NieuwNieuws

Binnenland

Zoon viruswaanzinvader maakt vuist tegen anti-mondkapjesactie

Papa is WOEST op Omrop Fryslân na 'walgelijke' berichtgeving.

Ken je de mop van die vader uit Wolvega die zogenaamd namens zijn zoon zou ageren tegen de verplichte mondkapjes op scholen? Die zoon blijkt het er helemaal niet mee eens te zijn. Sterker nog: hij heeft helemaal geen contact met de man en woont bij zijn moeder. "Zijn kant van het verhaal is gehoord, nu is het mijn beurt", schreef hij.

"Ik sta helemaal niet achter wat hij allemaal zegt. Hij zit bij Viruswaarheid. Hij weet hoe ik er over denk. Vertel de waarheid, hij verzwijgt dat", schrijft hij. De jongen zou al zeven weken niet met zijn vader hebben gesproken en meent dat hij alleen nog maar bezig is met zijn activisme voor de coronacritici.

"Hij zit de hele dag achter zijn laptop. Is verwaarlozing van je kinderen ook geen kindermishandeling?", vraagt de tiener zich af bij Omroep Fryslân. De dringend geadviseerde mondkapjes op scholen zouden volgens Martin Mourik ook onder die noemer vallen. De scholier meent dat hij door zijn vader gebruikt is nadat zijn school een mondkapjesadvies invoerde.

Het artikel gaat onder de screenshot verder.

De directie was niet echt onder de indruk van het protest

Papa is boos

De druppel die de emmer deed overlopen was Martin Mourik's actie op het Linde College in Wolvega gisterochtend. Ondanks een verbod van de schoolleiding om naar de school toe te komen, ging Mourik toch. Omdat hij zich weigerde te beperken tot de alternatieve protestplek die hem door de burgemeester is toegewezen, werd hij door agenten in bewaring genomen. 

Heeft de statementvader inmiddels zijn lesje inmiddels geleerd? Dit lijkt gezien zijn recente posts onwaarschijnlijk. Senior laat vanmorgen bovendien via Facebook weten woedend te zijn op Omrop Fryslân en de verslaggever van dienst.

In een Facebookupdate deelde hij de privégegevens van de verslaggever met een oproep aan zijn aanhangers om hem te vertellen hoe 'walgelijk' ze het artikel vinden.

Het artikel gaat onder de screenshot verder.

Tweede protestgolf

De aanhouding in de ochtend maakte klaarblijkelijk weinig indruk op de protestpa. Want hij verscheen gisteren laat in de middag opnieuw ten tonele voor het terrein van het Linde College. Van dit Viruswaanzintheater kon de hele wereld meegenieten omdat hij de boel live via Facebook uitzond. 

Op veel steun onder de aanwezige scholieren kon hij niet rekenen, bij hen werkte het tafereel vooral erg op de lachspieren. Vooral toen hij zei dat hij het op 'Facebook' zette, barstten de tieners in buldergelach uit. De politie was snel ter plaatse om een einde te maken aan het spontane anti-smoeldoekjesprotest. 

Mourik junior bleef gisteren weg van school vanwege de aangekondigde actie van senior en heeft om onduidelijke redenen de #houdjemondmartin-update verwijderd. Het is niet bekend of de twee bij elkaar aan tafel zitten bij het familiediner tijdens de kerstdagen.

De hashtag #houdjemondmartin werd desondanks wel trending op Twitter vanmorgen na berichten in de noordelijke regiomedia.

Brabantse Jezus opgeblazen met vuurwerk

Binnenland

Zoon van god uit elkaar geknald

Lees verder

Salomonseilanden willen Facebookverbod tegen cyberpesten

Tech & Gaming

'Nationale eenheid in gevaar door sociaal medium'

Lees verder

Leidse leraar zit thuis na opdracht over moslimterrorisme

Binnenland

School neemt afstand van opdracht

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Russische tieners opgepakt om plannen aanslag in Minecraft

Lees verder

VIDEO - J. Lo treedt op in supersexy catsuit tijdens AMA's

Lees verder

Afgelopen week zijn 663 coronaboetes uitgedeeld

Lees verder

Vrouw met dubbele kankerdiagnose verkiest reizen boven behandeling

Lees verder

Fransman ontvlucht lockdown om te vechten

Lees verder

Dagelijkse coronacijfers: 5.214 besmettingen

Lees verder

Veganisten breken vaker botten dan vleeseters

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Brandende accucellen Tesla vliegen door slaapkamerraam

Lees verder

Zeven Russen overlijden na drinken desinfectiemiddel op feestje

Lees verder

Oeps! Regisseur vergeet zichzelf te muten en bekritiseert appartement acteur

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws