NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Heel veel actie. Maar dan ook echt veel actie

Een nieuw weekend met nieuwe maatregelen. Je kunt beginnen aan een nieuwe coronahobby of dingen over Trump en zijn besmetting roepen op Twitter. Of je maakt van de gelegenheid gebruik om te checken wat filmmakers ons te bieden hebben. 

De redactie is weer in de krochten van de streamingsdiensten gedoken voor de nieuw-nieuwste releases, we hebben de tv-gids uitgeplozen en wat documentaires gecheckt. Gordijnen dicht en tv aan. Meer dan Netflix & chill hoeft niet dit weekend. Behalve dan af en toe even eten afhalen bij je favoriete horecazaak, ze hebben je lege maag hard nodig.

Bingen: Alle Terminator-films (alweer, ja)

Oh yes, er is weer een Terminator-film om te streamen. Sinds donderdag staat Terminator Genisys op Netflix. Arnold zegt steeds dat 'ie terugkomt en daar houdt 'ie zich vooralsnog goed aan. In dit vijfde deel uit de succesvolle sciencefictionfranchise, moet Arnold Schwarzenegger als Terminator de boel weer zien te redden. Dit deel speelt zich af in 2029 en er woedt al jarenlang een oorlog tussen de machines van AI-netwerk Skynet en menselijke rebellen. Lang verhaal kort: Arnold saves the day

Volgens de tijdlijn is dit deel een sequel op de film Terminator Salvation. Die kun je net als alle andere delen huren via Pathé Thuis. T2: Judgement Day, die toch wel is uitgeroepen tot één van de allerbeste films ooit gemaakt, staat net als deel 6 (Dark Fate) op Amazon Prime. Het derde deel, Rise of the Machines, stream je via Videoland. Nou ja, je kunt dit eerste weekend van #locktober wel even vooruit. 

Ook nieuw op de streamingsdienst: 1917

De mensen die niet elke week meerdere malen in de bioscoop zitten maar wel graag relatief nieuwe films kijken, zitten met een abonnement op Prime helemaal prima. De streamingsdienst koopt relatief nieuwe films aan, zoals bijvoorbeeld Bohemian Rhapsody en Joker. Mocht je ze in de bioscoop gemist hebben of echt dolgraag nog een keer willen zien, dan kun je bij Prime dus goed terecht. 

En daar vind je dus ook de enorme bioscoophit 1917. Deze indrukwekkende film scoort goed op de bekende geef-ook-dit-nog-even-een-beoordeling-filmsites en dat is niet meer dan terecht. In het kort: een Brits regiment weet ver te komen op het terrein van de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog maar als ze nog verder gaan, gaan ze eraan. Maar dan dus spannend.

Moet je zien: David Attenborough’s A Life on Our Planet

Nieuw op Netflix én in de bioscoop is de documentaire van David Attenborough. Jawel, die man met die mooie stem die in een paar uur miljoenen volgers op Instagram vergaarde. De 94-jarige bioloog en filmmaker heeft een nieuwe documentaire gemaakt en die is geweldig en vrij treurig tegelijk. 

Geweldig omdat het, nou ja, Sir Attenborough is die laat zien hoe prachtig de wereld is. Treurig omdat het er eigenlijk op neerkomt dat we de aarde sinds David's geboorte best een beetje naar z’n grootje hebben geholpen. Ach, 2020 is toch al stuk. Gelukkig heeft de documentairemaker nog wat advies voor hoe we het goed kunnen maken. Met een berg prachtige beelden natuurlijk. En de stem van Attenborough. 

Op tv: Heel veel rampenfilms

Mocht je nog niet klaar zijn met de wereld die vergaat, dan serveert Veronica je deze maand elke zaterdag en zondag nog wat extra. Bij de zender zijn ze gek op themamaanden en deze maand zie je elk weekend rampenfilms. Wellicht om te relativeren. Corona? Nee joh, er kunnen ook eindeloos veel stormen/een vloedgolf die de mensen wegvaagt/de wereld die instabiel wordt/aardevernietigende meteoriet/aliens met slechte bedoelingen die langskomen gebeuren. 

Kortom: het valt eigenlijk allemaal best mee met die pandemie. Zaterdag vanaf acht uur zie je 2012 en direct daarna Into the Storm, zondag sluit je lekker af met Bruce Willis en Ben Affleck die een meteoriet proberen te stoppen in Armageddon.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: