NieuwNieuws

Sport

Hamilton wint op Nürburgring, Max tweede

Met een eerste Renault-podium voor Ricciardo

De winnaar van de Grand Prix van de Eifel op de Nürburgring is Lewis Hamilton geworden nadat zijn teamgenoot en pole-veroveraar Bottas met motorproblemen wegviel. De Brit evenaart hiermee het record van Michael Schumacher, die 91 overwinningen achter zijn naam heeft staan. Max Verstappen kon Hamilton in de eerste helft van de race onder druk zetten, maar moest na een ronde nieuwe banden genoegen nemen met een stabiele tweede plaats. Achter hem heeft Daniel Ricciardo de eerste podiumplek voor Renault sinds 2011 veroverd, na een paar pittige gevechten met Charles Leclerc en Sergio Perez. 

De knokkende kartrekkers van Mercedes kwamen aanvankelijk ongeschonden de start van de race door, totdat de pech voor polecoureur Valtteri Bottas begon. In de twaalfde ronde blokkeerde de Fin in de scherpe eerste bocht waardoor Hamilton hem ver achter zich kon laten - Bottas moest de pits in voor zijn te gehavende banden. Zeven ronden later werd het drama compleet toen hij over de boordradio deelde motorproblemen te hebben, met een DNF als gevolg. Hij was niet de enige met onverwachtse issues in de race. Ook Ocon en Alon werden halverwege de race achteruit de garage in gerold. 

Ook Norris meldde zich met problemen aan zijn elektrische aandrijving, maar hoefde de handdoek nog niet meteen in de ring te gooien. Zo’n tien ronden later was het wel raak en moest er een safety car voorkomen omdat de Brit zijn McLaren in de barriéres had geparkeerd. Het bij elkaar gebrachte veld leidde in de eindfase niet tot nieuwe inhaalacties. 

Nico Hülkenberg viel bij Racing Point in voor een door darmproblemen geteisterde Lance Stroll en werd Driver of the Day dankzij het goedmaken van maarliefst dertien plaatsen na zijn rommelige kwalificatie op zaterdag. Zijn gelegenheidsteamgenoot Sergio Perez tekent voor de rest van de punten van Racing Point met een vierde plaats. 

Het is een weekend vol mijlpalen in de sport. Hamilton evenaart vandaag het record van grootheid Michael Schumacher met zijn 91ste overwinning. Hamilton kreeg een helm van de Michael uit handen van zoon Mick Schumacher. Kimi Raïkkonen neemt een record over door zijn 323ste GP te hebben gestart, maar zal daar minder emotioneel over zijn dan Hamilton - of de dolblije Ricciardo. Voor hem is het meer dan twee jaar geleden dat hij voor het laatst op een podium stond, bij zijn overwinning in Monaco in 2018. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: