NieuwNieuws

Glamorama

Tim Hofman grote winnaar Televizier Gala

Emotionele speeches in de aanslag!

Vanavond vond de 55e editie van het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala plaats, waarbij de Televizier-prijzen worden uitgereikt. Tim Hofman was de grote winnaar: hij wist drie van de drie nominaties te verzilveren.

Zangeres Glennis Grace opende het gala samen met Gerard Joling met het toepasselijke nummer 'The Show must go on' van Queen. Vanwege de beperkingen door het coronavirus konden op het gala alleen de genomineerden aanwezig zijn.  

Martien Meiland

Martien Meiland won na de gewonnen Gouden Televizier-Ring van vorig jaar, dit jaar de prijs voor aanstormend talent. Deze werd uitgereikt door Linda de Mol en Winston Gerschtanowitz. De 59-jarige Martien won de prijs voor het programma Cash or trash, dat hij presenteert. De twee andere genomineerden in 'zijn' categorie waren twintigers Bram Krikke en Holly Mae Brood. Martien kon tijdens zijn speech niet op de naam van laatstgenoemde komen, maar was door het dolle heen. "Dit kun je toch niet verzinnen?"

Grote winnaar: drie keer Tim

Vervolgens was het tijd voor de prijs voor beste online-videoserie. Tim Hofman won deze met #BOOS. Hofman was ook genomineerd voor twee andere categorieën. Ook in die categorieën wist hij de prijzen binnen te slepen. Hij mag zich nu de beste presentator noemen. Daarnaast won hij de Televizier-Ring, de belangrijkste prijs, met het programma Over Mijn Lijk. Op sociale media verschenen eerder al oproepjes van hem waarin hij vraagt of kijkers op het programma willen stemmen. "Niet voor mij, niet voor de makers, maar voor de deelnemers aan het programma." Het programma won met 63% van de stemmen ruim van 'De Beste Zangers' en 'Nick, Simon & Kees: Homeward Bound.' "Morgen is niet beloofd", zei Hofman in zijn speech. Het programma volgt jonge mensen die niet lang meer te leven hebben. Vrijwel alle deelnemers zijn inmiddels overleden.

Beste presentatrice

Chantal Janzen schreef vanavond geschiedenis. Ze won haar zesde Televizier-ster. Daarmee gaat ze presentatrice Yvon Jaspers voorbij. In haar speech liet ze weten de prijs op te dragen aan de cultuursector. Ook pakte ze er een papiertje met tekst bij, onder het mom van 'ik vind dat dit gewoon kan', waarmee ze refereerde naar het optreden van Famke Louise bij Jinek. Vervolgens benadrukte ze dat televisie een prachtig medium is, juist voor gesprekken tussen mensen die het niet met elkaar eens zijn. Ze had niets dan lovende woorden over voor arts Diederik Gommers, die op een respectvolle wijze met Famke in gesprek ging. "Hij heeft laten zien hoe je verbinding kunt maken, ondanks verschillen."

Beste actrice

Elise Schaap werd uitgeroepen tot 'beste actrice.' Ze benadrukte het een grote eer te vinden om samen met André van Duin en Angela Schijf genomineerd te zijn. Laatstgenoemde kon niet bij het gala zijn omdat ze in 'het Rode gebied' Antwerpen woont. Ook van Duin volgde het Gala online.

Televizier-Ster Jeugd

Presentator en boswachter Tim Hogenbosch, won de Televizier-Ster Jeugd met het programma Beestenbrigade. Het is het eerste televisieprogramma dat hij presenteert. Tijdens zijn speech benadrukte hij te hopen dat kinderen door het programma meer buiten gaan spelen. Dat ze vies worden, broeken scheuren, en in bomen klimmen.

Speciale prijs

Ivo Niehe, die dit jaar aan zijn veertigste seizoen van de TV Show begint, won een speciale oeuvreprijs. Hij ontving deze van Paul de Leeuw. "Ik wil nu janken. Dat doe ik niet, omdat ik het een betrekkelijke verdienste vind", zei hij. Alleen Willem Duys, Linda de Mol en Mies Bouwman mochten deze prijs eerder in ontvangst nemen.

Memoriam

Ook was er een memoriam-gedeelte. Hierin werden overleden tv-gezichten herdacht. Het deel werd muzikaal begeleid door Danny Vera, vanaf de kade van de Amstel.

Nog even op een rijtje

Gouden Televizier-Ring

Over mijn lijk (BnnVara)

Televizier-Ster presentator

Tim Hofman (BnnVara)

Televizier-Ster presentatrice

Chantal Janzen (RTL)

Televizier-Ster acteur/actrice

Elise Schaap

Televizier-Ster Talent

Martien Meiland

Televizier-Ster Jeugd

Beestenbrigade

Televizier-Ster online videoserie

#BOOS

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: