NieuwNieuws Beta

Binnenland

Henk Krol vertrekt bij Partij voor de Toekomst

Krol had bij de partij had toch niet zoveel toekomst

Henk Krol vertrekt uit de Partij voor de Toekomst. De reden voor zijn opstappen is het het royement van penningmeester Pieter Boogaardt, staat in een persbericht dat Krol vanochtend op Twitter plaatste.

Partij voor de Toekomst

Krol richtte de partij afgelopen mei op met onafhankelijk kamerlid Merel van Kooten-Arissen. Dit gebeurde direct nadat Henk Krol na 8 jaar opstapte als lijsttrekker van 50Plus. Deze partij verliet hij vanwege interne spanningen.

Merel van Kooten-Arissen, oorspronkelijk afkomstig uit de stal van de Partij voor de Dieren, zag begin augustus al geen toekomst meer in de partij die zij samen met Krol had opgericht.

Henk Otten en Jeroen de Vries

Eind juni ging PvdT samen met de partij GO van senatoren Henk Otten en Jeroen de Vries. GO was ontstaan nadat Otten en de Vries afscheid hadden genomen van de partij waarvoor zij in de Eerste Kamer waren gekomen: Forum voor Democratie.

Voor van Kooten was de rol die Otten op zich nam binnen PvdT de reden om te vertrekken. Zo vertelde zij kort na haar vertrek bij GeenStijl dat Otten volgens haar te veel invloed had op de koers van de nieuwe partij.

Penningmeester geroyeerd

Ook voor Henk Krol speelde de houding en rol van Otten en de Vries mee bij het vertrek. De directe aanleiding was dat voormalig penningmeester Pieter Boogaardt zonder inspraak van Krol zou zijn geroyeerd. 

Ondertussen was er gedonder tussen de twee Henken omdat Otten graag op de kandidatenlijst voor de tweede kamer wou, maar Krol het daar niet mee eens was. Bij dit conflict probeerde Boogaardt te bemiddelen, maar werd er vervolgens door Otten en de Vries uitbemiddeld.

Woordvoerder bedreigd

In het persbericht staat dat een van de medewerkers van Krol zou zijn bedreigd. Het zou gaan om de persoonlijk woordvoerder van de politicus, schrijft AD. Senator Jeroen de Vries stuurde woordvoerder Frank Engelman het bericht: "Vuile vieze smeerlap. Met je gelek en gekonkel. Ik weet je te vinden!” De woordvoerder heeft het voorval gemeld bij de voorzitter van de Eerste Kamer. Hij geeft in het interview met het AD aan Jeroen de Vries altijd als zeer intimiderend te hebben ervaren.

Henk Krol gaat verder als Groep Krol en heeft nog niet bekend gemaakt of hij zich bij een andere partij zal aansluiten, hoe dan ook is het duidelijk dat zijn rol binnen PvdT tot het verleden behoort.

Deze regio's lijken controle over corona iets terug te winnen

Binnenland

Een sprankje hoop op de dag waarop Nederland voor het eerst meer dan 10.000 gevallen meldt?

Lees verder

Brit verkracht kippen en krijgt drie jaar cel

Niet Doodchecken

Hij mag wel gewoon nog kippen als huisdier hebben

Lees verder

Knoop doorgehackt: Vegaburger is ook burger

Binnenland

En daar moet u het mee doen 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

'Was' NOOIT mondkapjes in de magnetron want dat is heel dom

Lees verder

Football Manager bleek wondermiddel tegen geheugenverlies

Lees verder

Springlevende kiezer schrikt zich dood

Lees verder

Pedojagers lokken vermeend pedofiel naar parkeerplaats

Lees verder

Renners hebben geen zin: Giro etappe ingekort

Lees verder

IOC: Vaccin voor Olympische Spelen is klaar

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Boze imker dumpt 1.500 terrorwespen bij gemeentehuis

Lees verder

Dwarse Drent kost provincie miljoenen

Lees verder

Lotto-winnaar deelt hoofdprijs met zichzelf

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws