NieuwNieuws

Binnenland

Amalia en Alexia vandaag pas terug naar Nederland

Plakten nog een paar dagen aan de afgebroken vakantie

Prinsesjes Amalia en Alexia zijn na de rel rond de vakantie van de koninklijke familie niet meteen op zaterdag met hun ouders mee naar Nederland gevlogen, zo bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Vanavond vlogen ze terug, drie dagen later dan koning Willem-Alexander, Máxima en het jongere zusje Ariane.

Volgens de RVD was er niet genoeg plek in het vliegtuig om alle prinsessen mee te nemen. De vier nog beschikbare tickets voor de vlucht van zaterdag gingen naar het koningspaar, Ariane en een beveiliger. Amalia (16) en Alexia (15) konden ook op zondag of op maandag terugvliegen, maar hebben dat niet gedaan. Waarom niet is niet duidelijk.

Op vrijdag vloog de kritiek de koninklijke familie om de oren nadat bekend werd dat ze op vakantie gingen in Griekenland, terwijl de rest van het land gemaand wordt thuis te blijven. Er werd besloten de vakantie af te breken, althans, niet voor het hele gezin. "We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons," schreef het koningspaar. Naar verluidt besloten ze al een paar uur na aankomst rechtsomkeert te maken. Het regeringstoestel was toen wel al terug in Nederland, waarop er plek gezocht moest worden in een lijnvlucht van KLM.

De vakantie was misschien onhandig, maar niet voor stervelingen verboden: het vakantiegebied van de Oranjes is met code geel bestempeld, waardoor het hartstikke toegestaan is om er in de zon te gaan liggen of een ritje te maken op je peperdure speedboot. Wat wél tegen de adviezen in gaan zijn zaken als knus poseren met een ober of mondkaploos in een auto met chauffeur zitten. De kritiek was dit weekend niet mals, en de 'discussie' over het tripje was dan ook de reden om terug te vliegen. "We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het Covid-19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij." 

Nederlandse OM neemt onderzoek naar kopschoppers Mallorca over

Binnenland

Groep mogelijk verdacht van meerdere mishandelingen

Lees verder

Politie zoekt getuigen van mishandeling Frédérique (14)

Binnenland

Puber hield ernstige verwondingen over aan mishandeling

Lees verder

Gewonden bij grote explosie chemische fabriek Leverkusen

Buitenland

Autoriteiten waarschuwen voor "extreem gevaar"

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Aalsmeer krijgt een Peter R. de Vriesstraat

Lees verder

Kabinet zet streep door Lowlands, Mysteryland en Down The Rabbit Hole

Lees verder

Zangeres Pink wil Noorse bikiniboete betalen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

GroenLinks vindt bikinilijn Den Haag seksistisch

Lees verder

TeamNL verliest tweede atleet aan corona

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Binnenhof ontruimd om brandgevaarlijke man

Lees verder

Vrouw stopt tijdens politieachtervolging in McDrive voor maaltijd

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: