NieuwNieuws

Tech & Gaming

NN-test: een auto met je vrienden delen bij Amigo

Deel een auto, maar alleen met je maten

Met Amigo deel je niet alleen een auto met vrienden, maar ook de kosten van een auto. Nieuwnieuws besloot de service te testen en karde zelf een paar maanden met een Toyota Yaris Hybrid het land door. 

Het concept kent veel voordelen. Aangezien je de auto met vrienden deelt, weet je wie er gebruik van maken. Je loopt dus niet het risico dat de vorige anonieme gebruiker een stinkende bestuurder was die zijn McDonalds-maaltijd over het interieur van zijn deelauto heeft gesmeerd. Daarnaast is het wisselen tussen de gebruikers erg gemakkelijk. Van te voren vreesden we veel onderling geregel met sleutels, maar dat bleek totaal ongegrond. De auto kan je openen en sluiten via je telefoon, dus dus je hoeft niet bang te zijn dat je niet weg kan omdat iemand de sleutels in zijn broekzak liet zitten. 

Lage kosten

Via een gezamenlijke agenda hou je bij wie wanneer rijdt, zodat je meteen kan zien of de auto beschikbaar is. Uiteraard gebeurt het wel eens dat één van je maten net met de vierwieler op pad is als je hem ook wil gebruiken, maar dat is nou eenmaal het risico van het delen van een auto. Gelukkig deel je de kosten ook. Als je het voertuig met vier kameraden deelt betaal je slechts 82,50 euro per maand per persoon en dat is geen geld voor het gebruik van een gloednieuwe Toyota Yaris Hybrid. Dat is inclusief onderhoud, wegenbelasting en verzekering, waardoor alleen het tanken overblijft. Dat gebeurt met een tankpas en de kosten worden maandelijks netjes tussen de gebruikers verdeeld op basis van de gereden kilometers. 

Comfortabel

Die brandstofkosten zijn overigens redelijk beperkt, omdat de Yaris Hybrid een zuinig model is. De Toyota rijdt comfortabel en biedt voldoende plek voor vier personen en bagage. Doordat dit model net een slag ruimer is dan het stadsautootje Aygo, is het ook geen straf om langere afstanden te hoeven afleggen in de Yaris. 

Voor vriendengroepen met sporadisch autogebruik lijkt dit de ideale middenweg tussen een deelauto en eigen autobezit. Het combineert het vertrouwde gevoel en de zekerheid van een eigen auto met de lage kosten en efficiëntie van een deelauto. Dus zolang je geen stinkende gabbers hebt die hun McDonalds-voer over het interieur smeren: Doen! 

Zelf een auto delen?! Ga naar amigomobility.nl.

Antisemitisme binnen faculteit Rechtsgeleerdheid onder de loep bij Universiteit Leiden

Binnenland

Onderzoek gestart na zorgwekkende brief van hoogleraren

Lees verder

FNV roept op tot sluiting winkels tijdens kerstdagen

Binnenland

'Het gaat over gezondheid nu, niet om omzet'

Lees verder

George Clooney knipt haar met apparaat uit infomercial

Glamorama

Acteur al 25 jaar niet meer naar de kapper geweest

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Webster's Dictionary kiest alvast woord van 2020

Lees verder

Verpleegster verliest voogdij: "Risicoberoep door corona"

Lees verder

Vandalen slopen rouwauto tijdens ophalen overledene

Lees verder

PODCAST - Het NieuwNieuws van 30 november

Lees verder

Dennis overvalt het CBR, mogelijk weer examenvragen verkocht

Lees verder

Gesprekken voeren moeilijker dankzij mondkapjes

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Drenkeling na twee dagen uit zee gered

Lees verder

Vrouw zet kanker in scène om bruiloft te crowdfunden

Lees verder

Man verliest auto dertig seconden na aankoop

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: