NieuwNieuws Beta

Sport

Red Bull overweegt Hulkenberg in 2021 naast Max

Kijkt eindelijk buiten de eigen gelederen

Red Bull Racing ziet Nico Hülkenberg als één van de kandidaten om volgend jaar als teamgenoot van Max Verstappen te racen. Deze onthulling doet teamadviseur Helmut Marko na een weekend waarin Hülkenberg zich van zijn beste kant liet zien door als invaller in de Racing Point een achtste plek te pakken, terwijl Red Bull-rijder Alexander Albon stuntelde en uiteindelijk uitviel met technische problemen. 

Marko sprak vlak voor het weekend al met Hülkenberg, omdat de coronatest van Albon terugkwam met een onduidelijke uitslag. Terwijl Albon een tweede test onderging, werd Hulkie alvast gepeild als potentiële vervanger. Dat bleek niet nodig, omdat Albon geen corona had. Nico kreeg vervolgens op zaterdag een telefoontje van Racing Point om daar de zieke (geen corona) Lance Stroll te vervangen. 

Snelheidsverschil

Hoewel Alexander Albon de afgelopen races het tempo van Max Verstappen niet kan bijhouden en op de baan onzeker overkomt, staat Red Bull Racing nog steeds achter hun rijder. Toch geeft Marko toe dat Albon goed moet blijven presteren om zijn zitje volgend jaar te behouden. Lukt dit niet, dan zijn Nico Hülkenberg en Sergio Perez de meest voor de hand liggende opvolgers. "We kunnen de namen noemen die op de markt verkrijgbaar zijn", stelt Marko in een interview met de Duitse zender Sport1. "Dat zijn Hulkenberg en Perez. De vraag is hoe dicht ze bij Max kunnen komen?"

En dat lijkt het probleem van Red Bull Racing. Ze zetten iedere keer een nieuwe rijder naast Max om te ontdekken dat die het simpelweg niet halen naast hun Nederlandse teamgenoot. "We hebben vergelijkingen met Ricciardo en we kunnen zo conclusies trekken over waar de coureurs staan. Ik denk niet dat iemand dichterbij zou komen dan drie tienden", onthult Marko. "Op goede dagen is Albon ook in staat om zo dicht bij Max te komen. Albon is jong, maar we zijn ons ervan bewust dat als hij de druk niet kan verdragen, we het ons niet kunnen veroorloven om maar met één auto te kunnen strijden in het kampioenschap. Dat is de situatie."

Waarschuwing

Voorlopig krijgt Albon dus nog de steun van Red Bull Racing, maar dat er zo openlijk over vervanging wordt gesproken mag hij zien als een waarschuwing. Albon moet nu presteren, want anders staan de opvolgers al klaar. Het gaat de komende maanden spannend worden voor dat tweede stoeltje naast Max. 

VIDEO - Dennis Schouten officieel gepromoveerd tot 'influencer'

Binnenland

En influencers krijgen gratis spullen, zo ook onze troeteltukker 

Lees verder

Deze regio's lijken controle over corona iets terug te winnen

Binnenland

Een sprankje hoop op de dag waarop Nederland voor het eerst meer dan 10.000 gevallen meldt?

Lees verder

Brit verkracht kippen en krijgt drie jaar cel

Niet Doodchecken

Hij mag wel gewoon nog kippen als huisdier hebben

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Knoop doorgehackt: Vegaburger is ook burger

Lees verder

'Was' NOOIT mondkapjes in de magnetron want dat is heel dom

Lees verder

Football Manager bleek wondermiddel tegen geheugenverlies

Lees verder

Springlevende kiezer schrikt zich dood

Lees verder

Pedojagers lokken vermeend pedofiel naar parkeerplaats

Lees verder

Renners hebben geen zin: Giro etappe ingekort

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Boze imker dumpt 1.500 terrorwespen bij gemeentehuis

Lees verder

Dwarse Drent kost provincie miljoenen

Lees verder

Lotto-winnaar deelt hoofdprijs met zichzelf

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws