NieuwNieuws

Binnenland

Nederlandse coronapiek blijft op twee na hoogste van Europa

Alleen in België en Tsjechië gaat het nóg harder; de Duitsers houden de boel relatief coronavrij

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland nam in het voorbije etmaal opnieuw met een recordhoeveelheid toe. In totaal kwamen er 7.977 nieuwe gevallen bij en dit is iets meer dan honderd meer dan gisteren. Als we kijken naar de weektoename per 100.000 hoofden, dan is er sinds vandaag een nieuwe corona-capital.

Dit is sinds vandaag de Twentse gemeente Tubbergen waar 133 neusswabs een positieve uitslag hadden in de voorbije week. Dit komt neer op 625 per 100.000 inwoners en meer dan Bladel dat in de voorbije weken telkens op kop stond. Hier lijkt de coronagolf zich te stabiliseren.

Van de grote steden is Amsterdam nog altijd de grootste hotspot. Hier werden 4.196 nieuwe besmettingen gediagnosticeerd, dit is goed voor een toename van 480,8 per 100.000 in een week. In de onderstaande tabel zijn alle gemeenten op te zoeken.

Duitsland versus Nederland

Duitsland meldt weliswaar toenames, maar dit is nog altijd relatief weinig ten opzichte van ons land. De Duitsers registreerden 7.334 nieuwe gevallen en zitten in absolute getallen zo'n 600 minder dan bij ons terwijl zij meer dan vijf keer zoveel inwoners hebben dan wij.

Gisteren kleurde Nieuwnieuws de kaart van Nederland in met de kleuren en grenswaarden die het Robert Koch Instituut hanteert. Toen zaten alleen Schiermonnikoog, Sluis en Urk onder de 50 besmettingen per 100.000 in een week. Merkel beschouwt zo'n stijging als 'zeer ernstig', maar in Nederland heet dit 'zorgelijk'.

Hier is sinds vandaag een kleine verandering in gekomen: Urk heeft een aantal nieuwe gevallen te pakken en zit hier nu boven terwijl het in Delfzijl juist rustig bleef in de voorbije zeven dagen waardoor ze daar van rood naar oranje springen. Het aantal niet-hotspots blijft hiermee op drie. Dit ziet er vandaag als volgt uit op de kaarten. 

Nederland in het buitenland

Zijn we de allerslechtste van Europa? Nee. Maar we zitten wel in de bovenste regionen. Op dit moment zijn er twee EU-landen waar de boel nog sneller uit de klauwen loopt dan bij ons. 

Tsjechië is nog altijd de koploper, maar België lijkt steeds dichterbij te kruipen. Deze twee landen zijn in de voorbije dagen verder uitgelopen op Nederland dat op de derde positie staat op basis van de weektoenames

Frankrijk is de nummer vier en Spanje maakt de top vijf compleet. Finland, Duitsland en Cyprus stijgen van de EU-landen het minst snel.

Deze lijsttrekkers nemen het tegen elkaar op bij NOS-slotdebat

Binnenland

De NOS maakt de invulling van de laatste debatten voor Election Day bekend!

Lees verder

Amsterdam gooit Vondelpark op slot vanwege drukte

Binnenland

Na chaotische topdrukte gisteren

Lees verder

Honden Lady Gaga gestolen, hondenoppas neergeschoten

Glamorama

Gaga looft 500.000 dollar uit voor de beestjes

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Gevangenis ontsloeg medewerkster na vondst van 'smokkeltampon'

Lees verder

Kamer: China pleegt genocide op Oeigoeren

Lees verder

Dagcijfers corona: 5.048 nieuwe besmettingen

Lees verder

CBS kondigt vervolg op sitcom Frasier aan

Lees verder

Tuigjeugd berooft 12-jarig jongetje van bril

Lees verder

Undercoveragenten kopen drugs bij undercoveragenten: 2 doden

Lees verder

Lange Frans wil dat Vondelparkklagers Greta Thunberg beffen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Door De Boom geredde bibberende bever weer bevrijd

Lees verder

Boerderij naast Area 51 staat te koop

Lees verder

Vader komt om bij voorbereidingen gender reveal-machine

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: