Slechts 20 gemeenten zouden in Duitsland geen coronahotspot zijn

Het aantal coronavrije zones begint steeds verder te slinken in beide landen.
Het coronavirus begint zich ook in Duitsland steeds verder te verspreiden. In een dag tijd groeide het aantal 'hotspots' bij onze oosterburen van elf naar vijftien. In Duitsland wordt een plek als zodanig aangemerkt indien het aantal besmettingen meer dan 50 per 100.000 inwoners is in de voorbije week.
In tegenstelling tot in Nederland, leidt zo'n overschrijding per direct tot een aanscherping van de regels die per deelstaat verschillen. Hoe doet Nederland het volgens de Duitse alarmwaarden? Niet al te best als je de stijgcijfers per gemeente hiernaast legt.
De onderstaande kaarten tonen de Robert Koch-alarmwaardes in Nederland en Duitsland op basis van de cijfers van vandaag. Slechts twintig gemeenten zitten op dit moment onder de 'hotspot-waarde'.
Coronavrije zones in Nederland
Niet alle plekken in Nederland zouden voor de Duitsers als een groot probleem gezien worden. Dit aantal is in twee dagen tijd wel gedaald van 32 naar 20, maar er zijn nog altijd gebieden in Nederland die niet op het hoogste risiconiveau van de Duitsers zitten.
Schiermonnikoog heeft het aantal coronadiagnoses zelfs al vanaf maart op nul weten te houden. Dat kan geen enkele andere plek in Nederland hen meer afpakken. Benieuwd welke andere gemeenten het 'goed' doen? Check dan de onderstaande tabellen.