgt te weinig geld

Lees verder

Ambtenaren moeten weer uit raam staren: Fiscus verbiedt TikTok

Tech & Crypto

Maar de Belastingdienst heeft toch niets te verbergen?

Lees verder

Spaak in het wiel bij wielerbond: politie hard op de rem, wedstrijden afgeblazen

Sport

Politie trekt motoragenten terug, KNWU is 'overrompeld'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Dassen versus ProRail 3-0: ontdekt wéér dassenburcht onder spoor Brabant

Lees verder

Daily Mail op het hackblok: celebs klagen krant aan voor afluisteren en corruptie

Lees verder

PSV-perschef en oud-journalist Thijs Slegers (46) overleden

Lees verder

Hervormingen Israël zwaar onder druk, Netanyahu in impasse met coalitie

Lees verder

Treinrukker is er gloeiend bij: wijkagent herkent 31-jarige veelpleger direct

Lees verder

Wim de Bie overleden op 83-jarige leeftijd

Lees verder

Vandalen nemen tientallen wagens onder handen bij autofeest Assen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man betrapt inbrekers tijdens 's nachts voeden van baby

Lees verder

Rapper gebruikt beelden huiszoeking in videoclip

Lees verder

Vrouwen met veel jongere man hebben gelukkigere relaties

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: