NieuwNieuws Beta

Binnenland

Marechaussee roept complotdenkende medewerker op het matje

En neemt afstand van zijn gedachtegoed

De Koninklijke Marechaussee (KMar) zegt ontstemd te zijn over een oproep van medewerker Melchior Verbon. Hij wil samen met collega’s naar een ‘mars tegen kindermisbruik,’ een bijeenkomst met grote overeenkomsten met het Qanon-gedachtegoed. De Marechaussee neemt afstand van de oproep en gaat met hem in gesprek, schrijft het AD.

Het is Verbon erom te doen te protesteren tegen ‘kindermisbruik, kinderhandel, organenhandel en ritueel misbruik van kinderen.’ Daarvoor wordt er volgende maand een protestmars georganiseerd, waarvoor hij collega’s en veteranen wilt strikken. Hij deed daarvoor een online oproep waarin hij waarschuwt voor de internationale elite die zich bezig zou houden met kindermisbruik en pedofilie - de kern van complottheorie QAnon. De aanhangers van “Q” geloven dat de wereldwijde elite en regeringsleiders zich schuldig maken aan het opereren en gebruik maken van een pedofilie-ring. Het zouden stuk voor stuk pedofielen zijn. De internationale pers zitten volgens hen ook in het complot, om de misbruikende machthebbers in te dekken. Eerder werd Hugo de Jonge op het binnenhof al eens uitgescholden voor 'kinderverkrachter.'

Zelf zegt Verbon geen aanhanger van QAnon te zijn. Het belangrijkste is het kindermisbruik, zegt hij, ‘een grotere pandemie dan corona.’ Op een LinkedIn-post heeft hij verklaard dat het zijn eigen meningen zijn en niet die van de Koninklijke Marechaussee, maar hij is meerdere keren aangeschoven bij online alternatieve talkshows om over kindermisbruik of de corona-spoedwet te praten. Dat doet hij onder aankondiging van ‘Marechaussee Melchior Verbon,’ inclusief een foto van hemzelf in uniform. In zijn oproep om naar de mars te komen, waarin hij een beroep op collega’s en veteranen doet, is hij te zien in uniform en met een baret van de KMar op zijn hoofd.

Hij is docent binnen de organisatie die nadrukkelijk afstand neemt van zijn denkbeelden. “We zijn ervan op de hoogte en nemen er afstand van. Dit is niet in lijn met de waarden van de Marechaussee.” Ze gaan met hem in gesprek. 

Instagram introduceert nieuw borstenbeleid

Glamorama

Het moet allemaal niet te sexy zijn

Lees verder

Te koop: bijzonder klushuis met enorme inboedel

Buitenland

Hier worden zelfs hoarders bang van

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hobbypiloot brengt huisdieren in veiligheid tijdens lockdown

Lees verder

Dieven breken in bij escape room Utrecht

Lees verder

Overvaller gepakt door afgehakte vinger op plaats delict

Lees verder

Insta-model filmt gluurders vanaf haar ronde billen

Lees verder

Oreo bouwt enorme koekjeskluis in Noorwegen

Lees verder

Officieel: Morgen GEEN persconferentie met nieuwe coronamaatregelen

Lees verder

Afgetrainde Nicole Scherzinger showt sexy kiekjes

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond met groene vacht geboren in Italië

Lees verder

Ontsnapte klonende mutantenkreeftjes ‘terroriseren’ Vlaamse begraafplaats

Lees verder

Historicus ontdekt echte 'James Bond' in archieven koude oorlog

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws