NieuwNieuws

Algemeen

Henk Krol vertrekt bij Partij voor de Toekomst

Krol had bij de partij had toch niet zoveel toekomst

Henk Krol vertrekt uit de Partij voor de Toekomst. De reden voor zijn opstappen is het het royement van penningmeester Pieter Boogaardt, staat in een persbericht dat Krol vanochtend op Twitter plaatste.

Partij voor de Toekomst

Krol richtte de partij afgelopen mei op met onafhankelijk kamerlid Merel van Kooten-Arissen. Dit gebeurde direct nadat Henk Krol na 8 jaar opstapte als lijsttrekker van 50Plus. Deze partij verliet hij vanwege interne spanningen.

Merel van Kooten-Arissen, oorspronkelijk afkomstig uit de stal van de Partij voor de Dieren, zag begin augustus al geen toekomst meer in de partij die zij samen met Krol had opgericht.

Henk Otten en Jeroen de Vries

Eind juni ging PvdT samen met de partij GO van senatoren Henk Otten en Jeroen de Vries. GO was ontstaan nadat Otten en de Vries afscheid hadden genomen van de partij waarvoor zij in de Eerste Kamer waren gekomen: Forum voor Democratie.

Voor van Kooten was de rol die Otten op zich nam binnen PvdT de reden om te vertrekken. Zo vertelde zij kort na haar vertrek bij GeenStijl dat Otten volgens haar te veel invloed had op de koers van de nieuwe partij.

Penningmeester geroyeerd

Ook voor Henk Krol speelde de houding en rol van Otten en de Vries mee bij het vertrek. De directe aanleiding was dat voormalig penningmeester Pieter Boogaardt zonder inspraak van Krol zou zijn geroyeerd. 

Ondertussen was er gedonder tussen de twee Henken omdat Otten graag op de kandidatenlijst voor de tweede kamer wou, maar Krol het daar niet mee eens was. Bij dit conflict probeerde Boogaardt te bemiddelen, maar werd er vervolgens door Otten en de Vries uitbemiddeld.

Woordvoerder bedreigd

In het persbericht staat dat een van de medewerkers van Krol zou zijn bedreigd. Het zou gaan om de persoonlijk woordvoerder van de politicus, schrijft AD. Senator Jeroen de Vries stuurde woordvoerder Frank Engelman het bericht: "Vuile vieze smeerlap. Met je gelek en gekonkel. Ik weet je te vinden!” De woordvoerder heeft het voorval gemeld bij de voorzitter van de Eerste Kamer. Hij geeft in het interview met het AD aan Jeroen de Vries altijd als zeer intimiderend te hebben ervaren.

Henk Krol gaat verder als Groep Krol en heeft nog niet bekend gemaakt of hij zich bij een andere partij zal aansluiten, hoe dan ook is het duidelijk dat zijn rol binnen PvdT tot het verleden behoort.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: