NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Het is oktober dus we gaan alvast een beetje gruwelen

Algehele misère, durven we de komende weken wel te noemen. Horeca dicht, een pleidooi voor een alcoholverbod en nu écht geen illegale huisfeestjes meer. Gelukkig bestaat er nog zoiets als streamen.

De redactie is weer in de krochten van de streamingsdiensten gedoken voor de nieuw-nieuwste releases, we hebben de tv-gids uitgeplozen en zijn alvast naar de bioscoop gegaan zodat je zeker weet dat je goed zit (nee, verklappen we vast.). Bier hamsteren en de tv aan. Meer heb je niet nodig.

Op tv: It

Oktober is één van onze favoriete tv-maanden, veel zenders duiken vol op de horrorfilms. Van de doodenge varianten waar het vooral om psychische spanning gaat tot gore slashers met ‘iedereen gaat dood’ als conclusie. Zaterdag staat It (2017) op het program. Het verhaal van horrorschrijver Stephen King jaagt je dankzij de doodenge clown (pleonasme?) Pennywise de stuipen op het lijf. Na deze film schrik je je de pleuris bij elke rode ballon en loop je nooit meer in de buurt van een put.

Net iets te eng voor de echte angsthazen, goed te doen voor horrorbeginnelingen. Al zal Pennywise je wellicht komen terroriseren in je slaap. Mocht je na afloop van de film nog niet genoeg hebben gehad, dan kun je via Prime It Chapter Two kijken. Als je blijft hangen bij Veronica verschijnt een andere nachtmerrie uit je kindertijd op het scherm, de horrorpop Chucky slaat voor de zevende keer toe in Cult of Chucky, ook uit 2017. 

Nieuw: Onward

Op Disney+ vind je deze week een film die een stuk vrolijker is dan het leven in It’s Derry. Onward staat sinds deze week op de streamingsdienst en is een ontzettend zoetsappige familiefilm die zich slecht laat verkopen wanneer ‘ie wordt samengevat. Jonge elf woont met moeder en terrorbroer in een magisch land waar technologie magie verdrijft, gaat met zijn broer in een barrelbus op zoek naar zijn overleden vader. Klinkt toch een stuk minder goed dat de film eigenlijk is.

De film zit vol grappige momenten, leuke karakters en natuurlijk hele wijze levenslessen. Het zou zonder geen animatiefilm zijn van Disney. Emotionele types kunnen zelfs een traantje wegpinken aan het eind. Een heerlijke familiefilm die perfect is als je niet kunt slapen nadat je It hebt gekeken. 

Bingen: Lieve Mama

De Videoland-familie heeft weer flink geïnvesteerd in een nieuwe productie: sinds deze week kijk je Lieve Mama bij de streamingsdienst. Deze megaspannende serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Esther Verhoef. Die van die razendpopulaire wegleesthrillers, ja. 

Die zijn niet voor niets een succes, blijkt ook uit de verserie-ing van Lieve Mama. Zes afleveringen van ieder 35 minuten nemen je mee in het leven van Helen die een overvaller vermoordt in haar eigen huis. Helen en haar man besluiten de moord te verdoezelen, maar de jongen wordt natuurlijk gemist. Enorm spannend. Met een glansrol voor  Shahine El-Hamus, die er nét geen Gouden Kalf mee won. En met een totaal van 3,5 uur prima te bingen. Lukte met The Irishman ook.

Docu: Blackpink

Als veel mensen ergens iets niet van begrijpen, is het k-pop. Maar het is groot. Enorm. Dus hoog tijd om je erin te verdiepen. Dat lukt prima met de documentaire Blackpink op Netflix, over de gelijknamige k-popgroep bestaande uit vier vrouwen. Het is groots, het is hysterisch en tegelijk is de documentaire ontluikend en intiem. Goed inkijkje in deze enorm grote industrie.

Snap je eindelijk een beetje waar de hype over gaat. Waar de kids in de jaren 90 over de rooie gingen van de Spice Girls en de Backstreet Boys, hebben groepen als Blackpink en BTS nu hetzelfde effect. Een stroming als k-pop niet willen begrijpen getuigt van officieel oud zijn dus hoog tijd om de docu te kijken. Beetje die generatiekloof dichten. Ook fantastisch als je wél ontzettend fan bent van k-pop. Of een beetje.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek.

Deze lijsttrekkers nemen het tegen elkaar op bij NOS-slotdebat

Binnenland

De NOS maakt de invulling van de laatste debatten voor Election Day bekend!

Lees verder

Amsterdam gooit Vondelpark op slot vanwege drukte

Binnenland

Na chaotische topdrukte gisteren

Lees verder

Honden Lady Gaga gestolen, hondenoppas neergeschoten

Glamorama

Gaga looft 500.000 dollar uit voor de beestjes

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Gevangenis ontsloeg medewerkster na vondst van 'smokkeltampon'

Lees verder

Kamer: China pleegt genocide op Oeigoeren

Lees verder

Dagcijfers corona: 5.048 nieuwe besmettingen

Lees verder

CBS kondigt vervolg op sitcom Frasier aan

Lees verder

Tuigjeugd berooft 12-jarig jongetje van bril

Lees verder

Undercoveragenten kopen drugs bij undercoveragenten: 2 doden

Lees verder

Lange Frans wil dat Vondelparkklagers Greta Thunberg beffen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Door De Boom geredde bibberende bever weer bevrijd

Lees verder

Boerderij naast Area 51 staat te koop

Lees verder

Vader komt om bij voorbereidingen gender reveal-machine

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: