NieuwNieuws Beta

Tech & Gaming

Apple lanceert nieuwe iPhone 12 en HomePod

Vanavond begon er ook nog een andere 'belangrijke' persconferentie vanuit de VS

Terwijl Mark Rutte en Hugo de Jonge hun plannen voor het aanstaande coronaseizoen bekendmaakten, presenteerde technologieconcern Apple hun nieuwe gadgets voor het aanstaande coronaseizoen. Op het Apple event werden dinsdag vier iPhone 12-modellen en de Home Pod Mini aan de wereld getoond. 

Dit gebeurde allemaal tijdens een zogenaamd 'Hi,Speed'-event dat in een hoog tempo een hele reeks nieuwe producten bekendmaakte om tijdens de Kerstdagen onder de boom te verschijnen. Een overzicht.

iPhone 12: AR, betere camera en strakke zijkant

De nieuwste iPhones lijken qua ontwerp op voorganger 11 maar hebben een oude feature terug. Het nieuwste Appeltelefoontje komt in drie varianten: de 'normale' 12, de Pro en de Pro Max. De aluminum afwerking aan de zijkanten, bekend van de iPhone 4 t/m 6, is bij de 12 terug van weggeweest en is verkrijgbaar in het zwart, wit, rood, groen en blauw. Het instapmodel is beter bestemd tegen krassen dan de 11 en heeft twee camera's die betere beelden leveren bij weinig licht.

Voor de echte gadgetfreaks, is er de nieuwe pro die in twee formaten wordt aangeboden. De iPhone 12 Pro heeft een kubistischer design en is met een scherm van 6,1 inch weer een stukje groter dan zijn voorganger van 5,8 inch. Dit model is uitgerust met de een zogenaamde LiDAR-scanner waarmee 3D-visualisaties gemaakt worden die in argumented reality met anderen te delen is. De exclusieve kleur van deze generatie luistert naar de naam 'parcific blue'. 

Alle iPhones 12 hebben dezelfde introductieprijzen als de iPhone 11 die vorig najaar uitkwamen. Deze toestellen zijn vanaf 23 oktober verkrijgbaar in de winkel. Oortjes worden in tegenstelling tot nu niet meer standaard bijgeleverd.

Audio voor thuis en uit

Apple heeft daarnaast de lijn van audio-apparatuur een oppoetsbeurt gegeven. De Home Pod is een van de minder bekende producten van het bedrijf. In 2018 werd de eerste versie van deze Siri-speaker gelanceerd, maar tot echt veel succes leidde deze Applegadget tot dusver niet op de zeer verzadigde markt van audio-apparatuur met een stel hersens. 

Hoe dit kwam? Zoals wel vaker het geval bij Apple, de Home Pod was nogal aan de prijs met 330 euro terwijl je een vergelijkbare set van de concurrent voor vele honderden euro's goedkoper kan krijgen. Hier moet met de Home Pod Mini van 99 dollar verandering in brengen. Nederland zit niet bij de eerste groep landen waar de instapspeaker in de schappen ligt, maar dit is op een later moment dan Sint Maarten. Slecht nieuws voor wie van plan was om snoep te verzamelen met deze zingende lampion. 

Lang leek het erop dat Apple ook zijn eerste noise canceling hoofdtelefoon zou aankondigen als logische nieuwe stap na de succesvolle Air Pods. Toch zullen de fans hier nog even geduld moeten hebben voor de AirPods Studio. Deze op zijn vroegst aankomende maand verwacht.

Het hele 'snelle' Hi, Speed-event van 112 minuten lang is hieronder terug te kijken.

VIDEO - Dennis Schouten officieel gepromoveerd tot 'influencer'

Binnenland

En influencers krijgen gratis spullen, zo ook onze troeteltukker 

Lees verder

Deze regio's lijken controle over corona iets terug te winnen

Binnenland

Een sprankje hoop op de dag waarop Nederland voor het eerst meer dan 10.000 gevallen meldt?

Lees verder

Brit verkracht kippen en krijgt drie jaar cel

Niet Doodchecken

Hij mag wel gewoon nog kippen als huisdier hebben

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Knoop doorgehackt: Vegaburger is ook burger

Lees verder

'Was' NOOIT mondkapjes in de magnetron want dat is heel dom

Lees verder

Football Manager bleek wondermiddel tegen geheugenverlies

Lees verder

Springlevende kiezer schrikt zich dood

Lees verder

Pedojagers lokken vermeend pedofiel naar parkeerplaats

Lees verder

Renners hebben geen zin: Giro etappe ingekort

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Boze imker dumpt 1.500 terrorwespen bij gemeentehuis

Lees verder

Dwarse Drent kost provincie miljoenen

Lees verder

Lotto-winnaar deelt hoofdprijs met zichzelf

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws