NieuwNieuws

Buitenland

Duikboordmoordenaar 'Rocket Madsen' ontsnapt uit gevangenis

Peter Madsen zit een levenslange celstraf uit vanwege de moord op een Zweedse journalist

Peter Madsen, een Deense uitvinder die een levenslange celstraf uitzit, is vanochtend uit de gevangenis in de buurt van Kopenhagen ontsnapt. Heel ver kwam hij niet. Direct na zijn uitbraak is groot alarm geslagen en kon hij enkele honderden meters verderop door zwaarbewapende agenten in gezelschap van politiehonden weer aangehouden worden.

Volgens Denemarken-correspondent Dirk Evers zou Madsen gezegd hebben dat hij een bom bij zich droeg. Dagblad Ekstra Bladet meldt dat er inderdaad een 'riemachtig voorwerp' op zijn lichaam werd aangetroffen, maar het is niet bekend of hier ook explosieven aan vast zaten. 

Op beelden is te zien hoe 'Rocket Madsen' onder schot wordt gehouden in de nabijheid van een parkeerplaats. De politie doet op dit moment onderzoek naar de ontsnapping en of de veroordeelde moordenaar echt in het bezit was van een bom.

De Deense duikboordmoord

Peter Madsen was voor zijn veroordeling een excentrieke figuur in de Deense media die als uitvinder onder meer raketten en duikboten bouwde. Toch bleek hij ook over zeer duistere en sadistische kant te beschikken. De Zweedse journalist Kim Wall kwam in de zomer van 2017 om het leven na een tochtje op Madsen's duikboot voor een interview.

Een dag later was het vaartuig gezonken en werd Madsen gered uit het water. De uitvinder beweerde dat hij Wall had afgezet aan de wal op de avond ervoor. Maar van haar ontbrak ieder spoor nadat ze bij hem aan boord was gestapt. Toen in de dagen daarna lichaamsdelen van een vrouw aanspoelden aan de kust, werd hij in verdenking gesteld van moord.

Wat er precies gebeurd is, is nooit helemaal duidelijk geworden. Madsen claimt dat Wall door een ongeval om het leven is gekomen. De uitvinder heeft haar lichaam na haar dood in stukken gezaagd om ze vervolgens verzwaard met metalen buizen in zee te werpen voor een 'zeemansgraf'.

Op zijn computer werden authentieke martelfilmpjes aangetroffen met vrouwen die op uiterst bloederige wijze vermoord werden. Hoewel Madsen de moord altijd ontkend heeft, is hij toch veroordeeld tot een levenslange celstraf. Dit komt in Denemarken neer op 16 jaar.

Salomonseilanden willen Facebookverbod tegen cyberpesten

Tech & Gaming

'Nationale eenheid in gevaar door sociaal medium'

Lees verder

Leidse leraar zit thuis na opdracht over moslimterrorisme

Binnenland

School neemt afstand van opdracht

Lees verder

Russische tieners opgepakt om plannen aanslag in Minecraft

Tech & Gaming

Kinderen wilde gebouw van veiligheidsdiensten opblazen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

VIDEO - J. Lo treedt op in supersexy catsuit tijdens AMA's

Lees verder

Afgelopen week zijn 663 coronaboetes uitgedeeld

Lees verder

Vrouw met dubbele kankerdiagnose verkiest reizen boven behandeling

Lees verder

Fransman ontvlucht lockdown om te vechten

Lees verder

Dagelijkse coronacijfers: 5.214 besmettingen

Lees verder

Veganisten breken vaker botten dan vleeseters

Lees verder

WK Snertkoken 2021 loopt in de soep

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Brandende accucellen Tesla vliegen door slaapkamerraam

Lees verder

Zeven Russen overlijden na drinken desinfectiemiddel op feestje

Lees verder

Oeps! Regisseur vergeet zichzelf te muten en bekritiseert appartement acteur

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws