NieuwNieuws

Binnenland

Amalia en Alexia vandaag pas terug naar Nederland

Plakten nog een paar dagen aan de afgebroken vakantie

Prinsesjes Amalia en Alexia zijn na de rel rond de vakantie van de koninklijke familie niet meteen op zaterdag met hun ouders mee naar Nederland gevlogen, zo bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Vanavond vlogen ze terug, drie dagen later dan koning Willem-Alexander, Máxima en het jongere zusje Ariane.

Volgens de RVD was er niet genoeg plek in het vliegtuig om alle prinsessen mee te nemen. De vier nog beschikbare tickets voor de vlucht van zaterdag gingen naar het koningspaar, Ariane en een beveiliger. Amalia (16) en Alexia (15) konden ook op zondag of op maandag terugvliegen, maar hebben dat niet gedaan. Waarom niet is niet duidelijk.

Op vrijdag vloog de kritiek de koninklijke familie om de oren nadat bekend werd dat ze op vakantie gingen in Griekenland, terwijl de rest van het land gemaand wordt thuis te blijven. Er werd besloten de vakantie af te breken, althans, niet voor het hele gezin. "We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons," schreef het koningspaar. Naar verluidt besloten ze al een paar uur na aankomst rechtsomkeert te maken. Het regeringstoestel was toen wel al terug in Nederland, waarop er plek gezocht moest worden in een lijnvlucht van KLM.

De vakantie was misschien onhandig, maar niet voor stervelingen verboden: het vakantiegebied van de Oranjes is met code geel bestempeld, waardoor het hartstikke toegestaan is om er in de zon te gaan liggen of een ritje te maken op je peperdure speedboot. Wat wél tegen de adviezen in gaan zijn zaken als knus poseren met een ober of mondkaploos in een auto met chauffeur zitten. De kritiek was dit weekend niet mals, en de 'discussie' over het tripje was dan ook de reden om terug te vliegen. "We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het Covid-19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij." 

Antisemitisme binnen faculteit Rechtsgeleerdheid onder de loep bij Universiteit Leiden

Binnenland

Onderzoek gestart na zorgwekkende brief van hoogleraren

Lees verder

FNV roept op tot sluiting winkels tijdens kerstdagen

Binnenland

'Het gaat over gezondheid nu, niet om omzet'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

George Clooney knipt haar met apparaat uit infomercial

Lees verder

Webster's Dictionary kiest alvast woord van 2020

Lees verder

Verpleegster verliest voogdij: "Risicoberoep door corona"

Lees verder

Vandalen slopen rouwauto tijdens ophalen overledene

Lees verder

PODCAST - Het NieuwNieuws van 30 november

Lees verder

Dennis overvalt het CBR, mogelijk weer examenvragen verkocht

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Ophef over lessen 'sexy winkelen' Italiaanse TV - VIDEO

Lees verder

Drenkeling na twee dagen uit zee gered

Lees verder

Vrouw zet kanker in scène om bruiloft te crowdfunden

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: