NieuwNieuws

Binnenland

'FvD krijgt tot 1 november om bewijs ledenaantal aan te leveren'

Forum blijkt papierwinkel over 2019 niet op orde te hebben...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wacht al meer dan vier maanden op bewijsstukken van Forum voor Democratie die moeten aantonen hoeveel leden de partij begin vorig jaar had. Politieke partijen krijgen in Nederland een pot subsidiegeld toegekend afhankelijk van het aantal leden.

In dit geval gaat het om de definitieve afwikkeling van de subsidie over het jaar 2019. Om in aanmerking te komen voor een toekenning van subsidiegeld moet de papierwinkel door een accountant gecheckt worden. Tot zover een vrij normale ambtelijke procedure.

Ware het niet dat Forum voor Democratie de uiterste inleverdeadline niet heeft gehaald. Ze hadden hiervoor tot 1 juni de tijd. Maar het aanleveren van een ledenlijst die contributie hebben overgemaakt van 1 januari 2019 voorzien van een accountantstempel is nog steeds altijd binnengekomen, vertelt een woordvoerder aan de Telegraaf.

Over de brug of op de bietenbrug

Enige spoed lijkt inmiddels geen overbodige luxe meer. Want het geduld van het ministerie begint op te raken. Zij hebben de partij tot uiterlijk 1 november gegeven om met de benodigde papieren aan te komen. Wat het overschrijden van deze deadline precies voor gevolgen heeft voor hun al toegekende subsidie over 2019 is niet bekend. Maar waarschijnlijk betekent dit geen goed nieuws voor hun bankrekening.

Forum voor Democratie laat weten in gesprek te zijn met het ministerie over de bureaucratische onenigheid. Begin dit jaar lieten ze nog vol trots weten de grootste ledenpartij van ons land te zijn. Ze zouden in een jaar 12.000 nieuwe leden hebben verwelkomd en op 27 januari 42.794 betalende leden hebben.

Als we de grafiek van Baudet moeten geloven dan zou het ledenaantal op 1 januari 2019 zo rond de 30.000 geweest moeten zijn. 

Woedend op de Telegraaf

Forum voor Democratie is niet gecharmeerd met het Telegraafartikel over hun ledenbestand. De partij laat via Twitter weten vooral geen fan te zijn van de kop.

De vorige penningmeester’ Henk Otten zou geen  administratie hebben bijgehouden waardoor ze niet aan de procedure hebben kunnen voldoen. In een screenshot is een document van 1 januari 2020 te zien met het aantal leden voorzien van een stempel.

Waarom ze deze afbeelding exact plaatsen, blijft onduidelijk. Om de subsidie over 2019 toegekend te krijgen, is immers een ledenbestand van vorig jaar vereist en niet van dit kalenderjaar.

Binnenland

'Geen bewijs' voor seksuele intimidatie en machtsmisbruik door prominente D66'er

Lees verder

Marktkooplui slepen overheid voor de rechter

Binnenland

Vinden het onbegrijpelijk dat alleen voedselkramen worden toegestaan

Lees verder

Ferrari keert terug in hoogste klasse 24 uur Le Mans

Sport

Oude tijden herleven

Lees verder

Vader weer vrij in moordzaak 14-jarige Lotte

Binnenland

Verdachte zoons blijven wel vastzitten

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Amerikaanse warenautoriteit positief over Nederlands Janssen-vaccin

Lees verder

Quincy Promes naar Moskou voor 8,5 miljoen euro

Lees verder

Vliegtuigmotorregen: inmiddels 200 onderdelen ingeleverd

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.420 nieuwe besmettingen

Lees verder

Nog nooit zoveel warmte achter elkaar in de winter

Lees verder

Australisch schaap verlost van 35 kilo vacht

Lees verder

Douane vindt 23.000 kilo coke in zeecontainers

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vader komt om bij voorbereidingen gender reveal-machine

Lees verder

Coca-Cola tegen werknemers: Probeer minder wit te zijn

Lees verder

Kenia verhoogt elektriciteitsdraden na fatale botsing giraffes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: