NieuwNieuws

Algemeen

Duikboordmoordenaar 'Rocket Madsen' ontsnapt uit gevangenis

Peter Madsen zit een levenslange celstraf uit vanwege de moord op een Zweedse journalist

Peter Madsen, een Deense uitvinder die een levenslange celstraf uitzit, is vanochtend uit de gevangenis in de buurt van Kopenhagen ontsnapt. Heel ver kwam hij niet. Direct na zijn uitbraak is groot alarm geslagen en kon hij enkele honderden meters verderop door zwaarbewapende agenten in gezelschap van politiehonden weer aangehouden worden.

Volgens Denemarken-correspondent Dirk Evers zou Madsen gezegd hebben dat hij een bom bij zich droeg. Dagblad Ekstra Bladet meldt dat er inderdaad een 'riemachtig voorwerp' op zijn lichaam werd aangetroffen, maar het is niet bekend of hier ook explosieven aan vast zaten. 

Op beelden is te zien hoe 'Rocket Madsen' onder schot wordt gehouden in de nabijheid van een parkeerplaats. De politie doet op dit moment onderzoek naar de ontsnapping en of de veroordeelde moordenaar echt in het bezit was van een bom.

De Deense duikboordmoord

Peter Madsen was voor zijn veroordeling een excentrieke figuur in de Deense media die als uitvinder onder meer raketten en duikboten bouwde. Toch bleek hij ook over zeer duistere en sadistische kant te beschikken. De Zweedse journalist Kim Wall kwam in de zomer van 2017 om het leven na een tochtje op Madsen's duikboot voor een interview.

Een dag later was het vaartuig gezonken en werd Madsen gered uit het water. De uitvinder beweerde dat hij Wall had afgezet aan de wal op de avond ervoor. Maar van haar ontbrak ieder spoor nadat ze bij hem aan boord was gestapt. Toen in de dagen daarna lichaamsdelen van een vrouw aanspoelden aan de kust, werd hij in verdenking gesteld van moord.

Wat er precies gebeurd is, is nooit helemaal duidelijk geworden. Madsen claimt dat Wall door een ongeval om het leven is gekomen. De uitvinder heeft haar lichaam na haar dood in stukken gezaagd om ze vervolgens verzwaard met metalen buizen in zee te werpen voor een 'zeemansgraf'.

Op zijn computer werden authentieke martelfilmpjes aangetroffen met vrouwen die op uiterst bloederige wijze vermoord werden. Hoewel Madsen de moord altijd ontkend heeft, is hij toch veroordeeld tot een levenslange celstraf. Dit komt in Denemarken neer op 16 jaar.

Politiek

Formatie: verkenners in drie provincies klaar, elders wordt nog gepuzzeld

Lees verder

De NOS deelt mede: Kabinet komt met stikstofpauze om CDA in coalitie te houden

Politiek

Al noemt Mark Rutte het een versnelling (En Sigrid Kaag is schor van de griep, niet van het schreeuwen)

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

BBB lijkt in Fryslân te gaan regeren met CDA, PvdA en ChristenUnie

Lees verder

Dilan Yesilgöz zegt sorry tegen families Peter R. De Vries, Derk Wiersum en Reduan B.

Lees verder

Verbod op ChatGPT in Italië vanwege privacyschending

Lees verder

Steeds minder Nederlanders drinken overmatig

Lees verder

Havercappu straks nog duurder door extra belasting

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Dassen versus ProRail 3-0: ontdekt wéér dassenburcht onder spoor Brabant

Lees verder

Vandalen nemen tientallen wagens onder handen bij autofeest Assen

Lees verder

Schoolhoofd stapt op na les met 'te pornografische' David van Michelangelo

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: