NieuwNieuws

Buitenland

Trump werkt in zelf-isolatie door met milde coronasymptomen

Witte Huis-stafchef denkt dat Trump snel weer genezen is

Het Witte Huis heeft naar buiten gebracht dat het goed gaat met president Donald Trump na zijn besmetting met het coronavirus. Hij heeft milde Covid-klachten en moet samen met zijn vrouw Melania enige tijd in zelfisolatie doorbrengen. De president is van plan om vanuit zijn quarantaine door te blijven werken.

De 74-jarige Trump blijft voorlopig binnen zodat hij anderen niet kan besmetten. "We hebben een president die gewoon blijft doorwerken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij weer snel geneest", vertelt stafchef Mark Meadows aan persbureau Reuters

Enige uren voor hij zijn positieve testuitslag binnenkreeg, claimde de Amerikaanse president nog dat de pandemie bijna voorbij was. Hoe het ziektebeeld in de komende dagen bij de president verloopt, is afwachten. Met zijn 74 jaar, overgewicht en korte nachten valt hij onder de risicogroep van Covid-19.

Toch is er wel iets eigenaardigs aan de hand in huize Trump. Waar de president normaliter vrij actief is op het platform met de blauwe vogel is hij sinds zijn coronadiagnose nog niet actief geweest. Een Twitterpauze van 14 uur is voor de Amerikaanse president zeer ongebruikelijk.

Besmettingsclusters

Omdat Trump in de voorbije periode nogal aan de wandel is geweest en hij nauw samenwerkt met een grote groep mensen in het Witte Huis en hoogwaardigheidsbekleders wordt er op grote schaal contactonderzoek gedaan en neusuitstrijkjes verzameld. Zo werden meer vice-president Mike Pence en Democratisch opponent Joe Biden zijn op corona getest, zij bleken het virus niet bij zich te dragen en dit was eveneens het geval voor hun partners.

In en om het Witte Huis zijn nog drie andere coronabesmettingen vastgesteld op vrijdag. Dit was wel het geval voor een lid van het nationale committee van de Republikeinse partij, een Democratische senator en een Witte Huis-adviseur. "Triest nieuws over Trump, maar misschien kan het voor een verstandigere aanpak van het virus zorgen", laat voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi die zelf negatief testte vandaag.

De coronabesmetting van Trump, die komende maand zijn presidentschap moet verdedigen, gooit de planning van de campagne behoorlijk in de war. Een aantal rally's waarbij Trump zich laat toejuichen door duizenden aanhangers over het hele land, is afgelast. Het is niet bekend wat voor gevolgen de presidentiële infectie heeft voor Election Day.

Trump is niet de eerste wereldleider die geveld is door het virus. Dit overkwam eerder ook al Jaïr Bolsonaro, Boris Johnson en Alexander Loekasjenko. Zij zijn inmiddels weer helemaal hersteld.

Neus van Kaj Gorgels onder handen genomen

Glamorama

Is herstellende van een operatie

Lees verder

Thierry is niet alleen: Zeeuwse 50PLUS-kandidaat ronselt volmachten met briefjes

Binnenland

Frans C. ontkent alles 

Lees verder

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Lees verder

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: