NieuwNieuws Beta

Binnenland

Nederlandse coronapiek blijft op twee na hoogste van Europa

Alleen in België en Tsjechië gaat het nóg harder; de Duitsers houden de boel relatief coronavrij

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland nam in het voorbije etmaal opnieuw met een recordhoeveelheid toe. In totaal kwamen er 7.977 nieuwe gevallen bij en dit is iets meer dan honderd meer dan gisteren. Als we kijken naar de weektoename per 100.000 hoofden, dan is er sinds vandaag een nieuwe corona-capital.

Dit is sinds vandaag de Twentse gemeente Tubbergen waar 133 neusswabs een positieve uitslag hadden in de voorbije week. Dit komt neer op 625 per 100.000 inwoners en meer dan Bladel dat in de voorbije weken telkens op kop stond. Hier lijkt de coronagolf zich te stabiliseren.

Van de grote steden is Amsterdam nog altijd de grootste hotspot. Hier werden 4.196 nieuwe besmettingen gediagnosticeerd, dit is goed voor een toename van 480,8 per 100.000 in een week. In de onderstaande tabel zijn alle gemeenten op te zoeken.

Duitsland versus Nederland

Duitsland meldt weliswaar toenames, maar dit is nog altijd relatief weinig ten opzichte van ons land. De Duitsers registreerden 7.334 nieuwe gevallen en zitten in absolute getallen zo'n 600 minder dan bij ons terwijl zij meer dan vijf keer zoveel inwoners hebben dan wij.

Gisteren kleurde Nieuwnieuws de kaart van Nederland in met de kleuren en grenswaarden die het Robert Koch Instituut hanteert. Toen zaten alleen Schiermonnikoog, Sluis en Urk onder de 50 besmettingen per 100.000 in een week. Merkel beschouwt zo'n stijging als 'zeer ernstig', maar in Nederland heet dit 'zorgelijk'.

Hier is sinds vandaag een kleine verandering in gekomen: Urk heeft een aantal nieuwe gevallen te pakken en zit hier nu boven terwijl het in Delfzijl juist rustig bleef in de voorbije zeven dagen waardoor ze daar van rood naar oranje springen. Het aantal niet-hotspots blijft hiermee op drie. Dit ziet er vandaag als volgt uit op de kaarten. 

Nederland in het buitenland

Zijn we de allerslechtste van Europa? Nee. Maar we zitten wel in de bovenste regionen. Op dit moment zijn er twee EU-landen waar de boel nog sneller uit de klauwen loopt dan bij ons. 

Tsjechië is nog altijd de koploper, maar België lijkt steeds dichterbij te kruipen. Deze twee landen zijn in de voorbije dagen verder uitgelopen op Nederland dat op de derde positie staat op basis van de weektoenames

Frankrijk is de nummer vier en Spanje maakt de top vijf compleet. Finland, Duitsland en Cyprus stijgen van de EU-landen het minst snel.

Deze regio's lijken controle over corona iets terug te winnen

Binnenland

Een sprankje hoop op de dag waarop Nederland voor het eerst meer dan 10.000 gevallen meldt?

Lees verder

Brit verkracht kippen en krijgt drie jaar cel

Niet Doodchecken

Hij mag wel gewoon nog kippen als huisdier hebben

Lees verder

Knoop doorgehackt: Vegaburger is ook burger

Binnenland

En daar moet u het mee doen 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

'Was' NOOIT mondkapjes in de magnetron want dat is heel dom

Lees verder

Football Manager bleek wondermiddel tegen geheugenverlies

Lees verder

Springlevende kiezer schrikt zich dood

Lees verder

Pedojagers lokken vermeend pedofiel naar parkeerplaats

Lees verder

Renners hebben geen zin: Giro etappe ingekort

Lees verder

IOC: Vaccin voor Olympische Spelen is klaar

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Boze imker dumpt 1.500 terrorwespen bij gemeentehuis

Lees verder

Dwarse Drent kost provincie miljoenen

Lees verder

Lotto-winnaar deelt hoofdprijs met zichzelf

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws