NieuwNieuws

Algemeen

Trump werkt in zelf-isolatie door met milde coronasymptomen

Witte Huis-stafchef denkt dat Trump snel weer genezen is

Het Witte Huis heeft naar buiten gebracht dat het goed gaat met president Donald Trump na zijn besmetting met het coronavirus. Hij heeft milde Covid-klachten en moet samen met zijn vrouw Melania enige tijd in zelfisolatie doorbrengen. De president is van plan om vanuit zijn quarantaine door te blijven werken.

De 74-jarige Trump blijft voorlopig binnen zodat hij anderen niet kan besmetten. "We hebben een president die gewoon blijft doorwerken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij weer snel geneest", vertelt stafchef Mark Meadows aan persbureau Reuters

Enige uren voor hij zijn positieve testuitslag binnenkreeg, claimde de Amerikaanse president nog dat de pandemie bijna voorbij was. Hoe het ziektebeeld in de komende dagen bij de president verloopt, is afwachten. Met zijn 74 jaar, overgewicht en korte nachten valt hij onder de risicogroep van Covid-19.

Toch is er wel iets eigenaardigs aan de hand in huize Trump. Waar de president normaliter vrij actief is op het platform met de blauwe vogel is hij sinds zijn coronadiagnose nog niet actief geweest. Een Twitterpauze van 14 uur is voor de Amerikaanse president zeer ongebruikelijk.

Besmettingsclusters

Omdat Trump in de voorbije periode nogal aan de wandel is geweest en hij nauw samenwerkt met een grote groep mensen in het Witte Huis en hoogwaardigheidsbekleders wordt er op grote schaal contactonderzoek gedaan en neusuitstrijkjes verzameld. Zo werden meer vice-president Mike Pence en Democratisch opponent Joe Biden zijn op corona getest, zij bleken het virus niet bij zich te dragen en dit was eveneens het geval voor hun partners.

In en om het Witte Huis zijn nog drie andere coronabesmettingen vastgesteld op vrijdag. Dit was wel het geval voor een lid van het nationale committee van de Republikeinse partij, een Democratische senator en een Witte Huis-adviseur. "Triest nieuws over Trump, maar misschien kan het voor een verstandigere aanpak van het virus zorgen", laat voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi die zelf negatief testte vandaag.

De coronabesmetting van Trump, die komende maand zijn presidentschap moet verdedigen, gooit de planning van de campagne behoorlijk in de war. Een aantal rally's waarbij Trump zich laat toejuichen door duizenden aanhangers over het hele land, is afgelast. Het is niet bekend wat voor gevolgen de presidentiële infectie heeft voor Election Day.

Trump is niet de eerste wereldleider die geveld is door het virus. Dit overkwam eerder ook al Jaïr Bolsonaro, Boris Johnson en Alexander Loekasjenko. Zij zijn inmiddels weer helemaal hersteld.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: