NieuwNieuws

Sport

PSV stunt op slotdag transfermarkt met komst Mario Götze

Dat is best wel een grote naam... 

PSV kan een speler bijschrijven waarvan vermoedelijk nooit iemand zou denken dat hij ooit voor een ploeg in de Eredivisie zou kiezen: Mario Götze. Ja, je leest het goed: Mario Götze. En nee dit is geen naamgenoot van die Duitse international bij Borussia Dortmund. Hij speelt aankomend seizoen in Eindhoven, een naam die weinig PSV-fans verwacht zouden hebben.

Götze was sinds dit seizoen een vrije speler omdat zijn ploeg niet besloot om zijn contract te verlengen. De aanvaller heeft een uiterst forse CV: de prestatie die hem het meeste roem bracht was zijn winnende treffer in de WK-finale van 2014 tegen Argentinië waarmee hij de wereldtitel voor zijn land veilig stelde.

Of hij nog net zo goed is als destijds is lastig te zeggen. De inmiddels 28-jarige rechtsbuiten werd lange tijd beschouwd als het grootste talent van Duitsland. Toch kwam zijn talent niet helemaal uit de verf in het shirt van Bayern München waar hij door werd aangetrokken in 2013. In 2016 keerde hij terug bij zijn oude jeugdploeg Borussia, waar hij tot afgelopen seizoen speelde.

Toen vroeg aan het begin van de avond een 'auto uit Dortmund' werd gespot bij het Philips Station in de buurt, sloeg de geruchtemolen al op hol. Een paar uur later bleek inderdaad dat Mario Götze heeft voor twee seizoenen getekend bij zijn nieuwe ploeg in Nederland. 

Duitse overwinning op de transfermarkt

PSV, dat zich tot dusver niet heel erg roerde op de transfermarkt, lijkt het beste voor het laatst te bewaren. Op de slotdag werden er maar liefst drie nieuwe spelers aangetrokken. Eerder op de avond maakte de club bekend dat Marco van Ginkel terugkeert. De middenvelder was een vast gezicht in de selectie tussen 2015 en 2018. Net als toen wordt hij voor een seizoen gehuurd van Chelsea.

Eerder vandaag maakte de ploeg eveneens bekend dat Adrian Fein van Bayern München de middelste linie moet gaan versterken. Bij de 21-jarige verdedigende middenvelder is een optie tot koop afgedwongen. En ja, ook dit is een Duitser.

Het is niet bekend of Duits voortaan ook de voertaal gaat worden binnen de PSV-selectie. Bij het eerste team zitten met Lars Unnerstall, Vincent Müller, Timo Baumgartl, Philipp Max, Adrian Fein en Mario Götze inmiddels zes Duitsers. En hier komt ook nog een Duitse coach luisterend naar de naam Roger Schmidt bij.

Benieuwd welke andere last minute transfers er door Eredivisieclubs zijn beklonken? Check hiervoor ons slotdag van de transfermarkt-topic.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: