NieuwNieuws

Binnenland

Wimlex heeft lak aan adviezen en vliegt naar Griekenland

Even lekker helemaal weg uit dat coronabroeinest waar helemaal niks open is...

Hoewel het niet nadrukkelijk verboden is, ontraadde premier Mark Rutte woensdag wel alle niet noodzakelijke tripjes naar het buitenland voor het gehele Nederlandse volk. Maar zoals wel vaker gebeurde met dit zulke dringende adviezen houdt lang niet iedereen zich eraan. Zo ook koning Willem-Alexander die vandaag is vertrokken naar Griekenland om even wat najaarszon pakken.

Vliegtuigspotters zagen het regeringsvliegtuig van de Oranje's vrijdag richting Griekenland vliegen, waar Willem-Alexander een vakantievilla heeft. En dit kan maar een ding betekenen: hij verruilde de pandemische brandhaard in eigen land voor mediterrane zonneschijn voor een korte herresvakantie. 

En die herres is er inmiddels. Want de timing mag op z'n minst opmerkelijk genoemd worden. Vanwege de toename in het aantal coronabesmettingen zou eigenlijk iedereen zoveel mogelijk thuis moeten blijven, luidde de boodschap tijdens de laatste persconferentie. 

Genieten van de Griekse zon

De Rijksvoorlichtingsdienst laat in een reactie aan de Telegraaf weten niet inhoudelijk te willen reageren op privé-aangelegenheden van de Oranje's maar laat wel weten dat Willem-Alexander en Máxima nu wel van plan zijn om zich aan de basisregels te houden in tegenstelling tot de vorige keer toen ze de zon opzochten.

Overigens is het niet zo dat ze reizen naar een gebied met een negatief reisadvies. Omdat hun Koninklijke stulpje op het Griekse vasteland staat, is hier geen negatief reisadvies van kracht. Dit is op de eilanden wel het geval. Dus mocht hij een ongelukje krijgen, dan staat de reisverzekering in elk geval voor hem klaar.

Hugo de Jonge liet na de ministerraad weten dat hij niet op de hoogte was van de vakantieplannen van Zijne Majesteit. SP-Kamerlid Ronald van Raak vindt de zonvakantie van Willem-Alexander geen fraaie move. "De koning heeft een voorbeeldfunctie en zou de geest van deze tijd beter moeten aanvoelen", zei hij in een reactie. 

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Buitenland

Uitgezonden op de Italiaanse televisie

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Sport

Klaar mee

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Lees verder

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: