NieuwNieuws Beta

Buitenland

Stapel smeergeld aangetroffen in bilnaad Braziliaanse senator

Wat nou; geld stinkt niet? 

Senator Chico Rodrigues die door de autoriteiten wordt beschuldigd van corruptie bleek tijdens een huiszoeking een behoorlijk bedrag aan briefgeld tussen de wangen van zijn derrière te hebben verduisterd. Rodrigues is niet zomaar een politicus, hij is de fractievoorzitter van zittend president Bolsonaro die ironisch genoeg juist bezig is met een 'kruistocht tegen corruptie', schrijft The Guardian.

De gore geldgleuf kwam woensdag op een woonadres in de stad Boavista bovendrijven. Rodrigues zou belastinggeld voor het bestrijden van Covid-19 in zijn kontzak te hebben gestopt. Toen hij tijdens het fouilleren met de billen bloot moest, kwam een geldbedrag van 30.000 reais (4.578 euro) aan het licht.

Het artikel gaat onder de tweet verder.

Steekpenningen waar de zon niet schijnt

Volgens het tijdschrift Revista Crusoé dat de Braziliaanse beerput opentrok was dit zelfs letterlijk het geval omdat er Chico-remsporen op de getapte flappen zijn aangetroffen. Op Braziliaanse sociale media werd al snel de hashtag #PropinaNaBunda trending dat zoiets betekent als 'smeergeld in de kont'.

Een verklaring voor zijn onorthodoxe toiletpapier had Rodrigues niet, maar hij liet wel weten zich niet in het geschetste beeld te herkennen. Politieke rivalen met het smerige steekpenningenkakkefietje zouden zijn blazoen door de drek willen halen. Het werd in zijn verhaal niet duidelijk hoe zij het geld bij hem naar binnen hebben gesmokkeld.

"Ik heb een schoon strafblad en altijd een voorbeeldig leven geleid", benadrukte de 69-jarige partijgenoot van Bolsonaro die zichzelf in eigen land een meme mag noemen vanwege de inhoud van zijn onderbroek.

Het artikel gaat onder de tweet verder.

Voordeel van de twijfel

Bijval was er ook voor de in opspraak geraakte senator. Volgens Jaïr Drolsonaro Bolsonaro is van corruptie binnen zijn regering absoluut geen sprake. Hij liet weten ervan overtuigd te zijn dat ook bij Rodrigues geen vuile was buiten hangt.

Mocht uit rechercheonderzoek blijken dat dit toch wel het geval is, dan kan de rel nog een vervelend staartje krijgen. De normaal zo pacifistische Trump van de Tropen gaf aan dat hij iedere onzuivere politicus hoogstpersoonlijk een karatetrap tegen de nek zou verkopen.

De besmeurde biljetten zijn in beslag genomen en worden voorlopig niet schoongemaakt omdat ze als bewijsmateriaal dienen. Aan DNA-remsporen komen, zou een fluitje van een cent moeten zijn. 

Op het 'open riool' Twitter doken grappenmakers er sinds gisteren als een horde uithongerige strontvliegen bovenop voor een smeulende hoop onderbroekenlol.

Deze regio's lijken controle over corona iets terug te winnen

Binnenland

Een sprankje hoop op de dag waarop Nederland voor het eerst meer dan 10.000 gevallen meldt?

Lees verder

Brit verkracht kippen en krijgt drie jaar cel

Niet Doodchecken

Hij mag wel gewoon nog kippen als huisdier hebben

Lees verder

Knoop doorgehackt: Vegaburger is ook burger

Binnenland

En daar moet u het mee doen 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

'Was' NOOIT mondkapjes in de magnetron want dat is heel dom

Lees verder

Football Manager bleek wondermiddel tegen geheugenverlies

Lees verder

Springlevende kiezer schrikt zich dood

Lees verder

Pedojagers lokken vermeend pedofiel naar parkeerplaats

Lees verder

Renners hebben geen zin: Giro etappe ingekort

Lees verder

IOC: Vaccin voor Olympische Spelen is klaar

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Boze imker dumpt 1.500 terrorwespen bij gemeentehuis

Lees verder

Dwarse Drent kost provincie miljoenen

Lees verder

Lotto-winnaar deelt hoofdprijs met zichzelf

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws